"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

70 Milyon Türkiyeli ile sorum var

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski12-06-06, 19:42  #1
Cem Celik
Yazar Adayı

Cem Celik'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2006
70 Milyon Türkiyeli ile sorum var

SIZCE NE?

Turkiye 70 milyon insani barindiran dunyanin en guzel ulkesi olan turkiye...Sizcede yormuyormuyuz bu ulkeyi asirlardir.Hakediyormu bu ulke kendisine yapilanlari.Eminim haketmiyor diyosunuzdur.Ama bunun icin ne yapiorsunuz.Ben hic bir ideolojik kimlige sahip degilim.Bu beni okadar hafifletiyorki.Sadece ulkemi yasiyabiliyorum herkezden soyutlanarak.Siyaseti dusunmeden siyasetcinin kavgasini izlemeden.
Ulkemiz uzerinde oynan oyunlarda neden hep ebe biz oluyoruz hic dusundunuzmu.Neden ebe olmadigimiz zamanlarda da hep ilk biz sobelenen oluyoruz.Sizce biz bu oyunda gercekten bukadar kotumuyuz.
SANMIYORUM
Dunyanin en genc nufusuna sahip olan ulkemizde kurtlerle turkleri ayirmak istiyorlar.Neden ?Sizcede her kurt pkk limi?eli kanlimi?
Sizce bunlar bir devlet oyunu bir rant kavgasi degilmi?
Neden ulkuculer bu ulkeyi herkezden cok sahipleniyo gosteriliyor?Oysaki biz hepimiz degilmiyiz bu ulkenin sirtindan gecinen?
Neden solcular insan haklarini savunuyor dusunce ozgurlugune siki sikiya baglanim kendi dusunceleriymis gibi davraniyor?Oysaki biz degilmiyiz insan oldugumuzu bilen insanca yasamayi isteyen ve dusunen?
Neden islami kesim dini bukadar sahipleniyor?Oysaki dinimiz degilmidir islamin dunya dini oldugunu son din oldugunu soyleyen?
BENCE BU KAVGA BIZIM DEGIL.ONLARIN.KENDILERINI SECILMISLER SINIFINA KOYARAK UZERIMIZDEN EKMEK YIYENLERIN.ZORDA KALINCA ARKAMIZA SIGINANLARIN KAVGASI
BU ONLARIN KAVGASI BIZIM DEGIL....
Cem Celik is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-06-06, 21:04  #2
SmtkrC

SmtkrC'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2006
slm

bunu hepimiz biliyoruz dostum. peki çözüm önerin?
Eski12-06-06, 22:31  #3
Salah
Yazıyaz Dergi Yazarı

Giriş Tarihi: May 2006

Anadolu'da bir söz vardır: "Bir ipliğini çeksen kırk yamalık dökülür!" diye.

Sayın Cem Çelik, siz, önünüze sandık geldiğinde oyunuzu nereye veriyorsunuz?

Bu soru "ipliktir"...

Yani, yazınızın dayandığı mantık!

Hiç oy vermiyorum derseniz, bunları sorma hakkınız yok!

Veriyorum ve şuraya! derseniz, bu kere de yamalıklar dökülecek!

Bu coğrafyanın insanının kararları bu ve tümünü saygıyla karşılamaya mecburuz..

Bir başka itiraz noktam, "sizce bunlar bir devlet oyunu değil mi?" sorusuna.

Devlet kendi yurttaşına oyun oynamaz; devlet, bir kurum ve eğer oynarsa bir başka devlete, kuruma oynar!

Haa! Kastettiğiniz, devlet aygıtına egemen olanların kurduğu kumpaslar ise durum başka..

O vakit adı iktidar oluyor ki; hemen hangi iktidar diye sormak gerekiyor. Çünkü, her iktidarın bir sahibi vardır.

Bazılarının ise birden çok sahibi vardır.

Bu ülkede 1950 yılına kadar iktidarlar, kendi sermayedarlarını yaratma peşindeydiler, bu vakitten sonra işbirlikçi-transferci sermaye, kendi iktidarlarını yaratır oldu!!!

Kendi halkını sömürdüğü yetmezmiş gibi, 'gelin hele! aha şurada bakir bir alan var, iktidar bizdendir, ses çıkarmaz birlikte halledelim' diye bir de dışarıdan sömürgen getirirlerken; biz kendi iktidarımızı aramayalım mı?

Tanrı ile kulu arasında olması gereken konuları, insanımızın aklını karıştırarak iktidarının sürgiti yapmak isteyenlere itirazımız olmasın mı?

Emperyalizme hizmet üreten Türk de dolu, Kürt de dolu! Yörük, Türkmen, Adige, Abhaz, Çeçen, Karaçay, Kabartay, Laz, Gürcü, Azeri, Keldani, Arap, Efgani, Alevi, Sünni, Bahai, Yahova, İsevi, (...) de dolu!

Bize insan diye bakılmıyor ki!

Hiç bir şey yapmasalar; kadın-erkek diye ayırıp bakıyorlar.

Onu aşarsak, bu kere sağcı-solcu diye bakıyorlar!

De ki, onu da aştık!

Bu kez; doğunca kucağımızda bulduğumuz etnik kimliğimizi sorun edip dayıyorlar!

İki Türk'ten, bir Kürt doğar mı?

Ya da iki Kürt'ten bir Türk ?

Sonra sırada efendi ile uşak var!!!

Gördüğünüz gibi, istenince çoğaltılabiliyor.

İşte, tam da tüm bunlar yüzünden bu kavga bizim kavgamız!
Salah is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-06-06, 22:57  #4
Cem Celik
Yazar Adayı

Cem Celik'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2006

bende bunu isiyordum zaten dostum.Benimde kavgam var herkez gibieline saglik
Cem Celik is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-06-06, 21:09  #5
Türesin
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Sep 2005

Sayın Cem Celik !

Alıntı:
BENCE BU KAVGA BIZIM DEGIL.ONLARIN.KENDILERINI SECILMISLER SINIFINA KOYARAK UZERIMIZDEN EKMEK YIYENLERIN.ZORDA KALINCA ARKAMIZA SIGINANLARIN KAVGASI
BU ONLARIN KAVGASI BIZIM DEGIL....
Soruları sorup,bu sorulara da en güzel bir şekilde cevap vermişsin.Seçilmişler sınıfına girip onlarla aidiyet bağlamı içinde kim kendini yüceltmek istemezki ?

Aslında yüceltilen şeyler,kendini yüceltme gereği olarak ve malzeme için kullanılır.
Türesin is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-06-06, 21:58  #6
revolt
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Apr 2006

Alıntı:
Aslında yüceltilen şeyler,kendini yüceltme gereği olarak ve malzeme için kullanılır.
Hayret böyle altına imzamı atacagım bir cümleyi sizden hiç beklemiyordum dogrusu. :-) (yanlış analşılmasın)
revolt is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı