"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
70 Milyon Türkiyeli ile sorum var/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazar Adayı
Giriş Tarihi: Jun 2006
| SIZCE NE? Turkiye 70 milyon insani barindiran dunyanin en guzel ulkesi olan turkiye...Sizcede yormuyormuyuz bu ulkeyi asirlardir.Hakediyormu bu ulke kendisine yapilanlari.Eminim haketmiyor diyosunuzdur.Ama bunun icin ne yapiorsunuz.Ben hic bir ideolojik kimlige sahip degilim.Bu beni okadar hafifletiyorki.Sadece ulkemi yasiyabiliyorum herkezden soyutlanarak.Siyaseti dusunmeden siyasetcinin kavgasini izlemeden. Ulkemiz uzerinde oynan oyunlarda neden hep ebe biz oluyoruz hic dusundunuzmu.Neden ebe olmadigimiz zamanlarda da hep ilk biz sobelenen oluyoruz.Sizce biz bu oyunda gercekten bukadar kotumuyuz. SANMIYORUM Dunyanin en genc nufusuna sahip olan ulkemizde kurtlerle turkleri ayirmak istiyorlar.Neden ?Sizcede her kurt pkk limi?eli kanlimi? Sizce bunlar bir devlet oyunu bir rant kavgasi degilmi? Neden ulkuculer bu ulkeyi herkezden cok sahipleniyo gosteriliyor?Oysaki biz hepimiz degilmiyiz bu ulkenin sirtindan gecinen? Neden solcular insan haklarini savunuyor dusunce ozgurlugune siki sikiya baglanim kendi dusunceleriymis gibi davraniyor?Oysaki biz degilmiyiz insan oldugumuzu bilen insanca yasamayi isteyen ve dusunen? Neden islami kesim dini bukadar sahipleniyor?Oysaki dinimiz degilmidir islamin dunya dini oldugunu son din oldugunu soyleyen? BENCE BU KAVGA BIZIM DEGIL.ONLARIN.KENDILERINI SECILMISLER SINIFINA KOYARAK UZERIMIZDEN EKMEK YIYENLERIN.ZORDA KALINCA ARKAMIZA SIGINANLARIN KAVGASI BU ONLARIN KAVGASI BIZIM DEGIL.... |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2006
| bunu hepimiz biliyoruz dostum. peki çözüm önerin? __________________
TariH;ArİsToKrAtlaR MeZaRlıĞıDıR! |
|
| #3 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: May 2006
| Anadolu'da bir söz vardır: "Bir ipliğini çeksen kırk yamalık dökülür!" diye. Sayın Cem Çelik, siz, önünüze sandık geldiğinde oyunuzu nereye veriyorsunuz? Bu soru "ipliktir"... Yani, yazınızın dayandığı mantık! Hiç oy vermiyorum derseniz, bunları sorma hakkınız yok! Veriyorum ve şuraya! derseniz, bu kere de yamalıklar dökülecek! Bu coğrafyanın insanının kararları bu ve tümünü saygıyla karşılamaya mecburuz.. Bir başka itiraz noktam, "sizce bunlar bir devlet oyunu değil mi?" sorusuna. Devlet kendi yurttaşına oyun oynamaz; devlet, bir kurum ve eğer oynarsa bir başka devlete, kuruma oynar! Haa! Kastettiğiniz, devlet aygıtına egemen olanların kurduğu kumpaslar ise durum başka.. O vakit adı iktidar oluyor ki; hemen hangi iktidar diye sormak gerekiyor. Çünkü, her iktidarın bir sahibi vardır. Bazılarının ise birden çok sahibi vardır. Bu ülkede 1950 yılına kadar iktidarlar, kendi sermayedarlarını yaratma peşindeydiler, bu vakitten sonra işbirlikçi-transferci sermaye, kendi iktidarlarını yaratır oldu!!! Kendi halkını sömürdüğü yetmezmiş gibi, 'gelin hele! aha şurada bakir bir alan var, iktidar bizdendir, ses çıkarmaz birlikte halledelim' diye bir de dışarıdan sömürgen getirirlerken; biz kendi iktidarımızı aramayalım mı? Tanrı ile kulu arasında olması gereken konuları, insanımızın aklını karıştırarak iktidarının sürgiti yapmak isteyenlere itirazımız olmasın mı? Emperyalizme hizmet üreten Türk de dolu, Kürt de dolu! Yörük, Türkmen, Adige, Abhaz, Çeçen, Karaçay, Kabartay, Laz, Gürcü, Azeri, Keldani, Arap, Efgani, Alevi, Sünni, Bahai, Yahova, İsevi, (...) de dolu! Bize insan diye bakılmıyor ki! Hiç bir şey yapmasalar; kadın-erkek diye ayırıp bakıyorlar. Onu aşarsak, bu kere sağcı-solcu diye bakıyorlar! De ki, onu da aştık! Bu kez; doğunca kucağımızda bulduğumuz etnik kimliğimizi sorun edip dayıyorlar! İki Türk'ten, bir Kürt doğar mı? Ya da iki Kürt'ten bir Türk ? Sonra sırada efendi ile uşak var!!! Gördüğünüz gibi, istenince çoğaltılabiliyor. İşte, tam da tüm bunlar yüzünden bu kavga bizim kavgamız! |
|
| #4 | |
Yazar Adayı
Giriş Tarihi: Jun 2006
| bende bunu isiyordum zaten dostum.Benimde kavgam var herkez gibi eline saglik |
|
| #5 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2005
| Sayın Cem Celik ! Alıntı:
Aslında yüceltilen şeyler,kendini yüceltme gereği olarak ve malzeme için kullanılır. | |
|
| #6 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Apr 2006
| Alıntı:
| |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|