| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Ölümün En Kalleş Olanı/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: May 2006
| Ölümün en "kalleş" olanı namlunun ucundaki çocuklardır. Diyarbakır'daki 3 yaşındaki Fatih, 6 yaşındaki Enes ve 9 yaşındaki Abdullah'tır. Batman'daki 12 yaşındaki Uğur'dur, Yaşar Köyü'ndeki 7 yaşındaki Rozerin ve Erzincan'da PKK'lıların bıraktığı bomba ile ölen 12 yaşındaki Orhan, 6 yaşındaki Mert ve 11 yaşındaki Cem'dir. Bombanın ve merminin adresi çocukların ölümünü meşru kılmaz. Ölümün minik bedenlerdeki hükmüne 'kanun', 'dava', 'mücadele', 'vatan' gerekçe olamaz. Rozerin bu ülkenin vicdanıdır. Van'da tecavüz edilen turistlerin faillerini 24 saat geçmeden mail yoluyla yakalayan devlet refleksi Rozerin için de işlemelidir. 1984'den itibaren başlayan PKK eylemliliğinde "Köy basmalar" dönemi bugün sadece devlet propaganda filmlerinde kaldı. Hani kundakta, gözünden büyük mermi deliğiyle, o bulanık gözleri hafif aralık olan bebek bedenini hangimiz unuttu? Aradan geçen yıllar içinde bebek bedenleri üzerinden "üstünlük" ya da "psikolojik üstünlük" kurmak isteyenler için bir geriye dönüş başladı. Şimdi aynı kozu PKK kullanıyor. Zira bölgede ardı ardına çocuklar ölüyor. Bir devlet ile bir örgütü ayıran en önemli fark hukuktur. Devletlerin hukuku, örgütlerin raconu vardır. Devletlerin mermisi onun için daha bir ölümcüldür. Zira balistiği vardır. Mermi sadece o minik bedenleri delip geçmez. Kevgire dönen aynı zamanda demokrasidir. Onun içindir ki devletin mermisi iz bırakır. __________________
Ve insanlar, ah, benim insanlarım, yalanla besliyorlar sizi, halbuki açsınız, etle, ekmekle beslenmeğe muhtaçsınız. Ve beyaz bir sofrada bir kere bile yemek yemeden doyasıya, göçüp gidersiniz bu her dalı yemiş dolu dünyadan.. aysegul Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 13-06-06 11:48 . |
|
| #2 | ||
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Milliyetçi söylem sadece ölümlerini artırıyor bu ülkede... Çocuk ölümlerini... | |
|
| #3 | |
Onay bekleyen
| yukarıdaki yazı rıdvan akar ın birgün deki bu günkü yazısından bir alıntıdır.. apo bebek katili diye meydanları doldurup sorunun çözümü adına şiddet politikasından başka politika üretmeyenlerin, şehit annelerini mahkeme salonlarının kapısında milliyetçilik sermayesi yapanların, devlet için kurşun sıkanları kahraman ilan edip racon kesenlerin: 7 yaşında bir kız cocuğu için neler hissettiklerini bilmek için astım bu yazıyı.. evet ikiyüzlüklüklerini bir kenara koyabilirlerse şayet 'yazık olmuş' un ötesinde ne diyecekler bekliyorum.. __________________
Ve insanlar, ah, benim insanlarım, yalanla besliyorlar sizi, halbuki açsınız, etle, ekmekle beslenmeğe muhtaçsınız. Ve beyaz bir sofrada bir kere bile yemek yemeden doyasıya, göçüp gidersiniz bu her dalı yemiş dolu dünyadan.. aysegul Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 13-06-06 12:28 . |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Enver Gökçe "Ölüm adın kalleş olsun" diyorduAma benim ülkemde ölümün adı artık çocuk oldu. Bu çocuk gün geldi okul bahçsinde topunun peşinde koşarken polis panzerinin altında can veren Sevcan oldu, gün geldi yaşına inad 13 kurşunla infaz edilen Uğur Kaymaz oldu. Ölümün adı bundan sonra kalleş değil ölümün adı artık 3 yaşında PKK'li olma becerisini gösteren Fatih'tir, bombalarla içiçe bir yaşam sürdürtülen 6 yaşındaki Mert'tir. Madem Enver Gökçe ile başladık son sözü de iki şiiriyle o söylesin; I Türkiye yaşanmaz oldu! Her gün bir başka zehir. Görmedik, Bir bahçe, bir çiçek, bir şehir, Görmedik bir gülen, Hasılı bir ferah, bir rahat: Uğruna çekilen, Derttir, mihnettir Senden yana olduğumuz sebeptir Kollektif hayat! II Türkiye yaşanmaz oldu! Gel gör halimiz yaman! Haramiler, bezirganlar elinden Aman, el aman! Kesilmiş mümkünüm, çarem Vay ne hal olmuş vatan! Güzel yarim İstanbul'dan ne haber? Dil-Tarih'ten, Emekçi'den, Sendika'dan? Şiddetin sabahı yakındır Dayan dizlerim dayan ********* Ben Böyle Taşların Çukurların İçinde Kalmışsam Yalnızsam Hor Görülmüşsem Arkasızsam Ve Böyleyse Bahtı Siyahım Yemin Kasem Olsun Ve And Olsun Şart Olsun Yerde Kalmaz Ahım. saygılarımla __________________
birbirimize verecek ellerimiz var, uzaklara götüreyim sizi, tutun elimden. P ELUARD |
|
| #5 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Evet; "...devletin mermisi iz bırakır." Çocuk ölümleri, devletin, ipin ucunu kaçırdığını mı gösteriyor? Yoksa yine birileri, kraldan fazla kralcılığa mı soyunuyor? Devlette sorumluluk sahipleri de sustuğuna göre, belki de Rozenin'lere sıkı sıkıya sarılmaktan başka bir çare kalmadı... "Devletlerin hukuku, örgütlerin raconu vardır.Devletlerin hukukunu binlerce yıllık bir gelenek, içtihat ve yüzyıllar içinde damıtılan demokrasi bilinci oluşturur.(...) Devletlerin mermisi onun için daha ölümcüldür. Zira balistiği vardır. Mermi sadece o minik bedenleri delip geçmez. Kevgire dönen aynı zamanda demokrasidir. "Onun içindir ki devletin mermisi iz bırakır." (Bir Gün'deki aynı yazıdan...) |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2006 Ülke / Şehir: Vatansız yerden
| Çocuklar öldükçe bizim geleciğimiz de ölüyor.. Çocuklar öldükçe beraber yaşayabilme ihtimali de azalıyor.. Çocuklar öldükçe karşılıklı nefret de artıyor.. Çocuklar öldükçe hayallerimiz de kabuslara dönüyor... Çocuklar öldükçe ülkede ki sağduyu da ölüyor.. __________________
Merhaba dostlar... |
|
| #7 | |
Onay bekleyen
| En mühimi de bu galiba! Çocuklar öldükçe ülkede ki sağduyu da ölüyor.. diyor sayın komutan; Sağduyu öldükçe çocuklar ölüyor;Çocuklar öldükçe sağduyu da ölüyor olmalı ki başka bir başlıkta ölümler gene kategorilere ayrılıyor herkesin bildiği söylemlerle!.. Bir şehit annesi kendisiyle hiç ilgisi olmayan bir mahkeme kapısında 'çocuklarımızın şehit olma hakkını elinden alamazsınız' anlamına gelen söylemleri 1.5 saat bağırıyor!.. Ve sanırım benim sesim,benim gibi sadece BARIŞ İSTİYORUZ diyenlerin sesi sağduyunun düştüğü kan kuyusunda yankı yapmıyor.. Kandan beslenen canavarların ilk işi bizim sesimizi kısmak oluyor.. Üstümüze kova kova kan boca edip, bizi de boğmak istiyorlar.. __________________
Ve insanlar, ah, benim insanlarım, yalanla besliyorlar sizi, halbuki açsınız, etle, ekmekle beslenmeğe muhtaçsınız. Ve beyaz bir sofrada bir kere bile yemek yemeden doyasıya, göçüp gidersiniz bu her dalı yemiş dolu dünyadan.. aysegul Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 14-06-06 09:47 . |
|
| #8 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Jun 2006
| Evet dogudaki savaşta panzer altında kalıp ölen küçük kız için yakılan o agıt hala kulaklarımdadır. İnsan bir çok şeye katlanabiliyor belki ama o masum korumasız cocuklara hiç.. Evet cocuklar ölüyor ve insanlık ölüyor.. Tüm bunlara ragmen, Aysegülün de dedigi gibi, cocukları ölen annelerin "bu ugurda bir cocugumu veririm " demesi içimi acıtıyor Bu cocuklar doguda ölürken Çiller oglu pasa gibi askerlik yapmıstı batı da.. Bir şehit annesi cıkıp da yeter bu savas bitsin bunlar aynı topragın cocukları demedi, diyen bir asker esi hatırlıyorum, yapmadıgı bırakmadılar kadına.. |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Onlar ki aydınlık üzre ecel toprağına umut ektiler. Ay dolandı vay deli gönlüm Ölüm şaşırdı menzilini Onlar ki karanlık üzre korku mazgalına zulüm serdiler. Ay dolandı vay deli gönlüm Ölüm şaşırdı menzilini Onlar ki cehennem üzre yürekten cennet süzdüler. Ay dolandı vay deli gönlüm Ölüm şaşırdı menzilini Refik Durbaş __________________
birbirimize verecek ellerimiz var, uzaklara götüreyim sizi, tutun elimden. P ELUARD |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|