| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| AB'ye üyelik / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| Eğer Avrupa birliğindeki ülkelerde yaşayan bir vatandaş olsaydık Türkiyenin Avrupa birliğine girmesini veya girmemesi hakkındaki görüşleriniz. __________________
...Pencereleri açmalı, kitapları düzenlemeliyim Belki bir yağmur yağar akşama doğru Yarıda bıraktığım şiirleri tamamlarım...ahmet telli |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Ben ülkemi Avrupalı gözüyle görüp ,ülkemi aşağılamak istemiyorum.Çünkü ülkemin değerleri Avrupa'dan çok üstün.Ama Avrupa'yı bir Türk gözüyle değerlendirebilirim. AB miladını doldurmuş ,yıklmaya mahkum bir Avrupa projesidir.Yeri artık huzurevidir.Avrupa'nın ekonomik gücü kurumaya başlamıştır.Güçlü avro ,artan işçi maliyetleri,ülkeler arasındaki kamplaşmalar ,ABD'nin AB üzerindeki etkisi,AB'nin hantal bürokrasisi,İngiltere'nin süpergüç olma idealleri birliği dağıtacaktır.Avrupa'da ki artan milliyetçilik dalgası da AB'ye yetecektir. Artık Türkiye mandacılıktan uzaklaşmalıdır.Ülkemizin menfaatlerine göre dış politikalar yürütülmelidir.AB uğruna verilen çabalar ,insanımızın refahı için verilmelidir. __________________
Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor! |
|
| #3 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Dec 2005
| Ben bir Avrupalı olarak bakarsam;Türkiye'yi istemezdim,çünkü Türkiye bir ABD sömürgesidir ve ikinci bir İngiltere bana hiçbirşey kazandırmaz. |
|
| #4 | ||
| Alıntı:
ben aslında anket olarak hazırlamıştım konuyu ama anketi oluşturamadım. Bence bu yaptığınız eleştiri bile benim için yeterli sizde Avrupalıların gözüyle ülkemizin aşağalandığını mı düşünüyorsunuz? Bulunduğumuz coğrafyadan mı acaba batıdan doğuya doğru bakınca, her konuda az gelişmiş bir topluluk mu gözüküyor? __________________
...Pencereleri açmalı, kitapları düzenlemeliyim Belki bir yağmur yağar akşama doğru Yarıda bıraktığım şiirleri tamamlarım...ahmet telli | |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2006 Ülke / Şehir: Vatansız yerden
| Başkası'nın gözü ile eleştiri yapmak bana göre değil.. Ama Avrupa Birliği ülkesinde yaşayan ve yıllık geliri 20 bin euro'nun üstünde olan bir Avrupalı bizimle ilgili niye kafa yosrun ki? __________________
Merhaba dostlar... |
|
| #6 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2005
| AB ülkelerinde vatandaşın devlete ve devletin vatandaşa güveni vardır. Ülkemizde ise devletin vatandaşa ,vatandaşın devlete güveni yoktur.Vatandaş beyanının doğrulunu kabul ettirebilmek için bir sürü kurumdan belgelendirmek zorunda kalmaktadır.Bu kurumların en önemlisi de muhtarlıktır.E- devlete geçmiş olmamıza rağmen muhtarlıktan belge almadan pek çok işinizi yaptıramazsınız.Ülkemizin en güvenilir kurumu da muhtarlıklardır. ![]() |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2006 Ülke / Şehir: Vatansız yerden
| Özellikle yıllarca üst üste seçilen ve koltuklarını bırakamayan sevgili muhtarlarımız... __________________
Merhaba dostlar... |
|
| #8 | |
| işte sorun burada bence avrupa birliğinde yaşayan biri olarak bile düşünmek bize hoş gelmiyor. İnsan hakları , yaşama şekli ve kalitesi , ülkenin bireye bakışı ve bireyin ülkeye bakışı bizden çok farklı. düşünün yolda giderken bile tükürüklere basmadan yürümeye çalışmak bir oyun şekline bürünmüşse veya devlet dairelerinde gereksiz yere harcanan zaman ve emeğe karşılık aldığımız hizmet kalitesini sorgullamak yerine dosya arasına yerleştirlen parayla çözüm üretmek en mantıklı yolsa, belediye başkanları veya yerel yönetimler için tamam çaldılar ama çalıştı bunlar cümlesi hala anlamlı gibi geliyorsa hala çok uzaktayız , __________________
...Pencereleri açmalı, kitapları düzenlemeliyim Belki bir yağmur yağar akşama doğru Yarıda bıraktığım şiirleri tamamlarım...ahmet telli |
|
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Apr 2005 Ülke / Şehir: İzmir
| Alıntı:
Sözlerinize katılıyorum ama bunu da düzeltecek kişiler bizleriz. Yoksa Sayın komutan'ın dediği gibi adam bizim derdimizle niye uğraşsın? Saygılar. | |
|
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Ayrica bu gelirin hizla düsmekte oldugunu da animsatmak isterim. almanca da "Kurz Arbeit" diye bir deyim var. Bunun anlami, kisa is tir. Bunun nedeni, avrupa pazari doymustur. Müthis üretim fazlaligi vardir. Fabrika depolari agzina kadar dolu oldugundan; isveren, isciyi, haftada iki gün evine yollamakta, eksik parayi ödemektedir. Avrupa simdi, malini satacak pazar aramakta. Arap ülkeleri uzak oldugu kadar karisik. Afrika cok fakir. En yakin, en büyük pazar simdilik 70 milyonluk Türkiye´dir. Kimse bizim kara kasimiza hayran degil, malini satacak pazar aramaktadir. Fakir bir Türkiye; hele hele islami bir Türkiye, kesinlikle avrupa´nin isine gelmez. Asya pazari ise bu gün neredeyse tamamen, Rus-Cin-Hint üclüsünün eline gecmis durumdadir. Merkel´den önceki Alman basbakani schroder Bir aciklama yapmisti. "Avrupa´nin Türkiye ye her zaman ihtiyaci vardir. Ancak, demokrasiyi siz kendi basiniza oturtamadiginiz icin biz size bu konuda yardim ve destek verecegiz" Ne adina yapilmistir bu konusma? Türkleri sevdiklari icin mi? Hayir. Ayni basbakan, kurulmasi düsünülen 600 000 kisilik avrupa ordusunun büyük kismini Türklarden olusturmak istiyoruz demistir. Böylece bizim icin neden kafa yoruldugu anlasiliyor sanirim.... __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|