Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Ölümün yüce olanı,leş olanı,niyazi olanı.

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski13-06-06, 18:32  #1
Türesin
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Sep 2005
Ölümün yüce olanı,leş olanı,niyazi olanı.

Çok değerli bir üyemiz ölümün en kalleş olanı konusunu açmış.Bu konu yürürken,her görüşten arkadaşların bu konuya da görüşlerini yazmalarını istirham ediyorum.

Ölümün yüce olanı nedir ?
Ölümüm leş olanı nedir ?
Ölümün niyazi olanı nedir ?

Şimdiden hepinize teşekkür eder saygılarımı arz ederim.
Türesin is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-06-06, 18:46  #2
komutan

komutan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2006
Ülke / Şehir: Vatansız yerden

Bence ölümün en yüce olanı aşk için olanıdır.Burada ki aşktan kastım sadece erkek ile kadının birbirine duyduğu aşk.İdeoloji aşkı vatan aşkı değil..Yanlış anlama olmasın...
Niyazi olanı ise bir hiç uğruna olanıdır.Kazara ölmek gibi...Mesela yolda yürüken başına saksı düşmesi gibi....
Leş olanı ise başkalarının davası uğruna olanıdır.Kendi davası için öldürenler gibi..Vatan millet sakarya edebiyatı ile ölüme yollamak gibi..Devrim adı altında halkını bombalamak gibi...
Eski13-06-06, 18:58  #3
komutan

komutan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2006
Ülke / Şehir: Vatansız yerden

Aslında biraz daha açmak istiyorum konuyu.Bence ölüm hiç olmamalı ama oluyor işte.Biz ise ölümü daha anlaşılabilir olsun diye sınıflandırıyoruz.Bu bile aslında bizim ölümler üstünden prim yapmak için çabaladığımızı gösteriyor.Bir yerlerde birileri ölürken biz kendi davamız uğruna kendimiz için aslında bunun üzerinden kitlelere ulaşmayı hedefliyoruz.Ölenin 13 yaşında veya 2 yaşında olması bile bizi ilgilendirmiyor.İnsanlıktan ne kadar uzak kaldığımızı gösteriyor.
Hiçbir dava'nın hiçbir ideoloji'nin ve hiçbir sevgi'nin ölümden kendine pay çıkarmaması gerekiyor.Dürup özeleştirimizi yapmamız gerekiyor...

ÖLÜMLER BİZİM GELECEĞİMİZİ DE ÖLDÜRÜYOR...
Eski13-06-06, 19:13  #4
Türesin
Forumdan Uzaklaştırılmış

Bir yerde okumuştum."İnsan yapmak,insan yaratmak genelde bütün insanlar için günah ve utanılacak bir şeydir.O nedenle karanlıklarda ve loş ışıklı yerlerde ve gözlerden uzak,tenha yerlerde yapılır.Adam öldürmenin ise çoğu zaman ödülü vardır,hele meydan muharebelerinde yapılırsa madalyayla taltif edilerek özendirilir diyordu."

Ölenlerin durumlarıda kişilerin görüş,düşünce,inanç ve değerlerine göre değişmektedir.Kimine göre şehit,kimine göre leş'tir.Olmıyacak duaya amin diyenler için ölenlere de niyazi deniyor galiba.
Eski13-06-06, 19:14  #5
umutbaykan
Guest

ben ölümün ne leşinin ne de niyazisinin olmadığını, bütün ölümlerin anlamlı ve gerekli olduğunu düşünüyorum. ölüm bence mazlumun hakkını alacağı diyar zalimin zulmünü yüzünde göreceği yerdir. ölüm, aczimize son verip sonzuzluğa açılan kapıdır.
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-06-06, 19:27  #6
Türesin
Forumdan Uzaklaştırılmış

Sayın Umutbaykan !

Alıntı:
aczimize son verip sonzuzluğa açılan kapıdır.
Bu tür ölümler intihar konusu olduğunda amaçsız oluyor ve çoğunlukça da bu tür ölümlere "niyazi " benzetmesi yapılıyor.
Eski13-06-06, 19:35  #7
Atilla

Atilla'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006
Ülke / Şehir: Denizli

Ölümün yüce olanı;ömrünü, insanlığa hizmet etmek için harcamak.
Ölümün leş olanı;heyacan uğruna hız yaparken ölüp tanınmaz hale gelmek.
Ölümün niyazi olanı;tuvalet ihtiyacını karşılamak isteyen bir avcının ,tüfeğini bacaklarının arasına alırken kendini vurması.:61
Eski13-06-06, 19:51  #8
memetmex

memetmex'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

Öldükten sonra nasıl bir ölüm olduğunu sorgulamak, eylemi gerçekleştiren kişi için pek önemli olmasa gerek...
De bu konunun Türkiye siyasetiyle olan ilişkisini çözemedim..
Bir şey daha var bütün yapıtlardan başka.
memetmex is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-06-06, 19:58  #9
duygu
Forumdan Uzaklaştırılmış

duygu'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2006
Ülke / Şehir: Aydın

tek bişey söyleyeblirim.deniz gezmiş gibi ölmek varken daha yücesi var mııdr bilemem.
duygu is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-06-06, 20:03  #10
Türesin
Forumdan Uzaklaştırılmış

Sayın Memetmekx !

Alıntı:
Sayın memetmex şöyle demiş:

Öldükten sonra nasıl bir ölüm olduğunu sorgulamak, eylemi gerçekleştiren kişi için pek önemli olmasa gerek...
De bu konunun Türkiye siyasetiyle olan ilişkisini çözemedim..
Vatan için ölmek kutsaldır,yücedir dendiğinde türkiye siyasetinin konusu olur.Türkiye siyasetiyle ilgisini göztermek için yazdım.

Her ükde'de vatan için ölenler en yüksek ve şeref madalyaları ile onurlandırırlar.Ülke olarak bizde aynısını yapıyoruz.Din ve inaç yönüylede örtüşmektedir.

Bunun yanında Diyarbakır Bld.Başkanı PKK ölenleri içinde anıt mezar yaptırmaktadır.Oradaki ölenlere ne dendiğini kamuoyu vicdanına bırakıyorum.

Şimdi konunun Türkiye siyasetiyle ilgili bölümüne geldik zannediyorum.Bundan sonrasını kolay çözersin.

Türesin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 13-06-06 20:05 .

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 12:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)