Dergi

Blog

Evrim

Marksizm

Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

2. Geleneksel Yaziyaz Amator Şiir Yarışması

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Anket Sonuçlarını Göster: Sehitlik kavramina inaniyor muyuz?
hayir inanmiyorum, kayiplarin hepsi birdir.4 21.05%
inaniyorum, sehitler özeldir, farklidir15 78.95%
Oy Verenler: 19. Bu ankete oy veremezsiniz

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski14-06-06, 09:54  #1
canugur

canugur'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2005
Şehit kavramına inanıyor muyuz ?

Devrim sehitleri,
Vatan sehitleri.
Devrimciler genelde tanriya inanmadiklarini söyleseler de, kayiplari icin sehit mertebesinden bir türlü vazgecmezler.
Vatan icin kaybedilenler icin de ayni söYlem gecerlidir.
Devlet görevi sirasinda ölenler icin de sehitlik vardir.

Hepsinin ortak noktalari, her üc kesimin de cennete gitmesidir.
ama devrim sehitleri denen kayiplar, önce emperyalizme, sonra sisteme, hilafete islama ve allaha vb... karsi olduklarindan nereye giderler.
Cehenneme diyenler ciksa da, onlarin sehitliklerini kim onaylayacak???
Yoksa sehit degiller midir?
Degilse nedir?
saygilar

canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 14-06-06 10:18 .
canugur is offline  
Eski14-06-06, 10:03  #2
adil

adil'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2006

1-İnsanlık özünden öyle bir savrulmuştur ki; öldürmek ve ölmek erdem olmuştur.
2-Toplum kendi kendine değerler üretir. Aslında kendi kendine değil. Doğanın zorunlu koşullarıyla..
3-Her düşünce ve ideoloji sahibi "kendinden" olanı ve kendisiyle birlikte olanı yüceltir.
4-Devrim için ölenler yüce bir amaç uğruna ölmüştür.
Tabi ki onların bir farklılığı vardır. Onlar devrim şehitleridir.
Eski14-06-06, 10:17  #3
canugur

canugur'nın Avatarı

Sehitlik dinsel bir kavram olduguna göre, yorumunuzdan devrim sehitlerinin cennete gidecegi sonucunu cikariyoruz.
yok cennet disinda bir kuramimiz varsa bu kayiplarin gercek yerleri nedir?
canugur is offline  
Eski14-06-06, 10:37  #4
suri
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Jun 2006

Bunu hep söylemişimdir, hiç bir türlü ölümün onurlandırılması olmaz olmamalı, bunlar kendi çıkarları ugruna kendine savascı arayanların, ölen kişilerin ailelerinin eline seker vermesinden baska biir sey degil. Danıstaya saldırıda adı bulunanların hepsi vatansaver miş, ülküleri ve ükeleri ugruna öldürüyorlar ve belki bir gün ölecekler. Yasarlarsa kahraman olacaklar. Haksızlık için mücadele edenler de her nekadar onurlu davransalar da sonun da ölüyorlar ve bir insan daha gitmiş oluyor.
Bu dünyada cenneti yasamadıktan sonra varolduguna inandırılmış bir cennete gitteseler ne olur gitmeseler.
suri is offline  
Eski14-06-06, 10:55  #5
canugur

canugur'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın suri şöyle demiş:

Bunu hep söylemişimdir, hiç bir türlü ölümün onurlandırılması olmaz olmamalı, bunlar kendi çıkarları ugruna kendine savascı arayanların, ölen kişilerin ailelerinin eline seker vermesinden baska biir sey degil. Danıstaya saldırıda adı bulunanların hepsi vatansaver miş, ülküleri ve ükeleri ugruna öldürüyorlar ve belki bir gün ölecekler. Yasarlarsa kahraman olacaklar. Haksızlık için mücadele edenler de her nekadar onurlu davransalar da sonun da ölüyorlar ve bir insan daha gitmiş oluyor.
Bu dünyada cenneti yasamadıktan sonra varolduguna inandırılmış bir cennete gitteseler ne olur gitmeseler.
Tebrikler sayin suri,
Danistay katliaminda can veren hakim de vatanseverdi ve görev sirasinda öldürülerek sehit edilmis oluyor.
Ama bu katliami vatan icin yaptik diyen teröristte kutsal bir amac ugruna cinayet islemis; eger öldürülseydi, o da sehit olacakti.
Bunasil celiski?
söylediklerinizi anliyor ve katiliyorum.

Bir savas düsnün, hakli haksiz her iki taraf ta sehitlik aldatmacasi üzerine kurulu senaryolarla halklari biribirlerine kirdirmaktadirlar.

Sehitligin mucidi dinlerdir.
Allah ugrunda ölürsen, dogruca cennettesin, haydi cihada söylemi?

Din yayicilarinin halklari, savasara tesvikinden baska anlama gelmeyen sehitlik, kapitalizm sürecinde yayilmaci emperyalizmin oyuncagi haline gelmistir diyorum

sonucta bu insanlarin tümü de, her iki taraf icin aci kayiplardir.
saygilar
canugur is offline  
Eski14-06-06, 12:02  #6
orkhun

orkhun'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2005
Ülke / Şehir: ankara

şehitlerin öldükten sonra gidecekleri bir cennet filan yok.. ben onları belli bir amaç uğruna canlarını feda etmekten çekinmeyen insanlar olarak görüyorum.. ve bu yüzden cesaretlerinden ötürü onlara saygı duyarım, o nedenle 2.yi işaretledim..
Eski14-06-06, 15:50  #7
kaan
Forumdan Uzaklaştırılmış

kaan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2006

Alıntı:
Sayın canugur şöyle demiş:

Sehitlik dinsel bir kavram olduguna göre, yorumunuzdan devrim sehitlerinin cennete gidecegi sonucunu cikariyoruz.
yok cennet disinda bir kuramimiz varsa bu kayiplarin gercek yerleri nedir?
Bu materyalist teoriye göre, Emperyalistler de, devrim şehitleri de birdir. aynı yere giderler. reagen da, deniz gezmiş de, che de, hortumcu süleyman da sonunda toprağa karışıp gidecektir. Ve benliğini de yitirecektir. sonra azot, karbon, larva gibi şeylere dönüşecektir.

Yani anlayacağınız, devrim şehitleri dünyada çektikleri sıkıntılarla, emperyalistler, burjuvalarsa sürdüleri sefa ile kalacaktır.

Bu durumda devrim şehitlerini biraz saf gibi kabul etmemiz gerekiyor. Çünkü sömürmek varken, yada sömürüye razı olup kemik yalamak varken, isyan ederek tadacakalrı zevkü sefadan yok yere mahrum kalmışlardır.
kaan is offline  
Eski14-06-06, 15:56  #8
kaan
Forumdan Uzaklaştırılmış

kaan'nın Avatarı

Şehitlik kavramı İslam'ın tekelindedir. Allah yolunda öldürülenler için kullanılır. Ve kuranda "Onlar için ölüler demeyiniz. Rableri katında rızıklandırılmaktadır." buyurulmaktadır.

Diğer tüm dinlerin ve ideolojiler için şehitlik kavramı çalıntıdır. Ve içi boştur.

Ayrıca laik bir ülkede şehitlerin olması, şehit mezarlılarının varlığı bir çelişkidir. Laikliğe aykırıdır. Devlet eliyle din payeler verilmektedir.
kaan is offline  
Eski14-06-06, 16:48  #9
tokatli

tokatli'nın Avatarı

sehitlik sandıgınız gibi basit b,r kavram degildir her olen-olduren sehit olamaz
sehit olmanında sartlları vardır.

Amerikan askerleri musluman olsalar dahi sehit sayılmazlar cunki onlar cıkarları için baska bir millete zulm ediyorlar Fakat diyelim ki musluman olan bir ulke yada olmayan bir ulke bize kendi cıkarı için savas actı onların askerleri ulkelerini korumak için degil cıkar için insanları olduruyorlarsa onlar sehit sayılmaz fakat savunma tarafında bulunan bizler kendimizin savunmak için onlarla savasırsak ( ilk onlar baslatmalı) o zaman bizim askeerlerimiz sehit olurlar
size bir ornek vermek istiyorum yerimi bilemiyorum ama genede ne islamın kadar hasas oldugunu gormeniz adına
Alıntı:
Hz. Ali savas sırasında elindeki kılıcı yere dusurdugu munafıkı oldurmek için havaya kaldırdıgı sırada munafık Hz. Ali nin yuzune tukurur ve Hz. Ali o zaman kılıcını indirir ve adamı bırakır adam neden boyle yaptıgını (oldurmedigini) sorunca
Hz. Ali
-Seni tukurmeden once oldurseydim Allah ın dinini savunmak için oldurecektim fakat sen yuzume tukurunce ben kendimi tutamaz o tukurugun intikamı için oldururdum o zamanda bana gunah yazılırdı

tokatli Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 14-06-06 16:54 .
tokatli is offline  
Eski14-06-06, 23:14  #10
kaan
Forumdan Uzaklaştırılmış

kaan'nın Avatarı

Bunu sadece savunma savaşı olarak sınırlamamak lazım. Örneğin Amerikan emperyalizmi bize ilişmese de dünyanın geri kalan halklarını sömürdüğü için, onunla cihad etmek, bunun için onu engellemek. hatta gerekiyorsa ve mümkünse ona saldırmak "emri bil maruf, nehyi anil münker " prensibinin gereğidir.

Amerikada ezilen bir zenciyi de, afrikada sömürülen bir putperesti de, uzakdoğu da seks işçisi yapılan bir kadını da savunmak müslümanın görevidir.
kaan is offline  
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı