"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Anket Sonuçlarını Göster: Sehitlik kavramina inaniyor muyuz? | |||
| hayir inanmiyorum, kayiplarin hepsi birdir. | 4 | 21.05% | |
| inaniyorum, sehitler özeldir, farklidir | 15 | 78.95% | |
| Oy Verenler: 19. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Devrim sehitleri, Vatan sehitleri. Devrimciler genelde tanriya inanmadiklarini söyleseler de, kayiplari icin sehit mertebesinden bir türlü vazgecmezler. Vatan icin kaybedilenler icin de ayni söYlem gecerlidir. Devlet görevi sirasinda ölenler icin de sehitlik vardir. Hepsinin ortak noktalari, her üc kesimin de cennete gitmesidir. ama devrim sehitleri denen kayiplar, önce emperyalizme, sonra sisteme, hilafete islama ve allaha vb... karsi olduklarindan nereye giderler. Cehenneme diyenler ciksa da, onlarin sehitliklerini kim onaylayacak??? Yoksa sehit degiller midir? Degilse nedir? saygilar canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 14-06-06 10:18 . |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| 1-İnsanlık özünden öyle bir savrulmuştur ki; öldürmek ve ölmek erdem olmuştur. 2-Toplum kendi kendine değerler üretir. Aslında kendi kendine değil. Doğanın zorunlu koşullarıyla.. 3-Her düşünce ve ideoloji sahibi "kendinden" olanı ve kendisiyle birlikte olanı yüceltir. 4-Devrim için ölenler yüce bir amaç uğruna ölmüştür. Tabi ki onların bir farklılığı vardır. Onlar devrim şehitleridir. __________________
“İşçinin milliyeti ne Fransız, ne İngiliz ne de Alman’dır, onun milliyeti emektir, özgür köleliktir.” "İşçinin vatanı yoktur" (Karl Marx) |
| #3 | |
| Sehitlik dinsel bir kavram olduguna göre, yorumunuzdan devrim sehitlerinin cennete gidecegi sonucunu cikariyoruz. yok cennet disinda bir kuramimiz varsa bu kayiplarin gercek yerleri nedir? |
| #4 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Jun 2006
| Bunu hep söylemişimdir, hiç bir türlü ölümün onurlandırılması olmaz olmamalı, bunlar kendi çıkarları ugruna kendine savascı arayanların, ölen kişilerin ailelerinin eline seker vermesinden baska biir sey degil. Danıstaya saldırıda adı bulunanların hepsi vatansaver miş, ülküleri ve ükeleri ugruna öldürüyorlar ve belki bir gün ölecekler. Yasarlarsa kahraman olacaklar. Haksızlık için mücadele edenler de her nekadar onurlu davransalar da sonun da ölüyorlar ve bir insan daha gitmiş oluyor. Bu dünyada cenneti yasamadıktan sonra varolduguna inandırılmış bir cennete gitteseler ne olur gitmeseler. |
| #5 | ||
| Alıntı:
Danistay katliaminda can veren hakim de vatanseverdi ve görev sirasinda öldürülerek sehit edilmis oluyor. Ama bu katliami vatan icin yaptik diyen teröristte kutsal bir amac ugruna cinayet islemis; eger öldürülseydi, o da sehit olacakti. Bunasil celiski? söylediklerinizi anliyor ve katiliyorum. Bir savas düsnün, hakli haksiz her iki taraf ta sehitlik aldatmacasi üzerine kurulu senaryolarla halklari biribirlerine kirdirmaktadirlar. Sehitligin mucidi dinlerdir. Allah ugrunda ölürsen, dogruca cennettesin, haydi cihada söylemi? Din yayicilarinin halklari, savasara tesvikinden baska anlama gelmeyen sehitlik, kapitalizm sürecinde yayilmaci emperyalizmin oyuncagi haline gelmistir diyorum sonucta bu insanlarin tümü de, her iki taraf icin aci kayiplardir. saygilar | |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2005 Ülke / Şehir: ankara
| şehitlerin öldükten sonra gidecekleri bir cennet filan yok.. ben onları belli bir amaç uğruna canlarını feda etmekten çekinmeyen insanlar olarak görüyorum.. ve bu yüzden cesaretlerinden ötürü onlara saygı duyarım, o nedenle 2.yi işaretledim.. __________________
öğrenci görünümlü müzik insanı |
| #7 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Mar 2006
| Alıntı:
Yani anlayacağınız, devrim şehitleri dünyada çektikleri sıkıntılarla, emperyalistler, burjuvalarsa sürdüleri sefa ile kalacaktır. Bu durumda devrim şehitlerini biraz saf gibi kabul etmemiz gerekiyor. Çünkü sömürmek varken, yada sömürüye razı olup kemik yalamak varken, isyan ederek tadacakalrı zevkü sefadan yok yere mahrum kalmışlardır. | |
| #8 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
| Şehitlik kavramı İslam'ın tekelindedir. Allah yolunda öldürülenler için kullanılır. Ve kuranda "Onlar için ölüler demeyiniz. Rableri katında rızıklandırılmaktadır." buyurulmaktadır. Diğer tüm dinlerin ve ideolojiler için şehitlik kavramı çalıntıdır. Ve içi boştur. Ayrıca laik bir ülkede şehitlerin olması, şehit mezarlılarının varlığı bir çelişkidir. Laikliğe aykırıdır. Devlet eliyle din payeler verilmektedir. |
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| sehitlik sandıgınız gibi basit b,r kavram degildir her olen-olduren sehit olamaz sehit olmanında sartlları vardır. Amerikan askerleri musluman olsalar dahi sehit sayılmazlar cunki onlar cıkarları için baska bir millete zulm ediyorlar Fakat diyelim ki musluman olan bir ulke yada olmayan bir ulke bize kendi cıkarı için savas actı onların askerleri ulkelerini korumak için degil cıkar için insanları olduruyorlarsa onlar sehit sayılmaz fakat savunma tarafında bulunan bizler kendimizin savunmak için onlarla savasırsak ( ilk onlar baslatmalı) o zaman bizim askeerlerimiz sehit olurlar size bir ornek vermek istiyorum yerimi bilemiyorum ama genede ne islamın kadar hasas oldugunu gormeniz adına Alıntı:
tokatli Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 14-06-06 16:54 . | |
| #10 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
| Bunu sadece savunma savaşı olarak sınırlamamak lazım. Örneğin Amerikan emperyalizmi bize ilişmese de dünyanın geri kalan halklarını sömürdüğü için, onunla cihad etmek, bunun için onu engellemek. hatta gerekiyorsa ve mümkünse ona saldırmak "emri bil maruf, nehyi anil münker " prensibinin gereğidir. Amerikada ezilen bir zenciyi de, afrikada sömürülen bir putperesti de, uzakdoğu da seks işçisi yapılan bir kadını da savunmak müslümanın görevidir. |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|