| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Kısaca komunizm ve cumhuriyet/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazar Adayı
Giriş Tarihi: Jun 2006
| İlk baştan size komunizmi açıklayayım bunu kendim yazdım öncelikle. KOMUNİZM: komunizm eğitim ve sağlık ulaşıma çok önemverir örneğin eğitim komunizme yağma çamur atanlar çocukları devlet alır sahiplenir derler . aslında yanlış biliyorlar.komunizm çocuga fırsat eşitliği verir tum cocuklara orneğin dershaneye gonderir labaratuvara bir çocuk gidiyorsa hepsini gonderir.ama bazı kişiler devlet çocukları alıyorlar falan diyor.Aslında yanlış.komunizm savaşı desteklemez bunu bilin...Nazım Hikmet ne demiş; bir ağaç gibi tek ve hür bir orman gibi kardeşçesine...bu nedemek bu yani hiç ağacı soyan ağaç gördünüz mü?yani anlatılmak istenen bu yani akılları olmayan bir ağacın bunu nasıl yaptıkları ama insanların bir insanı oldurusu parasını çalmasıVb. ama ben tum turkiyedeki tum komunist sosyalist partilerin birleşmesini istiyorum.EMEP,TKP,İP vb. biz birleşemediğimiz için bunu başaramıyoruz.bide yani düşünün kübada okuıma yazma bilenlerin sayısı %99 eğitime de önem veriliyor açıkcası... ŞİMDİ İSE CUMHURİYETİ AÇIKLAYACAĞIM: CUMHURİYET: cumhuriyet ise fırsat eşitliği değil para eşitliği vardır parası olan bir kişi çocuğunu labaratuvara dershaneye gönderebilir.Ama 350 YTL bir asgari ücrete çalışan birkişi çocuğunu gönderemez hadi bir işçi 350 YTL kazanıyor ülke ya komunizmle yönetilirse o kişinin çocuğuna devlet tarafından karşılanırdı bütün masrafları devlet karşılardı. labaratuvara bile gönderirdi bunun için ülkemizde okuma yazma bilmeyenlerin sayısı çok...Ama cumhuriyette para eşitliği vardır. DÜŞÜNCELERİNİZİ BİR ALMAK İSTİYORUM |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2005 Ülke / Şehir: İzmir
| Eğitim nedir? |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| cumhuriyet calısanın kazanacagı bir cesittir ama kominizmde insanlar 3-5 kurusla esitlik diyerek uyutulur sonrada liderleri saraylarda yasarken isçi halk calısır onları besler ama liderler onlara en fazla bir baraka verir lokmacıkla yetinmesini soylerler. |
|
| #4 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Komünizmde eğitim yoktur, bilgilendirme vardır. İkisi çok farklıdır. Eğitim bir araçtır, bilgilendirme ise amaç. Eğitim, belli bir noktadan bireyi şekillendirmeye, yontmaya çalışır, bilgilendirme ise bireyin istek ve ihtiyacına göre donanım sağlar. __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. küçükkarabalık Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 16-06-06 00:04 . |
|
| #5 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2005
| Sayın Ressam ! Alıntı:
![]() | |
|
| #6 | ||
| Alıntı:
O zaman size de bilgilendirme nedir diye sorayım. Şu anki eğitimden ne gibi bir farkı olacaktır? Saygılar. | |
|
| #7 | |
| Komünizm'den bahsediyorsak devletsiz bir topluluktan bahsediyoruz. Mülkiyet olmadığı için, bilgi kaynak, arşivleri ortaklaşa kullanıldığından yazılı bilgiye ulaşmakta bir sorun yok. Bürokrasinin olmadığı sendikaların kurduğu enstütülerde talep edilen derslerin açılması ve bilgiyi aktaran - alan ilişkinin talep'e bağlı olduğu bir bilgilendirme sistemi. Not yok, sınav yok, menzuniyet yok, öğrenciler enstütüde iş yapmak isteyen bir kişiden belli bir konu üzerine bilgi alıp düşünce alışverişi yapıyorlar. Girmek/Girmemek, Zorunlu olmak gibi bir kısıtlamaları olmadığı için, sadece öğrenilmek için giriliyor ve yontulmaya karşı bir çıkış yolları oluyor. Enstütü aslında burada sadece olanak sağlamaya yarıyor. En kısa tabiriyle böyle bir şey. Örneklemek gerekirse bir fizik bilgini, sendikayla karşılıklı anlaşması gereği yeteneğine göre olan Fizik'te iş yapıyor ve ya kendi talebiyle Quantum sınıfı açıyor ya da öğrencilerden gelen taleple astrofizik sınıfı açıyor. Ve belli bir süre boyunca karşılıklı ilişki ile bilgilendirme, düşünce paylaşımı gerçekleşiliyor. Bugünkü eğitimden farkı, resmi ideolojinin , merkeziyetçiliğin olmaması . Mesela bu sistemde devrim yaratan yeni fikirler hep en başta dışarıda tutulur ve pragmatik değilse dikkate alınmaz. Kim bilir bu yüzden kaç gerçek arkada kaldı. Bunun yanı sıra devlet resmi ideolojisi ve çıkarları nedeniyle okulu insanları eğitmek için kullanır. Mesela tarih dersinde (gerektiğinde tarih uydururak) bir empoze süreci, evrim konusunda belli bir duruş, vatandaşlık dersleri, milli güvenlik dersi genel olarak o sıradanlaştırma tektipleştirme düşüncesi.. Herkesin sözgelimi bir teoriyi doğru bulacak şekilde YONTMAK yani eğitmek. Günümüzde yapılan da budur. Akademik bürokrasinin ve oligarşinin marifetidir bu elbette.. Yine yönlendirilmiş toplumsal yazılım(kadın-erkek dengesi, din dengesi gibi..) aile kurumunda başlar, okulda devam eder. __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. küçükkarabalık Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 16-06-06 01:37 . |
|
| #8 | |
| Sayın Artena, Ben de şu anki eğitim sisteminin -genel olarak dünyadaki sadece Türkiye değil- pek çok yanından şikayetçiyim. Öğrencinin çok daha fazla boş zamanı ve seçeneği olmalı. Çünkü insanlık günümüzde bilgiyi çok daha fazla yol ile çok daha ucuza birbirine aktarma kapasitesine sahip. Ancak formel eğitimin toplamda bir işe yaraması için de bazı kısıtlamalar olmalı (mı?) . Örneğin bir tıp öğrencisi ben beyin cerrahı olacağım, banane anatominden diyebilir mi? Bu denge nasıl sağlanacak? |
|
| #9 | ||
| Alıntı:
Tıp okuyan ve tıpla ilgili bir iş yapacak kişinin önünde birkaç yol vardır. Bunlar bilgi aktarımı yapmak, pratiğe dökmek(cerrahlık..) gibi..Cerrah'ın önünde de yine yollar olacaktır ya tıp sendikayla(yanlış anlaşılmasın zaten kendisi sendika, insanı dıştalanmış olarak düşünmemeli bugünkü sendiklar gibi değil yani) ya da tek başına ya da başka bir şekilde çalışacaktır. Tek başına çalışabilme hakkına sahiptir elbette(hatırlatmakta fayda var, çalışmayı para kazanmak olarak algılamayın, mülk diye bir şey yok!) , bu durumda karşısındaki hastaya kalıyor cerrah'ın anatomi dersi alıp almadığını önemsemek. Sendikayla çalışırsa da, sendika da bu güvenceyi veriyorsa o bilgileri alma şartıyla oraya girebileceğinden anatomiyi öğrenir. (Sendika'yı hiyerarşik bir kurum olarak düşünmeyin, tamamen özyönetimci, bürokrasisiz, otonom bir yapı. Anarko-sendikalizm'i inceleyebilirsiniz merak ediyorsanız) __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. küçükkarabalık Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 16-06-06 02:02 . | |
|
| #10 | |
Yazar Adayı
Giriş Tarihi: Jun 2006
| Eskiyi değiştirmeye yönelik fakat eskiye nazaran daha ayrıntılı, daha tutarlı, daha doktriner, daha zor ve emek isteyen birçok yenilikçi hareket gibi komünizmle varolduğu günden bu yana birçok eleştiriye uğramış ve ne olduğu, faydaları hakkında tam bir fikir edinmeden, komünizmin yol ve ilkeleriyle kendi çarpık karakterlerinin bağdaşmaması nedeniyle birçok haksız suçlamaya tabi tutulmuştur. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|