|
|
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Nijerli kadınların çektiği... / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Batı Afrika ülkelerinden Nijer'de erken evlilik, iptidai doğum koşulları gibi nedenlerle fistül hastası olan ve tedavi imkânı bulamayan 200 bin kadın var. Yardım Derneği Deniz Feneri'nin "Umut Menekşeleri" projesi kapsamında yılda iki kez Nijer'e giden Türk Yeryüzü Doktorları ekibi, son yapılan seferde 12 fistül hastası kadının daha yüzünü güldürdü. http://www.yeniaktuel.com.tr/dun105-1,160@2100.html Fistül hastalığının en büyük nedeni genç annelik.Bu hastalık yüzünden kadınlar idrarlarını tutamıyorlarkocaları ve diğer insanlar tarafından dışlanıyorlar...Hayatları yeterince zor değilmiş gibi binlerce kadın bir de bu dertlerle uğraşıyor!Nijer'in yoksuluğu ve sağlık sisteminin ne durumda olduğu da düşünülürse,bu kadınların pek azının ameliyat olduğunu sizler de tahmin edebilirsiniz.Tüm bunlar yetmezmiş gibi,İslami din liderleri 18 yaşın altında evlenme yasağına şiddetle karşı çıkıyorlar (bkz.Yeni Aktüel Dergisi sf:54-55)! Peki neden? Yoksulluk Afrika'nın kaderi mi?İslami liderler neden vatandaşlarının sağlığını hiç önemsemiyorlar?Neden kimileri milyarlarla oynarken,giyecekten yiyeceğe eğitimden sağlığa her şeyin en lüksünden yararlanırken kimileri hastane kapılarında umutsuzca ameliyat edilmeyi bekler? Yorumlarınız için şimdiden çok teşekkürler... Sonsuz saygı ve sevgilerimle... __________________
Bulutlara baktığınızda,onları bir şeylere benzetememeye başladıysanız;siz de her şeye alıştınız demektir... |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008 Ülke / Şehir: BYTPe
| Çok azmış ya. 200 binde sadece 12. Umarım daha fazla kadın için birşeyler yapabilirler. __________________
Güzel olacak biliyorsun. Ben de yıldızları seyredeceğim. Bütün yıldızlar, tıpkı makarası paslı birer kuyu olacak. Bütün yıldızlar susuzluğumu giderecek... |
|
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Alıntı:
Tabii ki daha fazla kadın için daha fazla çalışma yapmak gereklidir.Ancak sounun geneline baktığımızda yoksulluk,açlık,sefalet,cehaleti..... görüyoruz.Bunların nedeni nedir,nasıl çözülmelidir bu sorunlar sizce sayın OZ? Sonsuz saygı ve sevgilerimle... __________________
Bulutlara baktığınızda,onları bir şeylere benzetememeye başladıysanız;siz de her şeye alıştınız demektir... | |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008 Ülke / Şehir: BYTPe
| Afrika ülkelerinin çoğu sömürge ülkelerdir. Sömürülen toplumlar ekonomik olarak yeterli olgunluğa ulaşmamıştır. Ekonomik olarak bu olgunluğa ulaşmadığı için sağlık, eğitim sektörleri de varla yok arasındadır. Bunları zaten biliyorsunuz. Çözümü ise dünya üzerinde egemen olan sömürgeci kapitalist sistemin yıkılması anlamına gelir. Dünya üzerinde açlıkla savaşan bazı örgütlerin bile sömürgeci devletlerin uşağı olduğu yargısında hem fikirizdir sanırım. Üzgünüm ama şu anda yapılacak hiç bir ey yok gibime geliyor, gerçekçi olmak gerekirse. Bazı sivri akıllılar gibi facebook'ta grupta açsak orada ki aç insanlara yardımımız olmaz. Üzgünüm.. __________________
Güzel olacak biliyorsun. Ben de yıldızları seyredeceğim. Bütün yıldızlar, tıpkı makarası paslı birer kuyu olacak. Bütün yıldızlar susuzluğumu giderecek... |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| "Batı Afrika ülkelerinden Nijer'de erken evlilik, iptidai doğum koşulları gibi nedenlerle fistül hastası olan ve tedavi imkânı bulamayan 200 bin kadın var. Yardım Derneği Deniz Feneri'nin "Umut Menekşeleri" projesi kapsamında yılda iki kez Nijer'e giden Türk Yeryüzü Doktorları ekibi, son yapılan seferde 12 fistül hastası kadının daha yüzünü güldürdü." Sn zipcikti, Öncelikle böyle bir konuyu buralara tasidiginiz ve bizlere ulastirdiniz icin sizi tebrik ederim. Hic bir sey yapamasak bile, en azindan konu üzerine konusmamizin dahi bu konu adina olumlu bir adim oldugunu düsünmekteyim. Bundan iki yil önce almanyada bir kütüphanede düzenlenen Information icerikli bir faaliyete katilmistim. “Weil ich ein Mädchen bin- kiz oldugum icin” adli bir gösterimdi. Kütüphanenin bir bölümü belirli odalara ayrilmis ve her odada ayri bir ülkeyi ele almislar. Ülkeler; hindistan, güney afrika ülkeleri ve mexika idi. Odalarda, tanitilan ülkelerde kizlarin/ kadinlarin yasayis tarzi film ve fotograf edilerek degisik sekillerde ilgili kisilerce anlatiliyordu. Ilginc resimler vardi, odalar ülkenin geleneksel ev haline dönüstürülmüs ve bu yönde dösenmisti, kücücük kizlarin bir günlük yasayisi –sabahtan aksama kadar- neler yaptigi bir bir resm edilmis ve anlatiliyordu. En göze carpanlari ise, hindistanda kücük yastaki herhangi bir kiza yardim eden biri (her türlü maddi yardim) asagi yukari kiz 9 ila 12 yasina gelince onunla evlenebilme hakkina sahip oluyordu. Offisiel degil tabbi! Daha öncesi ama bu kisiler, kizla evlenmeden önce, dügün gibi eglencelerde kizin rizasi olmadan dans etme hakkina da sahip olabiliyor ve böylece herkes kizin o adama ait oldugunu ögrenmis oluyor. Mesela ilgimi ceken , güney afrikada, kizlarin büyük bir bölümü okula gitmiyor, evde ev isleri, babalari ve erkek kardeslerine hizmet etmek icin kullaniliyor. Sabahin erken saatlerinde uyandirilip, ev isleri, su tasima, tarladan yiyecek toplama gibi isleri halledip, sonra evin erkekleri icin kahvalti hazirliyorlar, (6, 9, 12 yas gurubu bunlar) Sonrada kahvaltidan arta kalanlarla kendi karinlarini doyurup, caginin getirdigi gibi degilde agir isler yaparak yasamini sürdürüyorlar. Mexiko da, kizlar normal otobüse bile rahatca binemiyorlarmis, onlar sürekli erkeklerin tacizlerine maruz kaliyorlarmis. Kadin orada huzurlu degil bir mal gibi kullaniliyormus. Evlilik yasi yine tabii 12 den basliyor. katrin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 02-08-08 00:45 . |
|
| |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Bir de tüm su yasananlarin psikolojik travmasi var tabii, ama bu, önce isin bu tarafini halledip, o tarafindaki yaralari sarmaya kadar gelir mi onu bilemiyorum? Ve sonra, denizyildizlarini tek tek toplayip tekrar karaya vuracaklarini ve susuz yasayamayacaklarini bildigi halde, onlari yeniden denize salan adamin hikayesi geldi aklima; bir tek denizyildizi icin bile olsa deger! Evet dedim, bu benim dünya görüsüm olmali! Ne yapabilirim diye düsündüm, oraya gidip, tek tek onlari simdilik kurtaramam, ama uzun vedede düsünürsem belki bir sans, ve benim o sansi yaratmak bile benim amacima ulasmam demektir. Sunu düsündüm, herkes kendi capinda bir seyler yapabilir, hic bir sey yapamiyorsak bile, eger ebevenysek cocugumuzu bilincli ve insanliga karsi duyarli yetistirebiliriz. Sadece kendini düsünen degil, evrendeki tüm insanlara karsi duyarli olan bireyler haline gelmelerini saglayabiliriz, bunu eger istersek yapabiliriz, imkansiz degildir. Ben kendi adima , iki yil önce su karari verdim: bir anaokulu ögretmeni olrak bana ulasan cocuklari bu yönde yetistirmek(duyarli ve insanin insan gibi yasamasi gerektigi üzre), ve aktivitelerin icine arada bir bu yönlü mesajlar serpistirmek, bu thema üzerine kurulu aktiviteler yapmak, en önemlisi yardimlasmanin ve bir insanin hayatinin ne pahasina olursa olsun, herseyden önemli oldugu icerigini vermek, calismalarimin arasinda simdiden ön sirada yerini almis durumdalar. Ve biliyorum uzun vadede bu gerceklesecek, belki denizyildizlari hikayesine benzeteceksiniz yazdiklarimi ama, yazim eger bir kisiye bile ulasabilmisse ne anlatmak istedigim üzre, bu bile yeter bana. Saygi ve sevgilerimle |
|
| |
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2008
| Emperyalizm... diyebiliyorum sadece... ![]() __________________
...Savaş sloganlarımız kulaktan kulağa yayılacaksa ve silahlarımız elden ele geçecekse ve başkaları mitralyöz sesleriyle, savaş ve zafer naralarıyla cenazelerimize ağıt yakacaklarsa... |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007 Ülke / Şehir: Ixion civarı
| Afrika'nın kazanamamasının en büyük nedenlerinden biri de radikal islamdır.Hala daha sudan şeyhlerinin ayaklarını öpüyorlar bir de utanmadan "dafür sorunu batı yüzündendir" diyorlar. İslam'da ruhban sınıfı var ya,işte açıkça görüyoruz afrikada. __________________
http://img374.imageshack.us/img374/2365/hungry20child1gs7.gif Bu resme iyi bakın,Bu resmi size kapitalizm ulaştırdı! |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|