Yazıyaz Forum RSS beslemesi
Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Yeni Üyelerimizin Dikkatine!

Geri Dön Yazıyaz Forum > Yönetimden > Dergi,Evrim, Marksizm ve Blog Bölümleri

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Bir öneri nedersiniz? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Yazıyaz DERGİ, EVRİM, MARKSİZM ve BLOG ile ilgili Etkinliklerin yer alacağı bölüm.

Konu Araçları
Eski05-08-08, 14:19  #1
mağripli

mağripli'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2008
Bir öneri nedersiniz?

Sevgili dergi yöneticileri,

Baktığımızda asıl olarak derginin gerekli destek ve ilgi görmediğine dair geçen sayılarda bir kaç, sitem de bulunuldu. Bence dergide işlenene konualr gayet güzel ve farklı düşünceler içerilmektedir. Gerek forumdaki tartışma çıtasını yükseltmek gerekse, dergiyi daha okunur kılmak adına dergideki yazıları forumda tartışmaya açmamız bir dinamik sağlar kanısıdayım.

Çünkü insanlar okuyor ama yazılar hakkındaki fikirlerini forumda tartışmaları sizce de bir dinamik sağlar düşüncesi varsa böyle bir bölüm açılabilir.....

Çünkü her zaman söyleriz ya ,bizim sadece okuyan değil yazan eleştiren ve düşünüp kendi fikrini ileri süren insanara ihtiyacımız var, bu sebeple ben bu yolla yapılacak bir çalışmanın verimli olacağı kanısındayım.

Dostça
mağripli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski05-08-08, 15:09  #2
esitlik

esitlik'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: istanbul

dergideki yazılarla ilgili eleştirilerin yer aldığı bir bölüm olabilir, bana da mantıklı geldi bu fikir. Ama bunu eleştirmek için ille ayrı bir bölüm açmaya gerek var mı ki? hangi konu işlenmişse o konunun aynısı forumda açılamaz mı zaten?
Böyle bir bölümün açılmasının bir sakıncası olarak şunu söyleyebilirim; dergideki yazılara olur olmaz eleştiriler yapılacaktır arada. böyle eleştirilerin yapılması dergiye yazan kişilerin şevkini kırabilir. Zaten kolay bir şey değil o yazılarla uğraşmak.
Dergi yönetimindeki arkadaşlarımız işin içerisinde oldukları için belki daha ayrıntılı açıklayacaktır burada. ben şimdilik bunları söylemekle yetineyim.
Eski05-08-08, 18:50  #3
bozkır

bozkır'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: Şimdilik Ankara...

Eleştiri getirmek isteyen yazarlar bu başlıkta o yazıya yönelik yazabilirler.Bunun önünde bir engel yok.Ayrıca başlık açmaya gerek var mı bilmiyorum.Burada sorun derginin çok okunmaması....
Ekşi ayran helal da güzelim şarap haram?

illaki Hayyam
bozkır is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski05-08-08, 23:27  #4
NoPasaran
Siyaset & Dergi Kültür-Sanat

NoPasaran'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Ülke / Şehir: Ankara

Bu konu dün benim de aklıma gelmişti böyle bir başlık açacaktım ama fırsat bulamadım. Ayrı bir başlık açmaya ihtiyaç yok diye düşünüyorum. Zaten buradan tartışabiliriz. Diğer bir durumda; yazıların açık olarak tartışılması sıkıntı yaratabilir. Bunun için de; yazarın mail adresini alt taraf da belirtirsek direk olarak ona ulaştırabiliriz. Yahut da bölüm sorumlusuna bölümle ilgili özel eleştirelerde bulunabiliriz. Böyle olursa daha sağlıklı ve verimli bir durum olur diye düşünüyorum.
NoPasaran is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski06-08-08, 00:44  #5
Hasan Rua

Hasan Rua'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2007

Derginin komunizm ağırlıklı bir dergi olduğu düşünülürse tartışmanın 'dergideki bir yazının kritiği' olmaktan çıkacağı kesin. Forumun çok sesli profiliyle derginin profili arasında farklar var.

Albert Einstein
Hasan Rua is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski06-08-08, 18:36  #6
mağripli

mağripli'nın Avatarı

sevgili dostlar baın o zaman öneriyi şu yönde değiştirsek nasıl olur sizce.
Dergimizde çıkan yazıların altına haber portallarında olduğu gibi yorumlar kısmı açılsa ve yönetimin denetiminden geçen, yazıların eklenmesi mümkün olabilirmi sizce? Ama burada ki denetim sadece dergi alanına küfürlü, ve şahsi saldırı içermeyen kelimelerin girmesi amaçlı bir dneetim yoksa farklı düşüncelerin yok edilmesi için değil.

Sizce böyle bir yöntem nasıl olur? Yani benim yapmak istediğim insnaların okuduklarını direkt kabullenmeleri yerine böyle bir teknik ayrıcalıkla düşünmeye sevk etmek.

Dostça
Eski07-08-08, 10:00  #7
Aristo

Aristo'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2007
Ülke / Şehir: Dünya'da bir yerdeyim

Vodafone reklamlarından bir replikle cevap veriyorum:

"Mantıklı"
Eski07-08-08, 10:34  #8
mağripli

mağripli'nın Avatarı

Evet aristocum mantıklı çünkü ben önerdim
Eski07-08-08, 12:13  #9
esitlik

esitlik'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: istanbul

sn mağripli'nin ikinci önerisi düşünülüyordu bir zamanlar, sonra ne oldu bilmem. Dergi sayfasına bir arka kapak yapıp yorumları falan oraya yazacaklardı. Dergi yazıyarına yorum yazabilmek işinin artık ertelenmemesi gerekiyor bence. Şimdi bu başlık burada bir ay bekletilmeyip harekete geçilmeli.
Teknik düzenleme işlerinden anlayan admin bu başlığa baktığında nasıl bir düzenleme yapılacağını bildirmeli. Her yazının altına yorum kısmı eklense (sn mağripli'nin dediği gibi), arka sayfa düzenlemekten çok daha güzel olur bence de.
Eski07-08-08, 12:18  #10
özedönüş
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Oct 2006

Alıntı:
Sayın Hasan Rua şöyle demiş:

Mesajı Göster
Derginin komunizm ağırlıklı bir dergi olduğu düşünülürse tartışmanın 'dergideki bir yazının kritiği' olmaktan çıkacağı kesin. Forumun çok sesli profiliyle derginin profili arasında farklar var.
Dergi sayfasına girdiğim gibi çıkmamın sebebi işte budur.Dergide,forumda görülen çok seslilik yoktur.
özedönüş is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı