|
|
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Vahşi Amerika'dan yükselen esir çığlıkları / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Dr. Afiyet Sıddiki 1972'de Karaçi'de doğdu. Şimdi düzmece bir senaryo ile New York'ta yargılanıyor. İki resmini görüyorsunuz. Biri diploma töreninde, diğeri ise şu anki hali... Yeni Şafak yazarı İbrahim Karagül, her zamanki cesur kalemiyle Amerika'nın acımasızlığını, zalimliğini, zorbalığını ve bütün iğrençliklerini anlatmaya devam ediyor. Bu yazıyı okuyunca insanın sarsılmaması mümkün değil! Amerika'nın en barbar şehrinde New York'ta bir vahşete tanıklığa çağırıyor bizi. Sadece tanıklık mı edeceğiz bu pisliklere, bu iğrençliklere, bu acımasızlığa? Bu kadının başına gelen yarın herkesin, hepimizin başına gelecek olanlardan biridir. CIA'nın gizli esir ticareti sebebiyle, Amerika'nın çağdaş esir ve işkence merkezlerinde haksız şekilde 5 yıl boyunca çocuklarından ayrı bırakılan ve her gün defalarca işknece ve tecavüze maruz kalan bir kadının hikayesi. Üstelik bir İngiliz vatanadaşı o. Sıddıki İngiltere vatandaşıydı. Amerika'da eğitim görmüş, MIT'de (Massachussetts Institute of Technology) tıp okumuş, nöroloji alanında çalışmıştı. Akrabalarını ziyaret etmek için Pakistan'a gittiğinde kaçırıldı ve satıldı. İşte tüyler ürperten ve insanın yüreğini burkum burkum burkan o yazının linki: "650 Numaralı Esir" Kadının Çığlıkları! __________________
Benim fikirlerim yanlış ihtimali olan doğrulardır. Başkalarının fikirleri ise doğru ihtimali olan yanlışlardır. (İmam-ı Şafii) |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: ankara
| hiçbir insanın haketmediği davranışlara maruz kalması kabul edilemez elbette ama yazı taraflı yazılmış...aşağıdaki linkte daha kapsamlı işlenmiş... http://www.bbc.co.uk/turkish/news/st...diquinew.shtml not:işkence görmemiş demiyorum, haksızlığa uğramamış demiyorum.. sadece haberin veriliş şeklini hoş bulmadım... neden suçlandığını bile söylememiş yeni şafak'taki yazı... __________________
kim okurdu kim yazardı.. bu düğümü kim çözerdi..koyun kurt ile gezerdi .. fikir başka başka olmasa... onur0226 Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 23-08-08 20:56 . |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Amerika'nın zulmü yalnızca bu mudur? Yaptıklarının haddi hesabı yok. Peki Guantanamo? Ayrıca ABD yalnızca İslami fanatiklere mi zulüm yapıyor? ABD'nin tarihi zulmün tarihidir. Ancak son yıllarda dünyada "tek kutup" olarak kaldıklarından, gemi iyice azıya almışlardır. Gidiyor, sömürgelerinde ve yarı sömürgelerinde adamları tutukluyor, alıp kaçırıyor, ABD'de temerküz kamplarında tutuyor. Yapmadığı işkence yok. Peki "çok demokrat" Batı ülkeleri ne diyor buna? Tabii ki çıt yok. Peki Türkiye'deki liboş-dinci koalisyonu ne diyor? Boş laflarla ABD'ye çatmak yeterli mi? Türkiye'deki baş Amerikancı kim? ABD'nin iktidara getirdiği parti kim? Yeni Şafak ABD'nin Türkiye'deki maşası AKP'nin yarı resmi yayın organı değil mi? Önce AKP'ye karşı çıksın da görelim. __________________
Hayliden hayli kalınlaştı yobazlık yeniden Softalık zorlu anırtı ile aldı yürüdü Kara bir kinle taassup pusudan çıktı yine Yurdu şahane cehalet yeni baştan bürüdü |
|
| |
| #4 | |||
| Alıntı:
Amerikan uygarlığı yüzyılın eli en kanlı, en acımasız, en vahşi uygarlığıdır. Evet, Amerikanın kuruluş felsefesi ve varlık sebebi zulüm ve sömürüden ibarettir. Bu yüzden içi boş laflarla değil, gerçekten yürekten bir mücadele gerekir bu vahşetle. Türkiye'de baş Amerikancılar kimlerdir tartışılır elbette. Ama baş ya da son Amerikancı olmak benim açımdan önemsiz ayrtıntılar. Çünkü Amerikancılığın başı ve sonu yok! Aynen Avrupa sömürgeciliğinin, Rus sömürgeciliğinin, Çin sömürgeciliğinin, Japon sömürgeciliğinin başı ve sonu olmadığı gibi. Sömürgecilik, zulüm, vahşet, kan ve gözyaşı kimden gelirse ve kime yönelik olursa olsun karşısında olmak insan olmanın olmazsa olmaz şartıdır. Eğer İbrahim Karagül'ün yazılarını okuyorsanız, Türkiye'de kimlerin gerçekten Amerikancı, kimlerin Amerikancı olmadığını daha net görürsünüz. Zaten mesele sadece Amerikan sömürgeciliğine karşı olmak değil, bütün sömürgecilere ve sömürgeciliklilere karşı olabilmektir. Mesela İbrahim Karagül Amerika'nın en sevmediği adamlar listesinde ilk sıralardadır. Alıntı:
Bu kadar açık ve net bir vahşeti bile tevil etmeye, aklamaya ve "ama"lı cümlelerle geçiştirmeye çalışmak tek kelimeyle insanlığa ihanettir. Heberin veriliş şeklini niçin hoş bulmadığınızı anlamaya çalışmıyorum. Çünkü sizi anlıyorum! __________________
Benim fikirlerim yanlış ihtimali olan doğrulardır. Başkalarının fikirleri ise doğru ihtimali olan yanlışlardır. (İmam-ı Şafii) Firnas Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 25-08-08 14:11 . | ||
|
| #5 | |
| ibrahim karagül bilmiyor muydu neden suçlandığını da yazmadı acaba... neden suçlandığını yazsaydı biz '' ha o zaman işkence görmekte haklı '' mı diyecektik ... yok demeyecektik... neden yazmadı o zaman ... bunu geçiştirmeyin cevaplarken... bunun hakkında ne düşündüğünüzü merak ediyorum... içimizdeki amerikancı diyorsunuz... ben de içimizdeki el kaideci dese4m sizin için, sizin mantığınızla gitmiş olmam mı?buna da bir cevap bekliyorum... __________________
kim okurdu kim yazardı.. bu düğümü kim çözerdi..koyun kurt ile gezerdi .. fikir başka başka olmasa... |
|
| #6 | |||
| Alıntı:
Demek işkence görmekte haklı olup olmadığına karar vereceksiniz! Siz gerçekten Amerikancısınız o zaman. Hangi suçun cezası işkencedir, onu da yazarsanız, işkence konusunda cahil olan bizleri aydınlatmış olursunuz. Mesela Amerika'ya karşı olmanın cezası işkence midir? Yahut işkencenin hangi çeşididir? İbrahim Karagül'ün bu kadının suçunu yazmadığından emin misiniz bu arada? Bakın ne demiş? Alıntı:
| #7 | |
| demogoji yapılacaksa beraber yapalım... işkence konusunda ne demek istediğimi gayet iyi anladınız... peki ibrahim karagül niye el kaide mensubu olmakla suçlandığını da söylemiyor... bir de niye düzmece bir senaryoyla yargılanıyor diyor ibrahim karagül.. tutuklandığı sırada orda mıymış? nasıl bu kadar emin konuşabiliyor? __________________
kim okurdu kim yazardı.. bu düğümü kim çözerdi..koyun kurt ile gezerdi .. fikir başka başka olmasa... |
|
| #8 | ||
| Alıntı:
![]() Bu kadar derin bilgilere sahip olduğunuza göre, bu kadının hangi suçtan adil!bir şekilde yargılandığını da bilirsiniz! Demek İbrahim Karagül de El Kaideci. Dökülün bakalım, başke neler var çıkınınızda ![]() __________________
Benim fikirlerim yanlış ihtimali olan doğrulardır. Başkalarının fikirleri ise doğru ihtimali olan yanlışlardır. (İmam-ı Şafii) | |
|
| #9 | ||
| Alıntı:
ben cia 'den değilim de sanırım siz el kaidedensiniz... aranızdan olmadığına bu kadar emin olduğunuza göre... sonuna da bir gülücük yerleştiriyim de ... :D (gelenek heralde) __________________
kim okurdu kim yazardı.. bu düğümü kim çözerdi..koyun kurt ile gezerdi .. fikir başka başka olmasa... | |
|
| #10 | ||
| Alıntı:
İbrahim Karagül'ün yazısı oldukça açık ve net. Bu yazı sizi neden bu kadar rahatsız etti? __________________
Benim fikirlerim yanlış ihtimali olan doğrulardır. Başkalarının fikirleri ise doğru ihtimali olan yanlışlardır. (İmam-ı Şafii) | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|