Yazıyaz Forum RSS beslemesi
Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Yeni Üyelerimizin Dikkatine!

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Dünya Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Siyaset Bölümünde Sıkça İhlal Edilen Konular / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski08-08-08, 22:54  #1
Bolşevik
Genel Moderatör

Bolşevik'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007
Ülke / Şehir: İzmir
Siyaset Bölümünde Sıkça İhlal Edilen Konular

Siyaset Bölümünde Sıkça İhlal Edilen Konular

1. Aynı Konuya Ait Farklı Başlıklar Açmak

Forumumuzda, “kemalizm, sosyalizm, laiklik, kürt sorunu, pkk, ergenekon, akp/chp, parti kapatma, türban, özelleştirme, tsk ...vs" olarak adlandırabileceğimiz memleket meseleleriyle ilgili bir çok başlık bulunmaktadır ve bu konular çeşitli zamanlarda memleket gündemine yeniden geliyor. Bu durumda yeni bir başlık açmak yerine önceden açılmış başlıklara yazmayı tercih edin. Yeni başlık açmadan önce "arama" özelliğini kullanın. Açmak istediğiniz başlığın forumda mevcut olup olmadığını kontrol edin.

2. Yorumsuz Mesaj

Yazıyaz bir tartışma platformudur, ajans değil. Tartışma ile alakalı medyadan bir haber bulduysanız olduğu gibi aktarmak yerine can alıcı yerlerini alıntılayın ve mutlaka kendi yorumunuzu ekleyin. Aksi taktirde mesajınız "yorumsuz mesaj" sebebiyle silinecektir.

Yine, popüler tabirle, +1 mesajları silinecektir. Bir üyenin yorumunu yorum yaparak destekleyin. "beğendim, harika olmuş, destekliyorum, katılıyorum" gibi kestirme cevaplar vermeyin. Tam tersi de elbette geçerlidir: "beğenmedim, katılmıyorum..."

3. Belirsiz Başlık İsimleri

Yeni bir başlık açarken mümkün derece anlaşılır, kısa, sade başlık isimleri seçin. Gazetelerin tiraj kaygısını andıran ve anlam kayması yaratan başlık isimlerinden kaçının. Yeni bir üyenin tartışmayla ilk teması sizin belirlediğiniz başlık ismi üzerinden sağlayacağını unutmayın. Aksi durumlarda başlık ismi yönetim tarafından düzenlenir.

4. Arka Arkaya Mesaj Atılması

Yazıyaz siyaset gün içinde yoğun mesaj trafiği yaşayan bir bölümdür. Mesaj kirliliği yaratarak trafiği kitlemeyin. Birden fazla kişiye cevap yazacaksanız mesajlarınızı tek bir postada toplayarak gönderin. Mesajınızı gönderdikten sonra ekleme yapma gereği duymuşsanız yeni bir mesaj atmak yerine eski mesajınızı düzenleyin. Bunun için "düzenle" tuşunu kullanabilirsiniz.

5. Uzun Bir Mesajı Olduğu Gibi Alıntılamak

Cevap yazmak istediğiniz üyenin mesajı hayli uzunsa can alıcı yerleri özetleyerek alıntıyı kısaltma yoluna gidin. Aksi taktirde neye cevap yazdığınız tam olarak anlaşılamayacağı gibi uzun bir alıntının ardından gelen bir iki cümlelik mesajlar göze hitap etmemektedir. Esas olarak, alıntı özelliğinin işlevi cevap yazılmak istenen argümanın hatırlatılmasıdır. Hangi argümana cevap yazacaksanız, o argümanı içeren bölümü alın kalan bölümleri kırpın.

6.Nezaketsiz Hitap Çeşitleri

-Sadece laf atma amaçlı olan ithamlar,Aşağılama/Nezaketsiz mesaj kapsamında değerlendirilerek silinecektir.(Ör: Liboş)

-Nezaketsiz olmayan,ancak kişiye yönelik ve tartışmaya katkısı olmayan ithamlar da 'kişisel ileti' kapsamında silinecek,tekrarında ise uyarı cezası verilecektir.(Ör:Sorosçu)

-Bunların dışında,kişi ve kurumları hedef alan 'alaycı' ithamlar da silinecek,kullanımının deva metmesi halinde uyarı cezası verilecektir.

Yazıyaz

ReMaT Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 24-08-08 00:51 .
Bolşevik is online now  
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı