Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski17-06-06, 16:24  #1
goodfather
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Mar 2006
Zekeriya Beyaz hoca provakatörmü ?

Zekeriya Beyaz hocamız bilindiği gibi ilahiyat profesörüdür.Her ne söylese gündem yaratır. Bazı köktendincilere göre Beyaz hoca müslüman değil provakatördür. Bir TV kanalında sorulan soruya verdiği cevap şöyle.. Haklımı dersiniz...

Sizin içinb davranışları bir din adamına uymuyor diyorlar.. Bu konuda ne diyeceksiniz ?

- Onlar dini ve dindarlığı toplumdan soyutlamışlar. Kendi grupları dindardır ve onlar Allah’ın mübarek kullarıdır. Sizin gibi saçı başı açık olanlar, kolu bacağı görünenler, dinsiz ve imansızlardır. Toplumu sessizce ikiye ayırmışlardır. Ben bunu kabul etmiyorum. Ben peygamberimizin şahadetine inanıyorum: Diyor ki, ‘Allah sizin görünüşünüze, şeklinize, suretinize bakmaz, kalbinize ve içinize bakar.’ Onun için bana telefon açan biri diyor ki ‘Ben ekmeğimi dansözlükle kazanıyorum, orucum kabul olur mu? Oruç tutayım mı?’ ‘Tut kardeşim’ diyorum ‘Orucun kabul olur ve dua et, Allah’ım bana daha iyi bir meslek ver diye...’
goodfather is offline  
Eski17-06-06, 21:38  #2
bakteri23
Kayıtlı Okur

bakteri23'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2006

Haklı tabiki.İnsan inansın o yeter.Gerisi kimseyi ilgilendirmez.
bakteri23 is offline  
Eski18-06-06, 00:19  #3
kaan
Forumdan Uzaklaştırılmış

kaan'nın Avatarı

Provokatörlük çap ister. Tıpkı Mahir Kaynak gibi. sayın Mahir kaynak ileri zeksıyla provzkatörlük görevini her dönem layıkıyla yerine getirmiştir. Bu konuda he türlü taltifi de haketmiştir kendisi.

Yalnız Sayın Zekeriya Beyaz'a provokatör demek, bence o işi lauyıkıyla yapan insanları üzer.

Belki Emir eri, Kullanılan kişi, yaa maşa olarak tanımlamak daha doğru olur.

Şu bilgiyi de düzelteyim Syın Zekeriya Beyaz İlahiyat profesörü falan değildir. Kendisi hiç bir zaman İlahiyat öğrencisi de olmamıştır. Sosyoloji mezunudur. Sosyologtur yani. Umarım sosyolog arkadaşlar alınmazlar. Ama gerçek bu. En azından diplomasında öyle yazıyor.

Sosyolojisiyi bitiridikyen sonra Lisanüstü eğitimlerini Dinsosyolojisi üzerine yapmaıştır.

İlahiyattan Hiç anlamaz. Bilmez yani. Arapçası yoktur. Kutran'ı orjinal metninden anlayamaz. Gerçi meallerini anlıyor mu o da tartışılır.

Bir gün TV'de ismail nacarla cinleri tartışıyorlar.

Bu beyzadelerin, Cin mevzusu hakkındaki tartışmasına girmeden meslenin aslını altayaım.

Cin suresinde bir grup cin'in peyganmbee efendimizin kuran okurken onu duyduklarından bahseder. Ve devamındaki olayları anlatır. İlk ayette cin lafzı açıkça geçerken. devamındaki ayetlerde, sadece zamir olarak onlar, yada önceki ayette cinlerden bahsedildiğinden, cinlerden bahsedildiği apaçık olarak aynı olay anlatılmaktadır.

Bu konuda ciddi ilahiyat çevreleindeki tatışmalar şudur.

Orada ilk ayette geçen cinlerden kasıt, anladığımız manada cinler midir? Yoksa yabancı ve gizli anlamında oradan geçen bir yabancı insan topluluğu mu kastedilmektedir. Yani cin kelimesinden kasıt bir insan grubu mudur?

Cinlerden kastın insanlar olduğu görüşü çok eski olmasına rağmen son zamanlarda daha çok taraftar bulmaya başlamıştır.

Altını çizerek söylüyorum. Bu konudaki ciddi ilahiyat tartışması Ayette cin kelimesinin geçip geçmemesi değil. Cinlerden kastı ruhani varlıklar mı, yoksa insanlar mı olduğudur.

Şimdi gelelim bizimilahiyat pğrofesöeü ve araştırmacı yazar beyzadelerimizin konuya yaklaşımlarına.

Bunlar meallere takmışlar, meallaerde parantez olmasının kuran:'ın anlamını bozduğunu ve insanları yanlış yönlendirdiğini düşünüyorlar.

Bu düşünceleri her an kullanıma hazır bekliyor. Bizim ilahiyat profesörü, benim yukarda özetin özeti bahsettiğim tartışmayı bir yerlerden nasıl olduysa duymuş, kendine maledecek ve savunacak, çıkıp diyor ki, "cin suresinde bajsedilenler cinler değildir."

Buraya kadar bir sorun yok. Sonra alelacele meali açıyor ve ayetleri okumaya başlıyor, Tabii ki mrallerini. o sırada önündeki mealde cin kelimesinin parantez içinde geçtiğini görüyor. ve başlıyor bağırmaya, bakın işte,, bakın işte, parantez içinde geçiyor. Mealde var cin, kuranda yok, parantezle eklemişler, kuranın orjinalinda yok. Garibanın teki var diyor, bizimkiler basıyorlar yaygarayı, hayır bakın parantez, bakın parantez, ilk ayetleri orjinaline bakıp da oradaki cin kelimesini görmekten acizler. Bilmekten acizler. Sadece Ellerinde başka bi
rinin meali bağırıyorlar. Ben o tartışmayı ve surenin başında cin lafzının orjinal metinde de geçtiğini bildiğim için, ekranın karşısında kahkahalar atıoyorum.

Gülmemek elde değil. Sırf kara cehalet, bir kaç zır cahil aman hocam canım hocam dedi diye kendisini bilgili zannediyor. O kadar.

Ama bu arkadaş ne kadar uyanık görünse de aslında çok saf bir insan. Neticede kendisi hiç bir menfaat sağlmadığı halde dekanlığı döneminde birilerinin yaptığı bir yolsuzluğu bu uyanık geçinen arkadaşın üstüne yıktılar.

Ne diyelim Türkeşten sonra MHP nin başkanlığına adaylığıbnı koyan Sayın Zekeriya Beyaz'ın seçilemesinden ötürü Tüm MHP li arkadaşlar büyük geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah kurtarmış partiyi.
kaan is offline  
Eski18-06-06, 00:50  #4
kaan
Forumdan Uzaklaştırılmış

kaan'nın Avatarı

Sayın Zekeriya Beyaz Yanlışlıka bu doruma bir düşse de, evrie çevire bir tartışsam diye içimden geçirmiyor değilim.
kaan is offline  
Eski18-06-06, 13:03  #5
EoS
Siyaset&Bilim

EoS'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2005

Bende yazıyı okudum!Neden;provakator dediğinize bir türlü anlam veremedim.Gerçi yazınızın başında soylemişsiniz kokten dinci olduğunuzu.Size provakatorce gelen (sanırım) dünya görüşlerinizin farklılığı.
EoS is offline  
Eski18-06-06, 16:10  #6
Hamas
Forumdan Uzaklaştırılmış

Zekeriya beyaz vb lerini din kelimesi ile aynı cümlede kullanmak bile yanlış.Sonuçta devletten ünvanlar almış koltukları sağlam ,tv lere çıkarak insanları saptırmaya çalışan insanlar.Kısaca devletin halkın dini öğrenmesini engellemek ALLAH tan ve gerçeklerden bi haber yasamaları için halka sunduğu çerezler diyebiliriz bu sahıslar için.
Ancak bu tip sahıslara provakatör denilmesi yanlış çünkü öyle bir zeka ve becerileri olduğunu sanmıyorum.Zaten çok etkili olabilicek insanlar olsalar dı suan hayatta olmazlardı.
Hamas is offline  
Eski18-06-06, 20:17  #7
suri
Forumdan Uzaklaştırılmış

Alıntı:
Sayın scarface şöyle demiş:

.Zaten çok etkili olabilicek insanlar olsalar dı suan hayatta olmazlardı.
Sizin ölüme duydugunuz hayranlık bende cok merak uyandırıyor.. Eger farklı bir alanda mesela psikolojide felan master yapsamdım, sizinle mutlaka irtibata gecerdim.
Zekeriya Hocaya gelince, bu adam önceleri benim de tepkimi topluyordu, ancak bir gün türban tartısılırken bir cümle sarfetti: ben islamı usülüne göre acıklasam beni öldürürler ya da hoca olduguma inanmazlar dedi.. ve ilgimi ciddi anlamda cekti..
suri is offline  
Eski18-06-06, 20:48  #8
Hamas
Forumdan Uzaklaştırılmış

Alıntı:
Sayın suri şöyle demiş:

Sizin ölüme duydugunuz hayranlık bende cok merak uyandırıyor.. Eger farklı bir alanda mesela psikolojide felan master yapsamdım, sizinle mutlaka irtibata gecerdim.
Zekeriya Hocaya gelince, bu adam önceleri benim de tepkimi topluyordu, ancak bir gün türban tartısılırken bir cümle sarfetti: ben islamı usülüne göre acıklasam beni öldürürler ya da hoca olduguma inanmazlar dedi.. ve ilgimi ciddi anlamda cekti..

Sn suri siz her ne kadar benimle hülya avşar gülben ergen tarzında polemiklere girmeye çalışsanızda sözlerimi iyi niyetle okursanız anlatmak ve ifade etmek istediğim konuları anlayabilirsiniz diye düşünüyorum.Ölüme hayranlık duyduğumu nereden çıkardınız sadece bahsi geçen insanların etkili kişiler olması durumunda pek fazla ömür süremeyeceklerini ifade ettim!Kendisinin dinin gerçekleri ni anlatması durumunda fazla yasayamayacağını ifade etmiş ancak gerçekleri anlat sa idi sayet bugünkü popülerliği olmaz öyle ne bir yerde dekan olabilir nede tv lere çıkabilirdi.Bu gün gerçek islamın neferleri cezaevlerinde karakollarda ağırlanıyor devlet tarafından.
Hamas is offline  
Eski18-06-06, 20:53  #9
suri
Forumdan Uzaklaştırılmış

Alıntı:
Sayın scarface şöyle demiş:

Bu gün gerçek islamın neferleri cezaevlerinde karakollarda ağırlanıyor devlet tarafından.
Bakın cok dogru bir kelimeyi gene agzınızdan yakaladım, arkadasımm..
Cok dogru Türk-islam sentezi cizgisinde olanlar ceza evlerinde Agca gibi agır-la-nı-yor..(hem de pasalar gibi) evet bunu kabul etmeniz bile benim için umut verici..
İşte bu kadar katili neden agırladıgımız konusalım, yazık Zekeriye Hocama, o sadece sovun görüneni arkasında sizin agzınızdan kacırdıgınız vakalar var.. bunları tartısalım bence..
Bu arada ben hangisi olayım? hülyadan uzunum gülbenden de zayıf, ne olcak..
hani ben Hülya olim yine de, Gülben eli masalı walla sizin de silahlı
suri is offline  
Eski18-06-06, 20:59  #10
Hamas
Forumdan Uzaklaştırılmış

Alıntı:
Sayın suri şöyle demiş:

Bakın cok dogru bir kelimeyi gene agzınızdan yakaladım, arkadasımm..
Cok dogru Türk-islam sentezi cizgisinde olanlar ceza evlerinde Agca gibi agır-la-nı-yor..(hem de pasalar gibi) evet bunu kabul etmeniz bile benim için umut verici..
İşte bu kadar katili neden agırladıgımız konusalım, yazık Zekeriye Hocama, o sadece sovun görüneni arkasında sizin agzınızdan kacırdıgınız vakalar var.. bunları tartısalım bence..
Bu arada ben hangisi olayım? hülyadan uzunum gülbenden de zayıf, ne olcak..
hani ben Hülya olim yine de, Gülben eli masalı walla sizin de silahlı

Sn suri isterseniz kibariyenin annesi bile olabilirsiniz banada söferrrr söferrrr diye seslenebilirsinizde !Siz beni ülkücü zannediyorsunuz.İmzamdaki yasasın türklük ten çıkardınız sanırım bunu.
Benim türk islam sentezi gibi bir düşüncem yok.Ben bir müslümanım milliyetçilikle uzaktan yakından bağım olamaz.Ancak burada pkk sempatizanlığı yapıldığında elbetteki bir türk olarak cevap veriyorum.ANcak sizin verdiğiniz ağca örneği ile benim savunduğumu anlamadığınız ortada!Size kendi düşüncemi net bir şekilde ifade edeceğim.BEN ŞERİATÇIYIM.ŞERİ HUKUKU YANİ ALLAHIN EMİRLERİNİ SAVUNURUM.BİR İNSANIN TÜRK KÜRT FRANSIZ ALMAN YUNAN OLMASI BENİM İÇİN BİRŞEY İFADE ETMEZ.MÜSLÜMAN OLMADIKTAN SONRA TÜRK=YUNAN.sanırım suan kendimi net ifade edebilmişimdir.
Hamas is offline  

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı