| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #2 | |
Kayıtlı Okur
Giriş Tarihi: Mar 2006
| evet bunlar çelişkilidir çünkü bunların bazıları çeşitli oyunlarla ve benzerleriyle alakalıdır.. bu arada önemli olan bu mezheplerden hangilerinin ehlisünnet olduğudur saygılar |
| #3 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
| Yukarda bahsedilen dört mezhep de sunnidir. Efendim mezheplerin arsaındaki çelişkiler deniyor ya, gülmemek elde değil. Bu çelişkilere örenkelr de gösteriliyor, bu durumda kahkahayı koymamak elde değil. Zaten mezhepler tanımı gereği birbirlerinden farklı olmalıdır. "Fırka" kelimesi zaten "fark" tan gelmektedir. Bugün mezhep dediğimiz fırkalr zaten birbirlerinden farklı düşündükleri ve oldukları için ortaya çıkmışlardır. bence esas ilginç olan mezheplerin birbirnden farklı olmamaasıdır. O durumda hakkaten bir arkadaş çıkıp şunu diyebilir. "Allah allah bunların birbirinin aynısı ise, niye farklı mezhep ki?" diyebilir. Yani değerli arkadaşım, Mezheplerin olabilmesi için birbirlerinden farkalrı olmak zorundadır. O yüzden mezheptir. Esas saçmalık mezhepöerin aynı olamsıdır. Bir örnekle anlatmak gerekirse, CHP ile AKP arasındaki çelişkiler. Bakın ben ne buldum CHP ve AKP marasında bir sürü çelişki var saymakla bitmez. İşte örnmek şunlar şunlar. Daha da çok var. Saymakla bitmez. E adama demezler mi kabeyi yeni mi keşfettin. |
| #4 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Jun 2006
| Sayın kaan, zekeriya beyaz foruma düşse diyordunuzya. işte buyrun beyaz'ın müslüman olmayan versiyonu. :-) saygılarımla |
| #5 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Apr 2006
| Şimdi arkadaşın dediği şu: örneğin Hanefilikte abdesliyken bir yerin kanayınca abdest bozuluyor yenilemek lazım şafilikte ise sadece kan temizlenince bir sorun kalmıyor. Şimdi kanama abdesti ya bozuyordur ya bozmuyordur. Bu durumda ya şafiler abdestsiz namaz kılıyor(ki büyük günahtır) ya da hanefiler boşuna abdest yeniliyor. Neyse sizin yerinize ben cevap veriyorum. Herkes kendi mezhebine göre davranınca bir sorun kalmıyor.Şafiysen kanama bozmuyor hanefiysen bozuyor. Tabi bu sonradan alimlerce yapılan bir kabullenme. Genelde peygamberin davranışlarının farklı yorumlanmasından kaynaklıyor.Islamın özüyle bir çelişki oluşturmazlar. |
| #6 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Jun 2006
| Alıntı:
Temel konularda mezhepler arasında büyük farklılıklar yoktur. Sadece furuatta farklılıklar vardır. saygılarımla saygılar | |
| #7 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış
| Alıntı:
| |
| #8 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Mar 2006
| Sayın kaan, 4 mezhepte birbirinden farklı uygulamalar var.. Birinde haram olan diğerinde sevap olabiliyor. Yani müslümanlar hangi mezheptelerse ona göre davransınlar mı demek istiyorsunuz.. Peki melekler bu kurallarga kimlere sevap veya günah yazacaklar.. |
| #9 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Zamane peygamberinin! "haram" ve "sevap" kelimelerinin birbirinin karşıtı olmadığından haberi yok galiba. Ve aynı zamanda bu farklı uygulamaların haram-helal, sevap-günah çerçevesinde değerlendirilmediğinden de... __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
| #10 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: May 2006
| sn goodfather!arkadaşlar açıklamışlar ama ben daha detaylı anlatayım! Peygamberimiz birgün namaz kılarken alnı kanamış ve hanımı alnındaki kanı eliyle silmiş. bunun üzerine Peygamberimiz namazını bozup abdest almış! ve İMAM HANEFİ hz kanadığı için abdest aldı, İMAM şafii hz ise kadın eli değdiği için abdest aldığına kanaat getirmiş! yani Peygamberimizin zamanından onlara net gelmeyen konularda tartışıp Peygamberimizin davranışlarına göre karar vermişler!hepsi doğrudur kabuldur! RABBİM hepsinden razı olsun!meleklerin sevap yazma işinide kafanıza takmayın onlar işlerini iyi biliyorlar ![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|