| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Mar 2006
| Yaşar Nuri Öztürk hoca sürekli olarak namazın 3 vakit olduğunbu söylemektedir..Kendisi bir ilahiyat profösörü olan Sayın Öztürk hocamız bu hususu kesin olarak zikretmektedir..Öyleyse 5 vakit neden kılınıyor..Demekki dinde reform şart hale gelmiş ..İlahiyat profösörleri bir araya gelerek anlayış birliğine varacaklar.. Soru: Hocam namaz kaç vakitte kılınır ? Cevap Kur’an’da kılmakla yükümlü tutulduğumuz namaz üç vakit olarak gösterilmiş ve adları verilmiştir: 1- Fecir namazı (sabah namazı) (şafak sökmesinden güneşin doğuşuna kadar), 2- Vüsta (orta namaz) (günün ortasında öğle yada ikindi adıyla kılınan namaz), 3- İşa (günün batışından sonra akşam yada yatsı adıyla kılınan namaz) (Güneşin batışından şafağın söküşüne kadar) |
| #2 | ||
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jun 2006
| Alıntı:
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2005
| Alıntı:
Dinin anayasası hiç değişmez .Kuran ebedidir.Peygamber son peygamber ve İnsanların arasından siçilen,allahın emirlerini tebliğ eden dir.İnanan inanır inanmayan inanmaz.Buna herkes tabi olduğu gibi,Yaşar nurü öztürk de dahildir.O inanmıyor diye,kurana karşı çıkıyor diye,diğer kişileride,kendi safına çikme çabası neden.Yaşar nuri makam mevki sahibi olmak,herkesin yapdığı gibi belli bir kademedn gelir sağlamak için profösör olmuş yoksa kendiside gerçekden inandığı için oseçdiği dalı tamamen uygulayan biri olarak göremiyorum.Üç vakit değil bir vakitde olsa,inanmayan namaz kılmayan yine kılmaz. Bu namaz kılanın kılmayana ne zararı vardır.Kılmayanın kılana ne zararı vardır.Bunların tartışılmasına bile gerek yokdur.Kaç vakit olursa olsun.Namazını kılan adama namazı bıraktırmak imkansızdır.Namaz kılıyorum dilyende çıkıpta,siz namazı,neden şöyle değilde,böyle kılıyorsunuz demesi tamamen saçma bir fikir olduğu gibi,kılmayanada siz neden kılmıyorsunuz demekde aynı derecede saçmlıkdır..İlahi kitap son kitap kuranı değiştirmek reform yapmak,insanların yetki sahası içinde değildir. Kitaplar dolusu yazsada inanan kişiyi yolundan döndüremez.İnanmıyan kişiyede illede sizde inanın diye,kimse zorluyamaz.Herkesin kendi aklı vardır herkesin düşüncüe yapısı vardır.İnsanlar dilediği gibi yaşasın,Bunu,sahifelerce yazmak çizmek tamamen boş şeylerdir. Forumlarda genellikle tartışmalar dini konularda,dini yaşıyanlar üzerinde odaklaşıyor. Dini yaşamayanlara,kimse çıkıpta,siz neden dini yaşamıyorsunuz diye bir tartışma görmedim.Olmamasıda doğrudur. Bu ne biçim düşünceler.kim nasıl yaşarsa yaşasın.Başkasının yaşantısını tartışma tamameen yersiz diye tellâki ediyorum. Saygı ve hürmetlerimle. | |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Öncellikle burası dini konuları paylaşma değil de araştırma forumu olduğu içinher türlü konununele alınması gerekir.Yeter ki ele alınan konu için uslub katılığı olmasın.Ancak namaza dahi inanmayanın vaktinin 3 veya 5 olması kendileri açısından neyi değiştirecek, anlaşılmaz bir durumdur. |
| #5 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Apr 2007
| namaz kuran-ı kerim de 5 vakittir diye açıklanmış .ama üstü kapalı olarak açıklanmış.tefsir alimleri 5 vakit olduğunu söylemişlerdir. |
| #6 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Apr 2007
| Namaz beş vakittirSual: Namaz beş vakit değil mi? Niye üç veya altı vakit diyenler çıkıyor? CEVAP Peygamber efendimiz bize namazın beş vakit olduğunu bildirdi. Senelerce beş vakit kıldı. Artık başka delil aramak gerekmez. Kur’an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki: (Namaz, müminlere belli vakitlerde farz kılındı.) [Nisa 103] Saçları dağınık biri [belki de İslamiyet’i öğrenmek için] gelip, Resulullaha sordu: (- Ya Resulallah İslam nedir? - Günde beş vakit namaz kılmaktır. - Beşten fazla değil mi? - Hayır, nafile kılmak isteyen kılabilir. Bir de yılda bir ay ramazan orucu vardır. - Bundan başka, oruç yok mu? - Nafile olarak tutmak isteyen tutabilir. Bir de zengin için malının zekatı vardır. - Bundan fazlası var mıdır? - İsteyen nafile olarak sadaka verebilir. - Vallahi ne fazla, ne de bundan noksan yaparım. - Bunları yapan kurtuluşa erer.) [Buhari, Müslim, Ebu Davud, Nesai] Beş vakit namaz kılanın hâli, evinin önünden akan suda beş defa yıkanan kimse gibidir. Nasıl böyle bir kimse kirden temizlenirse namaz kılan da küçük günahlardan öyle temizlenir. |
| #7 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Namaz'ın kaç vakit olduğu Hadisler bir yana Kur'an da açıkca belirtilmiştir. Yani 5 vakit olmasında herhangi bir şüphe yoktur. Bu iddialar eksik Arapçalarıyla destan yazmaya çalışanları gülünç duruma düşürür. __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| bilen bilmeyen konusuyor iste. buna daha uzun bir yorum yapma geregi hissetmiyorum -) |
| #9 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: May 2007 Ülke / Şehir: istanbul
| 5 vakit kılan veya hiç kılmayan biri, yaşar nuri dedi diye 3 vakit kılacaksa, zaten onun ibadetinden şüphe ederim.. namazdan kaçılırmı Allah aşkına. yapmayın yau... yeni yeni icatlar çıkaran hocalara aldırmayın.. |
| #10 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Mar 2006
| >>> Namaz'ın kaç vakit olduğu Hadisler bir yana Kur'an da açıkca belirtilmiştir. Kuranın neresinde, nasıl bildirilmiştir, bir göstersenize? Yaşar Nuri gibi okumuş, su gibi arapça bilen, kuranın meal ve tefsirini yazmış birisi, herhalde kurana bu kadar açıkca karşı duracak değil.. |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|