"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

TRT'den domuzlu çizgi filme sansür!

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski17-06-06, 20:09  #1
ASİ12
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Dec 2005
TRT'den domuzlu çizgi filme sansür!

TRT, içinde "domuz" karakterleri bulunan çizgi filmlere yasak getirdi.
Kurum, çocukların severek izlediği dünyaca ünlü "Winnie the Pooh" adlı çizgi filmi, içindeki "Piglet" karakterinin domuz olması nedeniyle yayınlamaktan vazgeçti.
http://www.medyatava.com/haber.asp?id=29154
Devletin kanalında olana bakın.
ASİ12 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski17-06-06, 20:14  #2
orkhun

orkhun'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2005
Ülke / Şehir: antalya/ankara

gülerim ben buna.. içimden de ağlarım!!
Eski17-06-06, 20:17  #3
ASİ12
Forumdan Uzaklaştırılmış

Ben TRT'ye bir e-posta attım,dikkat edeceklerini sanmıyorum ama devletin kanalında olan bu saçmalığa tepkimi gösterebileceğim en etkili yol bu.Bence rahatsız olan herkes e-posta göndermeli,madem rahatsız olduk onlar da bilsin.Belki bundan sonra bu kadar saçmalamazlar.
Eski17-06-06, 20:47  #4
ceZzZa
Kayıtlı Okur

ceZzZa'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2006

gerçekten de saçma bir karar.Sanki millet piglet'i piggy'i seyrederken canı domuz yemek isteyecek :D
ceZzZa is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski17-06-06, 22:41  #5
kehleti

Giriş Tarihi: Jul 2005

slm.
TRT hızla geri dönüş yaparak katı sansür yıllarına geri dönüyor demek . Yazık. :D
kehleti is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski18-06-06, 00:26  #6
kaan
Forumdan Uzaklaştırılmış

kaan'nın Avatarı

Psikolojik olarak içinde domuz karakteri olan tüm çizgi filmerden iğrenmişimdir. Herhalde TRT deki arkadaşlarda da benzer bir hissiyat var. Ama bence esas önemli olan,

Bir dönemler çizgi filmerde sürekli klise sahneleri olurdu.

Yine bir dönem sürekli şükran günü kutlamaları olan filmelr ekrana gelridi.

Yine bir dönem Sürekli billetin christmas'ını kutladığı filmler izler ve christman ne ola ki derdik.

Bir dönem sevgililer gününü tv yoluyla öğretirler.

Bir dönem anneler günün öğretirler.

Bir dönem yılbaşlarını öğretirler.

Bir dönem cadılar bayramını öğretirler.

Ben kişisel olarak, özellikle de, ğretilmek istene şeyin bell bir dönem arka arkaya alakasız programlarda tekaralanarak toplumun hafızasına yerleştirilmesinden harkletle, bir çok uygulamanın tv yoluyla bilinçli olarak topuma enjekte edilmeye çalışıldığı komplosuna inanmışımdır. Ve halen de buna inanıyorum.

Ne de olsa Psikolojik Savaş uzmanı olduk. Tabii ki maktul rolünde öğrendik bunları.
kaan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski18-06-06, 00:34  #7
ASİ12
Forumdan Uzaklaştırılmış

İçinde Şükran Günü vs. olanlardan ben de hoşlanmıyorum ama bu içinde domuz karakteri bulunduğu için gönderilmiş o kadar ki bence saçma.
Eski18-06-06, 00:41  #8
kaan
Forumdan Uzaklaştırılmış

kaan'nın Avatarı

Tek başına ele alındığında tabii ki saçma. Domuz fobisinin uç bir dışavurumu gibi görünüyor.

Benim düşündüğüm hassasiyetle harket ediyor olabilirler. Domzu karakteri olan çizgi film hangi sınırdadır o ayrı bir tartışma konusu. Ama TRT ninpolitikası yerel kültür, empreyalist kültüre karşı korumaksa kısmen saygı duyarım.

Neden kısmen, çünkü Bu Emperyalist kültürün çok küçük bir parçasıdır. Oysa gençliimizüzerine yapılan operasyonçok kapsamlı.
kaan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski18-06-06, 11:17  #9
redwood
Yazar Adayı

redwood'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2006

TRT bir zamanlar herkesin gözünde saygın bir kurum konumundaydı ama ;her hükümetin bu kurum içinde kadrolaşma çalışmaları TRT'yi özel bi mülk gibi kendi hayat tasavvurları doğrultusunda yönetmelerinden kaynaklanan vede bir nebze olsun dikkati çeken bir konu olmaktan başka birşey değil.Aslına bakılacak olursa bu anlayış bize bu dönemden kalma bir anlayış değildir. Bir çok konuda olduğu gibi ithal bi anlayış ta değildir.Bu anlayış yasaları anayasayı ihlal edebilecek bir anlayıştır çünkü kendini yasalardan üstün gören bir anlayış...Tıpkı Osmanlı imparatorlugunda olan devlet anlayışı gibi ''Devlet padişahın malı halkta devletin kuludur''anlayışı halen ülkemizde devam etmektedir.Bir başka deyişle Dinde insan nasılki Allah'ın kuluysa bizim devletçilik anlayışındada millet devletin kuludur.Bu anlayışın halen ülkemizde çokça yaygın olmasından dolayı meydana gelen bu tür hadiselere şaşırmamak gerekir. Nede olsa onlar yasaların üstünde olan güçler istedikleri herşeyi yapma yetkisine sahipler,bizlerde vatan,millet,devlet sağolsun demekten ileriye gidemiyecez nasılsa!!
redwood is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski18-06-06, 12:21  #10
aliyılmaz
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Jun 2006

Yasak bana da saçma geldi. Bu kadar sınırlı bir yasak olabilir mi? Hiç
olmazsa yabancıların yaptığı çizgi filmlere yasak getirselerdi. o zaman
daha anlaşılır olurdu. Türk çizgi filminin gelişmesi için alınmış bir karar
olabilirdi.

Benim anlamadığım, bu kadar çirkin ve sevimsiz bir hayvanı nasıl oluyor da
tavşandan, ördekten, civcivden bile daha sevimli çizebiliyorlar? Kesinlikle
art niyet var.

saygılarımla
aliyılmaz is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 03:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)