"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Sabıka kaydı/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Sabıka kaydı Kafama takılan bişey var arkadaşlar, herhangi bir kursa veya işe başvururken "sabıka kaydı" isterler ya. Adamın sabıka kaydında birsürü suç çıktı diyelim. Adam sabıkalı diye kursa gidemeyecek mi?. Hadi iş konusunda biraz mantıklı ama kurs lar neden ister ki bunu? __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2005 Ülke / Şehir: İzmir
| Bildiğim kadarıyla teröristleri engellemek için alınan bir önlem. Yani, mesela dersaneye falan gitmelerini engellemek için, sonradan üniversiteye girmesinler diye. Yoksa dediğiniz gibi diğer suçları işlemiş birini çok bağlamaz heralde: Neticede bir taraftan hükümlüler için özel iş fırsatları falan sunuluyor. Bence tek neden teröristler. |
|
| #3 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Jan 2007
| Kurstakilerde sabıkalı insanlar istemez çünkü kendi kurslarındaki insanlara zarar vereceğini düşünür.. |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Bazı kurumlarda ayrı bölümler oluştururlar herhalde...kesin bilgim yok gerçi ama... __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... |
|
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Alıntı:
Kursun güvenliği için olsa gerek... __________________
tek gerçek ben'im. | |
|
| #6 | |
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| sabıka kaydı istemeyi ben "ismin çıkacağına canın çıksın" mantığına dayalı bir kural olarak görüyorum. Bir insan ciddi bir suç işledikten sonra iyi bir insan olabilir. Hukuki bir suç işlemesi onun çevresine zarar veren bir insan olarak algılanmasını gerektirmemeli. Bu durumu insanların eşitliğine de ters buluyorum. her vatandaşına eşit yaklaştığını söyleyen bir devlet, sabıka kaydı isteme olayını kaldırmalı. İş yerlerinin de sabıkalı kişileri dışlamalarının önüne geçmeli. Günümüzde iş kanunu bence eski hükümlüleri çalıştırma konusunda oldukça yetersizdir. Toplam işçilerin en fazla %3'ü eski hükümlü oluyorsa, bunu eski hükümlülere verilen bir hak olarak değil, bir ceza olarak vermek gerekir. "İş Kanunu Madde 30 - İşverenler elli veya daha fazla işçi çalıştırdıkları işyerlerinde her yılın Ocak ayı başından itibaren yürürlüğe girecek şekilde Bakanlar Kurulunca belirlenecek oranlarda özürlü ve eski hükümlü ile 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun ek 1 inci maddesinin (B) fıkrası uyarınca istihdamı zorunlu olan terör mağduru işçiyi meslek, beden ve ruhi durumlarına uygun işlerde çalıştırmakla yükümlüdürler. Bu kapsamda çalıştırılacak işçilerin toplam oranı yüzde altıdır. Ancak özürlüler için belirlenecek oran, toplam oranın yarısından az olamaz. Aynı il sınırları içinde birden fazla işyeri bulunan işverenin bu kapsamda çalıştırmakla yükümlü olduğu işçi sayısı, toplam işçi sayısına göre hesaplanır." http://www.ozida.gov.tr/yenimevzuat/2-16.htm __________________
"Eğer demokrasi adına Cumhuriyet'in temellerine kazmayı vuranlar demokrat ise... Ben demokrat değilim!'' AHMET TANER KIŞLALI |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|