Yazıyaz Forum RSS beslemesi
Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Yeni Üyelerimizin Dikkatine!

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Dünya Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Ekmek yoksa fare yiyin! / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği

Konu Araçları
Eski14-08-08, 17:26  #1
pi__el

pi__el'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2008
Ekmek yoksa fare yiyin!

Krizden dolayı zor duruma düşen halka Bakan beyin tavsiyesi: Fare eti harika bir çözüm, çünkü önemli bir protein kaynağı...

Hindistan'ın en büyük ikinci nüfusuna sahip Bihar eyaletinin Kalkınma Bakanı, küresel gıda krizinin ülkesindeki etkilerini azaltmayı amaçlayan planını kamuoyuna açıkladı: Fare eti yiyin.

Eyaletin Kalkınma Bakanı Vijay Prakash, fare eti yemenin küresel gıda krizinin olumsuz etkilerini azaltacağını savunarak, "Bu, ayrıca tahılda tasarruf etmemizi ve gıda stoklarına bağımlılıktan kurtulmamızı sağlar" dedi.

http://haber.mynet.com/detay/dis-hab...X1218689892656

EOS Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 14-08-08 17:45 .
pi__el is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski14-08-08, 17:54  #2
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Giriş Tarihi: Aug 2005

Alıntı:
Sayın pi__el şöyle demiş:

Mesajı Göster
Krizden dolayı zor duruma düşen halka Bakan beyin tavsiyesi: Fare eti harika bir çözüm, çünkü önemli bir protein kaynağı...

Hindistan'ın en büyük ikinci nüfusuna sahip Bihar eyaletinin Kalkınma Bakanı, küresel gıda krizinin ülkesindeki etkilerini azaltmayı amaçlayan planını kamuoyuna açıkladı: Fare eti yiyin.

Eyaletin Kalkınma Bakanı Vijay Prakash, fare eti yemenin küresel gıda krizinin olumsuz etkilerini azaltacağını savunarak, "Bu, ayrıca tahılda tasarruf etmemizi ve gıda stoklarına bağımlılıktan kurtulmamızı sağlar" dedi.

Allahtan Hindistan öneriyor bunu; ya bir de ABD veya AB taraflarından gelseydi, ne olurdu halimiz?

İslami usullerde kesilmiş fare etine buyrun
melnur is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski14-08-08, 18:09  #3
canugur

canugur'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2005

Alıntı:
Sayın melnur şöyle demiş:

Mesajı Göster
Allahtan Hindistan öneriyor bunu; ya bir de ABD veya AB taraflarından gelseydi, ne olurdu halimiz?

O da olacak sayin melnur..
yillar önce okumustum: Yakin gelecegin demirbas gidasi fare etidir, bunun icin devasa büyüklükte fare ciftlikleri kurulacak diyordu bilim insanlari. Mantikli da.
Her ortamda yasayabilen fareler son derece cabuk ve cok fazla ürüyorlar, ve her seyi de yiyorlar

Küresel aclik kapilari kirarcasina calmaya baslayinca bu öneriler de fisiltlar halinde kulagimiza gelecek mi acaba...

ama saniyorum o zaman, kimsenin islami usülü filan düsünecek zamani kalmadan karnini doyurmaya bakacaktir...
Domuz eti altin degerine cikarsa sasirmamak gerek.

Fare mi domuz mu?
Fare diyenler el kaldirsin?
Domuz diyenler ellerini kaldirsin?
deve diyenler ellerini kaldirmasin, develer öldü...
Ses yok,
koyun da yok, inek te ;
cünkü su biterse yesil de biter, meralar da...

yasasin fareler.......
Eski14-08-08, 18:23  #4
Erdoğan54

Erdoğan54'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2008

Bir de Mari Antuanet'i suçlarlar. O, bu adamdan daha insaflı imiş. Teorik olarak bakılsa da, insanlara fare'yi uygun görmeyip "Pasta yesinler" demiş.

Alıntı:

"O peygamber onlara temiz şeylerin helâl, pis şeyleri de haram kılar " (el-A'râf, 157) ayet-i kerimesi ile Hz. Peygamber (s.a.s.)e verilen "pis şeyleri haram kılma" yetkisi sonucunda Kur'an-ı Kerîm'de adı geçmeyen diğer eti yenmeyen hayvanlar da şunlardır:

I) Ayet-i kerimede geçen "pis" diye vasıflanabilecek tüm hayvanlar: Burada geçen "pis" olma vasfı insana zararlı olabilecek şekilde zararlı şeylerle beslenen hayvanları içine aldığı gibi tabiatı gereği insanın iğrendiği tüm hayvanları da içine alır. Yılan, fare, kaplumbağa, köstebek, kirpi, solucan, sinek gibi hayvanlar bu gruba girer.

http://fikih.ihya.org/?t2=oku&an=316&g=7Lvd&s=9

Erdoğan54 Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 14-08-08 23:32 .
Erdoğan54 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski14-08-08, 18:41  #5
m&a

m&a'nın Avatarı

Hindistandaki olayı bile Müslümanlara yontan bir zihniyete bu açıklamanız yersiz olmuş sn erdoğan54 bu kişilerin amacı İslamiyete kin kusmak
Eski14-08-08, 19:32  #6
Erdoğan54

Erdoğan54'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın m&a şöyle demiş:

Mesajı Göster
Hindistandaki olayı bile Müslümanlara yontan bir zihniyete bu açıklamanız yersiz olmuş sn erdoğan54 bu kişilerin amacı İslamiyete kin kusmak
Sn.m&a

Bir açıklama gayreti içinde olmam zât-ı âlinizce "Yersiz" bulunabilir. Fakat ben yazılardan niyet okuyamıyorum. Yazının sahiplerini okumam da mümkün değil. Ancak mesaj sahiplerinin belirttiği hususlara değinebilir, bildiğim kadarıyla açıklama getirmeye çalışırım.

İslâmı kabul etmeyen ve bir şekil de bizim kabul edemiyeceğimiz düşünceleri ileri süren her insanı potansiyel "İslâm düşmanı" görmemek gerekir. Öyle olsa bile, meskenet içermeyen itidâlli bir yaklaşım her zaman yeğlenmelidir. Kişilerin iman sahiplerinin değerleri ile istihzâ etmeleri onların anlayışla alâklı sorunlarıdır. Kaldı ki sayın melnur'un ironisi daha ziyade siyasi ağırlıklı idi.

En azından ben böyle anladım.

Erdoğan54 Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 14-08-08 19:48 .
Eski14-08-08, 20:38  #7
m&a

m&a'nın Avatarı

Yersiz kelimesini yanlış kullandım kusura bakmayın beyhude olmuş demeliydim çabamıza bu gibi bir konuda dahi İslamiyete gönderme yapan kişilere beyhude yere açıklama gayretine düştüğünüzü düşündüm tabii ki siz bilirsiniz...
Eski14-08-08, 21:00  #8
aydın_35

Giriş Tarihi: Jul 2006

Alıntı:
Sayın m&a şöyle demiş:

Mesajı Göster
Yersiz kelimesini yanlış kullandım kusura bakmayın beyhude olmuş demeliydim çabamıza bu gibi bir konuda dahi İslamiyete gönderme yapan kişilere beyhude yere açıklama gayretine düştüğünüzü düşündüm tabii ki siz bilirsiniz...
Beyhude sayılmaz.
İslam düşmanı olsalar da onlar da bir Müslüman adayı. Gelecekteki kardeşlerimize iyi davranalım.
Eski14-08-08, 21:38  #9
Erdoğan54

Erdoğan54'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın aydın_35 şöyle demiş:

Mesajı Göster
Beyhude sayılmaz.
İslam düşmanı olsalar da onlar da bir Müslüman adayı. Gelecekteki kardeşlerimize iyi davranalım.
Kendilerini "Müslüman" diye tanımlayanların da birbirlerini boğazladıklarına tarih şahitlik etmiştir."Kardeşlik" bir kültür/algılama/anlayış/meselesidir. Hangi dine inanırsa inansın, ya da hiç inanmasın dünyanın dört bir tarafında barış içinde yaşamak isteyen, ezilen/sömürülen/hakları gasp edilen/öldürülen mazlum insanlar benim kardeşlerimdir.

Farklı inançlar ve kültürlere ait olsakta, haksızlığa birlikte tepki koymak bu kardeşliğin temelini oluşturur. Ayrıca insanlara "İleride müslüman olablirler" diye iyi davranmak, ya da böyle düşünmek riyakârlıktır. İnsanların İslâmiyeti din olarak seçmeleri bir müslüman olarak beni sevindirir. Ama müslümanın "Misyon"u yoktur. Tebliğ esastır. Öte tarafı her insanın kendi bileceği hâdisedir.

Erdoğan54 Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 14-08-08 21:40 .
Eski14-08-08, 22:48  #10
hector

hector'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2007

Alıntı:
Sayın pi__el şöyle demiş:

Mesajı Göster

sanırım doğu asya ülkelerinin yemek kültürü hakkında bilginiz olmadığı için
bakan beyin söyledikleri pek garibinize gitmiş. hindistanda yoğun olmasada
fare yenir, bilginize. ayrıca diğer bir kaç asya ülkesinde öylesine şatafatlı
fare restorantları vardır ki, önceden rezervasyonsuz asla giremezsiniz, ve
epeyce kabarık bir ceple gitmeniz gerekir.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı