| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Jun 2006
| "Ey iman edenler, iman edin!" (Nisa 136) Allah (c.c.) neden iman etmiş olanların iman etmelerini istiyor? İnanan insan aynı şeylere nasıl tekrar inanabilir? Bu ayetten anlaşılan o ki Müslümanın imanlı kalabilmesi için sürekli imanın tazelemesi, inancını kuvvetlendirmesi gerekmektedir. Çevresinde yaşanan her türlü kötülükten kendini ve imanını koruması tekrar tekrar Allah’ın emirlerini gözden geçirmesine, yasaklarından mümkün olduğu kadar kaçınmasına bağlıdır. İman etmek bir süreçtir. Kelime-i Şehadet getirmekle, Allah’a inandım, namazımı da kılıyorum demekle kimse imanını garantiye alamaz. Her an her dakika imanını tazelemeli Müslüman. |
| #2 | ||
Kayıtlı Okur
Giriş Tarihi: Jun 2006 Ülke / Şehir: trabzon
| Alıntı:
| |
| #3 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Mar 2006
| Şuna işaret etmeden geçemeyeceğim ki; Kelime - i şehadet getirmekle müslüman olunmaz. Kelime-i şehadet'in içeriğine iman ederek müslüman olunur. Bu cümle anlamını bilmeden kurukuruya söylemkle insanları cehennemden çıkarı cennete götürecek bir tılsımlı söz değildir. Allahtan başka bir ilah'ın olmadığına şahitlik etmekle ancak müslüman olunur. Peki İlah ne demek? |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2005
| İlah ne demek sorusu güzel bir soru.Ama verilecek cevap kime göre olacak ?bu seferde öyle bir sorun cıkıyor ortaya!! |
| #5 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
| Tabii ki, Arap Lugatı, hadislerdeki tanımlar ve Kuranda kulanım şekli'ne göre verilecek bir cevap. |
| #6 | |
| İbrani lugatı,Haz.Davut,Hzİsa'nın sözlerinden cıkartılacak,tevrat ve zebur daki kullanıkm şekline göre verilecek cvplar yanlışmı oluyor bu durumda.? |
| #7 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
| Kur'an bildiğiniz gibi ibranice değil Arapçadır. Arapça konuşan bir topluluğun içerisinde nazil lmuştur. Meramınızı anlayamadım mı yoksa? |
| #8 | |
| Evet maalesef anlayamadınız Sn Kaan. Tanrıya gerçek anlamda İman eden insanlar sadece Müslümanlar arasından degil dünyanın cok farklı bölgelerinden ve dinlerine mensup olan insanlarda gercek anlamda Tanrıya iman ederler.Kurandan önce.Hadislerden Önce de Tanrı vardı ve ona iman eden insanlar vardı.Ve olacakta.Kuranın dogusu Hz.Muhammetle dir.Ama gercek imanın doguşu Hz.Ademden beri vardır.Bilmem anlatabildim mi! |
| #9 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış
| Alıntı:
| |
| #10 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Jun 2006
| Alıntı:
La=yoktur, kabul etmiyorum, reddediyorum ilahe= ilahları, tanrıları, tanrılık taslayanları illallah= Allah dışındaki Kelime-i tevhid, yani İmanın özü, önce reddetmekle başlıyor. Önce reddedeceksiniz, isyan edeceksiniz, ondan sonra Allah'a iman edeceksiniz. Sadece Allah'ın yaratıcı olduğuna değil, tek rab, tek ilah, tek tapılacak gerçek ilah olduğuna iman edeceksiniz. Ancak bu şekilde sahih bir mü'min olunabilir. saygılarımla | |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|