Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski19-06-06, 18:37  #1
aliyılmaz
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Jun 2006
"Ey iman edenler, iman edin!"

"Ey iman edenler, iman edin!" (Nisa 136)

Allah (c.c.) neden iman etmiş olanların iman etmelerini istiyor? İnanan insan aynı şeylere nasıl tekrar inanabilir? Bu ayetten anlaşılan o ki Müslümanın imanlı kalabilmesi için sürekli imanın tazelemesi, inancını kuvvetlendirmesi gerekmektedir. Çevresinde yaşanan her türlü kötülükten kendini ve imanını koruması tekrar tekrar Allah’ın emirlerini gözden geçirmesine, yasaklarından mümkün olduğu kadar kaçınmasına bağlıdır.

İman etmek bir süreçtir. Kelime-i Şehadet getirmekle, Allah’a inandım, namazımı da kılıyorum demekle kimse imanını garantiye alamaz. Her an her dakika imanını tazelemeli Müslüman.
aliyılmaz is offline  
Eski19-06-06, 21:15  #2
CilginTurk
Kayıtlı Okur

CilginTurk'nın Avatarı

Ülke / Şehir: trabzon

Alıntı:
Sayın aliyılmaz şöyle demiş:

"Ey iman edenler, iman edin!" (Nisa 136)

Allah (c.c.) neden iman etmiş olanların iman etmelerini istiyor? İnanan insan aynı şeylere nasıl tekrar inanabilir? Bu ayetten anlaşılan o ki Müslümanın imanlı kalabilmesi için sürekli imanın tazelemesi, inancını kuvvetlendirmesi gerekmektedir. Çevresinde yaşanan her türlü kötülükten kendini ve imanını koruması tekrar tekrar Allah’ın emirlerini gözden geçirmesine, yasaklarından mümkün olduğu kadar kaçınmasına bağlıdır.

İman etmek bir süreçtir. Kelime-i Şehadet getirmekle, Allah’a inandım, namazımı da kılıyorum demekle kimse imanını garantiye alamaz. Her an her dakika imanını tazelemeli Müslüman.
ALLAH razı olsun arkadaşım
CilginTurk is offline  
Eski19-06-06, 22:53  #3
kaan
Forumdan Uzaklaştırılmış

kaan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2006

Şuna işaret etmeden geçemeyeceğim ki;

Kelime - i şehadet getirmekle müslüman olunmaz. Kelime-i şehadet'in içeriğine iman ederek müslüman olunur.

Bu cümle anlamını bilmeden kurukuruya söylemkle insanları cehennemden çıkarı cennete götürecek bir tılsımlı söz değildir.

Allahtan başka bir ilah'ın olmadığına şahitlik etmekle ancak müslüman olunur.

Peki İlah ne demek?
kaan is offline  
Eski19-06-06, 22:59  #4
AranEL

AranEL'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2005

İlah ne demek sorusu güzel bir soru.Ama verilecek cevap kime göre olacak ?bu seferde öyle bir sorun cıkıyor ortaya!!
AranEL is offline  
Eski19-06-06, 23:00  #5
kaan
Forumdan Uzaklaştırılmış

kaan'nın Avatarı

Tabii ki, Arap Lugatı, hadislerdeki tanımlar ve Kuranda kulanım şekli'ne göre verilecek bir cevap.
kaan is offline  
Eski19-06-06, 23:03  #6
AranEL

AranEL'nın Avatarı

İbrani lugatı,Haz.Davut,Hzİsa'nın sözlerinden cıkartılacak,tevrat ve zebur daki kullanıkm şekline göre verilecek cvplar yanlışmı oluyor bu durumda.?
AranEL is offline  
Eski19-06-06, 23:06  #7
kaan
Forumdan Uzaklaştırılmış

kaan'nın Avatarı

Kur'an bildiğiniz gibi ibranice değil Arapçadır. Arapça konuşan bir topluluğun içerisinde nazil lmuştur. Meramınızı anlayamadım mı yoksa?
kaan is offline  
Eski19-06-06, 23:14  #8
AranEL

AranEL'nın Avatarı

Evet maalesef anlayamadınız Sn Kaan.
Tanrıya gerçek anlamda İman eden insanlar sadece Müslümanlar arasından degil dünyanın cok farklı bölgelerinden ve dinlerine mensup olan insanlarda gercek anlamda Tanrıya iman ederler.Kurandan önce.Hadislerden Önce de Tanrı vardı ve ona iman eden insanlar vardı.Ve olacakta.Kuranın dogusu Hz.Muhammetle dir.Ama gercek imanın doguşu Hz.Ademden beri vardır.Bilmem anlatabildim mi!
AranEL is offline  
Eski19-06-06, 23:17  #9
kaan
Forumdan Uzaklaştırılmış

kaan'nın Avatarı

Alıntı:
Evet maalesef anlayamadınız Sn Kaan.
Tanrıya gerçek anlamda İman eden insanlar sadece Müslümanlar arasından degil dünyanın cok farklı bölgelerinden ve dinlerine mensup olan insanlarda gercek anlamda Tanrıya iman ederler.Kurandan önce.Hadislerden Önce de Tanrı vardı ve ona iman eden insanlar vardı.Ve olacakta.Kuranın dogusu Hz.Muhammetle dir.Ama gercek imanın doguşu Hz.Ademden beri vardır.Bilmem anlatabildim mi!
Kur'an Hz. Muhammed'e inmiştir. Fakat onun mesajını ilk veren kişi o değildir. Bütün peygamberler aynı şeyi savunmuştur. Hz Ademden beri. Bu konuda anlaştık.
kaan is offline  
Eski20-06-06, 01:19  #10
aliyılmaz
Forumdan Uzaklaştırılmış

Alıntı:
Sayın kaan şöyle demiş:

Peki İlah ne demek?
"La ilahe illallah"
La=yoktur, kabul etmiyorum, reddediyorum
ilahe= ilahları, tanrıları, tanrılık taslayanları
illallah= Allah dışındaki

Kelime-i tevhid, yani İmanın özü, önce reddetmekle başlıyor. Önce reddedeceksiniz, isyan edeceksiniz, ondan sonra Allah'a iman edeceksiniz.
Sadece Allah'ın yaratıcı olduğuna değil, tek rab, tek ilah, tek tapılacak gerçek ilah olduğuna iman edeceksiniz.

Ancak bu şekilde sahih bir mü'min olunabilir.

saygılarımla
aliyılmaz is offline  

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 03:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)