| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Mar 2006
| Aradan 1400 sene geçti..İslamiyet güncelliğini kaybetti..Tabii diğer dinlerde.. Peki Tanrı dünyaya niye yeni bir peygamber göndermiyor..Tanrı neden korkuyor ? |
| #2 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Aug 2005
| Hiçbir şeyin güncelliğini kaybettiği yok... Hatta güncel gözükenler de eskiye hayranlık taşıyor... Avrupa yı adam eden Rönesans ve Reform hareketleri bunun en iyi örneğiydi... Bugün hakim fikir akımları antikçağda da konuşuluyordu... Bugün tartışılan siyasi sistemler köklerini çok eskilerden aldı... Ayrıca son peygamberden sonrası malum kıyamete yaklaşım olarak görülüyor... Artık sona geliyor olabiliriz... ![]() |
| #3 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2005
| Tanrı'nın peygamber göderme geleneğini milletlere yutturan yahudi geleneğidir.Kendilerini dünyanın en üstün ırkı gösterebilmek adına Tanrı'yı da elet etmişlerdir. İlahi kitap diye nitelendirilen ve kutsal olduğu söylenen kitapların bütün peygamberleri yahudi soyundandır. Hz.Muhammed'in soyu;Hz.İbrahim'in arap asıllı mısırlı bir cariye kadın olan Hacer'den doğma İsmail'in annesiyle birlikte Mekke'ye yerleştirilen bir kabilenin soyundan olduğu rivayet edilmektedir,bu kabile Hz.İbrahim'in yaptığı ibadethane olan Kabenin Hz.Muhammed'e kadar koruyuculuğunu yapan Kureyş kabilesidir. Bu kabile,Hz.İbrahim ve oğlu İsmail'den dolayı kısmen yahudi melezidir.Hz.Muhammed yahudi geleneğinin en son ürünüdür.Soyun melezliği nedeniyle yahudilerce dışlanmıştır.Melez olunmasaydı belkide Kur'an, Kitabı-ı Mukaddese " Süper Hait " olarak eklenebilirdi. Tevrat,İncil ve Kur'an da yahudi peygamberlerin adından başka bir isim zikredilmez. |
| #4 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Aug 2005
| Çok üstün bilgileriniz var galiba:D ama Kur'an da Yahudiler nasıl anlatılıyor bilmiyorsunuz gibi geldi... |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| mehdi var ya, daha o gelecek. inananlar her gelene son diyorlar konsept usülü. Bu anlamda Mehdiye de son dense de ben aldirmiyorum; dünyanin basina hic bir sey gelmeyince, son peygamber, mehdi her kimse o devam edecek, söylenceler, emirler de dogal olarak güne uygun bicimde degisecek sanirim.. ama ingilizce bilmesi muhtemel, cok kuvvetli. Tabi bu arada yeni uzay dinleri ortaligi sarmazsa???? simdiden söylenen hikayelere de, yazdiklarima da pek inanmamak gerek. saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 22-06-06 17:54 . |
| #6 | |
Guest Mesajlar: n/a
| son mehdi insanlığın kendisidir dünyayı da insanlık yok edecek bunu da vahşi tüketimi ve silahlanmaları ile başaracak |
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Sn.Goodfather güncellenmesi gereken bizim beyinlerimizdir. İslamiyet günceldir. |
|
|
| #8 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Jun 2006
| Ve insan Tanrıyı yarattı, baktı Onun varlıgına insanları inandırmak gerekti sonra peygamberleri yarattı, sonra bir baktı ki Tanrı yaratıldıgını unuttu.. Velhasıl işler kendini astı, İnsancıklar da bıraktı savası. |
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Sn.goodfather sakin sorumu yanlis anlama kotu niyetle sormuyorum ama islamiyet ve de diger dinler guncelligini kaybetti demissin bunu neye dayanarak soyledin sorunu biraz acarsan ben de nacizane goruslerimi soyleyecegim ama bunu sormandaki temeli anlamadim acikcasi , yani ornekler verirsen daha iyi olur sanki ? |
| #10 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jun 2006
| Buna gerek mi duyuyorsunuz? Ben duymuyorum, gerek görmüyorum.. |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|