"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski22-06-06, 13:50  #1
goodfather
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Mar 2006
Türkler niçin müslüman oldu ?

Biz Türklerin islamdan önceki inanışları ne şamanizm nede baska bir din anlayışı vardı. Türklerin inandıkları inanç felsefesi islamla ayrı düsmeyecek kadar berrak tek Allah inancı ve islamın getirdiği ahlak kurallarına cok yakın yaşam biçimi vardı.

Namus anlayısına ihanet edenler üç okla öldürülüyorlardı. Zina yasaktı.

Allah'in tek olduğuna ve Allah'ın gökte olduğu inancı hakimdi. Hic bir puta veya baska bir kurda, kuşa tapma inanci yoktu. (Şimdiki müslümanların tapmadıkları taş mezar yok)

Adalete ve hakka riyayet ederek, insanlık düşmanlarının, namussuz ve hırsızların baş düşmanı olmuşlardı..Aralarında mezhep,tarikat,alevilik, sünnilik vb.gibi ayrılıklar yoktu..
O yıllarda (Şimdi Anadolu'da olduğu gibi)yağmur duasına çıkarlardı..

Her zaman gök tanrıya yakarırlar ve dua ederlerdi..

Böyle güzel inanışı olan bir dini bırakıp islamiyeti seçtirilmeleri tamamen arap milletinin çıkarları doğrultusunda olmuştur..İslamiyetin yaygınlaştırılmasında, Hristiyanlara karşı savunmada Türk cengaverleri kullanılmıştır. Neredeyse Türkler olmasa islamiyet mekke medine arasında küçük bir tarikat olarak kalacaktı..İşte arap emperyalizmi bu oyunlarını hala devam ettirmektedir.. Biz Türkler ve inanan müslüman Türkler arapça ibadette ısrarlı oldukları sürece kullanılmaya devam edeceğiz..Saygılarımla,,
goodfather is offline  
Eski22-06-06, 15:43  #2
ali0_1
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Aug 2005

Niye bu açıdan bakıyorsunuz???

Zaten yakın oldukları inancı daha net görmüşler işte...

Etkilenme de sadece Araplar dan olmamış...

Bugün de Latinlerden,Anglosaksonlardan etkileniyoruz...
ali0_1 is offline  
Eski01-07-06, 04:59  #3
phidas

phidas'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

Ne güzel dinimiz varmışta biz bırakıp islamı seçmişiz. Herhalde tüm dinlerin içinde size göre en kötü olanı islam. Türklerin eski dinininde ahlak özellikleri islama çok yakın olan xxx din (ismi bile yok) .Çok ilginç.
phidas is offline  
Eski01-07-06, 05:37  #4
Elaşina
Ayrıldı

Elaşina'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2006

Toplumların dine inanma gereksinimleri hep aynıdır
Sesimiz bıçak gibi saplanır bulutlara
Elaşina is offline  
Eski01-07-06, 12:12  #5
memetmex

memetmex'nın Avatarı

Konu hakkında yardımcı olabilecek (tartışmaya açık) bir görüş:

http://home.tiscalinet.ch/s.alcinkay...slumanligi.htm

Saygılar.
Bir şey daha var bütün yapıtlardan başka.
memetmex is offline  
Eski01-07-06, 13:35  #6
ali0_1
Forumdan Uzaklaştırılmış

"Nitekim Kur’an’da Hz. Muhammed şöyle der: “ Arapları sevmek şu nedenlerden dolayı zorunludur. Çünkü ben bir Arap’ım, çünkü Kur’an arapça inmiştir, çünkü Cennet sakinleri arapça konuşurlar. Arapları seven beni seviyor demektir, Araplardan nefret eden, benden neftret ediyor demektir, Arapları sevmek iman sahibi olmak demektir. İnsanlığın en mükemmel ve yüce olanı Araplardır. Arapların en yüce olanı Kureyşlilerdir. Kureyşlilerin en yücesi Beni Haşim Kabilesidir.”"

Verdiğiniz linkten bir alıntı...

Şimdi okuyanlara soruyorum;bu yazının sahibi İslam hakkında ne kadar samimi olabilir???

Kur'an da dediğine göre ayeti ve sureyi niye belirtemiyor???

Bilgi eksikliği açıkca ortada değil mi???
ali0_1 is offline  
Eski01-07-06, 13:59  #7
phidas

phidas'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın ali0_1 şöyle demiş:

"Nitekim Kur’an’da Hz. Muhammed şöyle der: “ Arapları sevmek şu nedenlerden dolayı zorunludur. Çünkü ben bir Arap’ım, çünkü Kur’an arapça inmiştir, çünkü Cennet sakinleri arapça konuşurlar. Arapları seven beni seviyor demektir, Araplardan nefret eden, benden neftret ediyor demektir, Arapları sevmek iman sahibi olmak demektir. İnsanlığın en mükemmel ve yüce olanı Araplardır. Arapların en yüce olanı Kureyşlilerdir. Kureyşlilerin en yücesi Beni Haşim Kabilesidir.”"

Şimdi okuyanlara soruyorum;bu yazının sahibi İslam hakkında ne kadar samimi olabilir???

Haklısınız. İnsanın Avazı çıktığı kadar "bunlar yalan hatta yalan oğlu yalan " diye çığlık atası geliyor.
phidas is offline  
Eski01-07-06, 15:22  #8
Türesin
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Sep 2005

Sayın AliO1 !

Alıntı:
Sayın ali0_1 şöyle demiş:

İşte bu nedenlerden dolayı Araplar Osmanlı'larda Kavm-i necip sıfatıyla anılarak Türk ve Türk'lük kimliği hep geri planda kaldı.

Atatürk bu konuda şöyle der " Bizim neslin gençlik yıllarında Osmanlılık telkin ve etkileri hakimdi.İmparatorluk halkını meydana getiren Türk'ten başka uluslara,Bu arada yanlış bir din anlayışı ile Arap'lara,sarayın,ordu ve devlet ileri gelenleri arasında bulunan ırkdaşlarının etkisiyle Arnavut'lara özel bir değer veriliyor,onlardan söz edilirken "Kavm-i necip" deyimi ile sıfatlandırılarak bu duygunun belirtilmesine çalışılıyor,memleketin sahibi ve devletin kurucusu olan bizTürk'ler,ikinci planda gelen önemsiz halk yığınları sayılıyordu.

Şair Mehmet Emin Yurdakul'un,ilk defa Manastır Askeri İdadisinde öğrenci iken okuduğum " Ben bir Türküm,dinim,cinsim uludur" mısraları ile başlayan manzumesinde,bana ulusal benliğimin gururunu tattıran ilk anlatımı bulmuştum.Fakat ben asıl bunu,orduya katıldığım ilk günlerde,bir anadolu çoğunun göz yaşlarında gördüm ve kuvvetle duydum.Ondan sonra Türklük,benim enderin güven kaynağım,en engin övünç kaynağım oldu.Kendimi hiç bir zaman Osmanlının telkin ettiği başka ulusları öven ve Türklüğü aşağı gören eksiklik duygusuna kaptırmadım.

................Takım komutanıyla birlikte gelerek yüzbaşısını saygıyla ve askerce selamlayan çavuş,yirmibeş yaşlarında dinç ve yakışıklı,ince bıyıklı,elmacı kemikleri fazla kabarık,uyanık bir Türk çocuğu idi.Yüzbaşı (Makeden Türklerindendir),onu ulusal onurunu ağır şekilde hançerleyen "....Türk !"sözleriyle azarlamaya başlamıştı.Sen nasıl olur da "kavm-i Necib-i Arab'a mensup,Peygamber efendimizin mübarak soyundan olan bu çocuklara sert davranır,ağır sözler söyler,onların kalbini kırarsın.Kendini bil,sen onların ayağına su bile dökmeye layık değilsin..."gibi gittikçe manasızlaşan fakat yaşlı yüzbaşının inancından kuvvet alan,sözlerle hakeret ediyor,gittikçe asabileşiyordu.Ben dikkatle çavuşun yüz ifadesini izliyordum.Başlangıçta üstün bir babaya duyulan saygının iştenliği okunan çizgiler sertleşmeye,içten gelen haklı bir isyanın ateşleri gözlerinden okunmaya başlamıştı.Fakat gerçek itaatın simgesi olan her Türk askeri gibi bu da iç duygularını gemlemesini bildi.Sessizce göz pınarlarından dökülmeye başlayan yaş damlaları,yanaklarından birbirini kovalayarak bıyıkları üstünde toplanıyor ve kendini böylece yatıştırmaya çalışıyordu.Ben bir taraftan üzgün ve sinirli,bu sahneyi seyreder ve söylenenleri dinlerken,bir yandan da içimde bir isyan duygusu şahlanıyor ve şöyle düşünüyordum.

" O erin bağlı olduğu kavim bir çok bakımdan necip olabilirdi.Fakat çavuşun,yüzbaşının ve benim bağlı olduğumuz kavmin de tarihleri şerefle dolduran büyük ve asil bir ulus olduğu da bir an şüphe götürmez bir gerçekti.Türklük hakkındaki o günkü görüş ise,doğrudan doğruya Türk aydınlarının kendi kendini bilmemesinden ve başka uluslarda şu veya bu sebeble üstünlük varsayarak,kendini onlardan aşağı görüp nefsine olan güveni yitirmesindendir.Artık bu yanlış görüşe son vermek ,Türklüğümüzü bütün asalet ve necabeti ile tanımak ve tanıtmak gerekmektedir" dedim ve o andan beri inandığım bu gerçeğe bütün Türklerin inanmasını,bununla övünüp kendine güvenmesini ülküğ bildim. ( 1931,Faik Reşit Unat,Ne mutlu Türküm Diyene,Türk Dili Dergisi,Sayı: 146, Kasım 1963,S.77-78 )
__________________________________________________ ________

Yukarıdaki yazı, ATATÜRK'ÜN Fikir ve Düşünceleri (Dr.Utkan Kocatürk) adlı kitabından alıntlardır.

Ulus olama bilincinin iki önemli düşmanı vardır.Biri dinle gelen ümmet bilinci,diğeri de enternasyonel Komünizm öğretisidir.Atatürk'ün hem ümmet inancına hemde Komünizme neden karşı olduğu da gayet açıktır.Bu nedenle Dinci ve Komünist kesim Atatürk'ü bu düşüncelerinden dolayı asla sevmezler.

Saygılarımla.
Türesin is offline  
Eski01-07-06, 17:04  #9
ali0_1
Forumdan Uzaklaştırılmış

Bu yazdıklarınız soruma cevap değil...

Ayrıca kaynak konusuna biraz daha değinirseniz iyi olur...

Yoksa sadece bir kitapta yazıyor diye Atatürk bunları diyor diyemezsiniz...

Atatürk e karşı oluşan tepki ise Atatürkçüyüm diye geçinenlerin onun adını kullanarak yaptıklarındandır...
ali0_1 is offline  
Eski08-07-06, 01:41  #10
mehmet13
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Türkler ve müslümanlık

Ah biz Türkler acaba müslüman olabildik mi veya ne kadar müzlümanız orası da tartışılır ayrıca islamiyet yahudilik gibi sadece yahudilere has bir din değildir dünyanın her yerinden bütün milletlere açıktır. Araplar da kendi yayınlarında Yıllarca Türklerin asimilasyonuna uğradıklarını sölüyorlar acaba onlar mı bizi etkiledi biz mi etkiledik herkes inandığı şekilde yaşamaya hakkı vardır problemler burda çıkıyor ön yargılar insanları farklı yönlere kaydırıyor islamiyette millet kavramı yoktur ümmet kavramı vardır o yüzden bu din sadece araplara ait deildir inaçsız olan araplarda vardır ayrıca milliyetimizi biz seçmedik doğarken bize verildi belki dostum sende arap olarak dünyaya gelicektin veya ben amaTürk olarak geldik bu yüzden insanların milliyetlerine bakarak onları sınıflandırmamak lazım benim inancım budur herkes istyediği gibi düşünebilir
mehmet13 is offline  

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı