"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| 14 asirlik basarisizlik: *Su anda elinizin altindaki blgisayar ve internet teknolojisinde en kücük bilimsel bir payainiz var mi? *Eger varsa, kapinizdaki arabanizin neresi, tarafinizdan patentli? *Aksamari Edisson´un lambasi altinda kitabinizi okuyup, TV de ediz hun filmini izlerken, bu iste kimlerin payi olabilir? *Kuduz asisini, köpek taslayanlar mi buldu sizce? *TV, telsiz telefon hakkinda size ait bir bulus patenti var mi? *Muhammed´in; dilersek kurumus hurma yapragina ceviririz dedigi Ay dedeye bayrak dikenleri cehenneme atarken, orada yapilan arastirmalar icin en kücükbir katkiniz, bilimsel arastirmaniz var mi? *Günes ne kadar büyük hic düsndünüz mü? Günesin saniyede 6000 ton hidrojei difuzyon ile helyuma cevirdigi hakkinda bir incelemeniz oldu mu? *Deprem fay hatti üzerine ev yaparken fayin bulasik deterjani olmadigini ne zaman ögrendiniz? *Ö.Hayyam size, bu sel yatagina ev kurulmaz demedi mi? Iste, 14 asirlik basarisizligin ürünlerini, meyvelerini düsman olunan, saptigi söylenen hristiyan ve musevi dünyasi toplamaktadir saygilar canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 23-06-06 09:44 . |
| #2 | |
Guest Mesajlar: n/a
| sayın canuğur el-cevap:islam emeviler zamanında bozuldu ve yakın geçmişte de batılılar ve yahudiler müslümanların arasına nifak sokarak islamı iyice yozlaştırdılar yoksa 1400 yıl öncesinde ki islam böyle değildi islam bilim dini idi fen dini idi bozulma hz.muhammet (sav)'ın ölümünden sonra muaviye ve yezit gibilerinin yüzünden islam bozulmaya başladı muaviye ve yezit ebu süfyanın oğulları idi ve ebu süfyan müslüman olduktan sonra Hz.Muhammet (s.a.v.)'la çok yakınlaştı ve Hz.Peygamberimiz ebu süfyanın isteği ile muaviye ve yezide önemli görevlerin idaresini verdi ve sonra Hz.Peygamberimiz öldükten sonra muaviye ve yezit yetkilerini kullanıp islamı yozlaştırdılar olay bu sayın canuğur,o yüzden yanılıyorsunuz |
| #3 | |
| Sayin Spartaküs, el-cevap ß Simdi islami 14 katlı bir bina olarak dusunelim Her bir katın 100 yılda yapıldıgını farz edelim. Simdi soruyorum; temeli saglam olmayan bir binanın bugun 14.kati nasil olur? Tabii ki bugunkü durum kacinilmaz olur degil mi? saygilar |
| #4 | |
Guest Mesajlar: n/a
| bakın bu nefis bir yanıt işte;40 yıl düşünsem turan dursun dahi eminim bulamazdı böyle bir yanıtı? saygılar sayın canuğur, |
| #5 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Aug 2005
| :-) Onları bugüne getiren Rönesansın temelinde neler var onu öğrenin önce... :61 Batı üzerinde Endülüs etkisini;Ortadoğu etkisini öğrenin... Kurtuba ve Bağdat ı daha bir iyice araştırın... |
| #6 | ||
| Alıntı:
Onlari bu güne getiren rönesansin temelinde, Osmanli´nin reddettigi; avrupa dan yaklasik 200 yil sonra aldigi matbaa denen makina var. Matbaa denen makina, lamba olmadigi halde ayni zamanda nefis bir aydinlanma aracidir da. Guttenberg´in yagmru bol olsun. saygilar | |
| #7 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Jun 2006
| Alıntı:
matbaayı alsalar ne olacak?osmanlı halkının % 1'i bile okuma yazma bilmiyor sadece medrese eğitimleri var o da saray mensubu asiller osmanlının doğru dürüst ekonomisi ve ticareti bile yok sadece haraç ve vergi üzerine politika yapmışlar bu arada eğitimi süper ama yeniçeri ocaklarında devşirmelere savaş eğitimi veriyorlar osmanlının idari memurlarıda hep ermeni,rum gibi yabancılar düşünsenize 44 padişahtan sadece 4 tane türk padişah o türk padişahlarından birisi de çandarlı halil paşa onu da fatih sultan mehmet astırmış sağolsun rum asıllı kayın pederi sayesinde yani sayın canuğur matbaayı niye kabul etsinler okuma yazma yok ki kimin işine yarar matbaa hem kuranı matbaada bastırıp o zamanın hattatçılarını da aç mı bırakacaklar bu arada aragon aslında yabancı değil ben bir zamanlar spartaküs idim her halde yüzüklerin efendisinden çok etkilendim ve ismimi aragon olarak değiştirdim tabii ki bazı sebeblerde var saygılar, | |
| #8 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Aug 2005
| Batı üzerinde Endülüs etkisini;Ortadoğu etkisini öğrenin... Kurtuba ve Bağdat ı daha bir iyice araştırın... Bunu da aynı mesaj da yazmıştım... Kendi aklınızca rönesans yapmadan(:61 ) önce araştırırsanız yardımcı olabilir... |
| #9 | ||
| Alıntı:
Gecmiste yasamayin. Birseyi ben buldum onlar kullandi, önce benimdi demenin bir alemi yok. örnek Gitar denen entrüman, arap bulusudur. Blusudur da, araplar, buna ramen, yüzyillardir tef dümbelek ut türü gibi otantik sazlari calmaktadirlar. Calsin oynasinlar bir sözümüz yok. Ama gitar deyince bu gün aklimiza, basta ispanya ve latin amerika, Küba vb gelir. Gördügünüz gibi, gitarin araplarin bulusu olmasi hic bir ise yaramadi. buna benzer cebir biliminin bulucusu ayni sekilde. araplar cebiri 8.yüzyilda kullanmaya basladiginda, avrupa, 600 yilda cebir bilimini coktan almis gelistirmislerdi bile. Matbaa da öyle. ilk Cin´liler buldu deriz, dogrudur ama kimse iplemez, Alman Güttenberg´tir matbaanin asil sahibi. Kilic kusananin degil miydi??? Bu gün araplar, bulusu gitar üzerine, kac tane, Paco de Lucia, Pepe de Romeo yetistirmislerdir? Sorun buradadir, kimden etkilendiginin yaninda, kimin ne yaptigi önemlidir. aynasi istir kisinin,.. vb..... giden bir atasözü bosa söylenmemis? saygilar canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 24-06-06 19:40 . | |
| #10 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Mar 2006
| Sizd eitiraf ediyorsunuz işte. Müslümanlar sıfır'ı bulmasaydı trigonmeetriyi bulmasaydı. Bugün sizin eviniz<in önünde arqabaa olabilirmiydi? Rönesan olabilir miydi? Elşektirk bulunabilir miydi? Şu anda belki beş yüz yıl gerisini yaşıyor olacaktık. Bu bir zincirdir. Ne batılıların çalışmaları inkar edilebnilir. Ne de müslümanların çalışmaları. |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|