| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Nereye gidiyoruz./konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
| Dünya'da son yıllarda yaşananlar II. Dünya savaşından bu yana yaşanan en önemli değişikliklerdir. Ekonomiler değişiyor, haritalar değişiyor, yeni ülkeler kuruluyor, ülkeler yıkılıyor. Globalleşen Dünya'nın gidiş yönü sizce nasıldır? Dünya nereye gitmektedir? |
|
| #2 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Dünya artık tek kutupludan çok kutupluluya doğru gitme eğiliminde gibi geliyor. Her zaman belirtilen o meşhur Asya ülkeleri, Rusya, Çin, Hindistan ilerde güçlü bir ittifak oluşturabilir gibi geliyor. Bunun yanısıra, AB'nin gelecekteki yeri ne olur o da ayrı bir tartışma konusu. Açıkçası ben kararsızım ama dünyanın artık çok da tek kutuplu kalabileceğini sanmıyorum. __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: manisa
| İki hırsız bir eve girmişler ve salonda rastlaşmışlar, ev zengin evi ,hırsızlar başlamış birbiriyle kavgaya çıkan gürültüye ev sahibi uyanmış polisi aramış ve hırsızlar tutuklanmış. Yan köşkte de başka iki hırsız salonda rastlaşmışlar ve kavga edeceklerine birbirleriyle anlaşmışlar ve köşkü afiyetle soymuşlar. ABD ile Rusya anlaştılar. kuzeyi rusya aldı güneyi amerika.Olay bu kadar basit. |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: Konya
| ilk bakışta böyle görülsede rusya ile asya ülkeleri birleşip abd ye karşı koyabilir.dediğin gib olsaysı uğur şu anda abd orta asyada at koşturamazdı. |
|
| #5 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Aug 2005
| Dünyayı ABD-İSRAİL(Tapınakçı-Siyonist) yönetiyor... Komplo teorileri ciddiye alınmalı diyorum... ABD hala süpergüç... |
|
| #6 | |
| Önümüzdeki 5-7 yıl içinde devletler ve sınırları açısından büyük değişimler yaşanacağını sanıyorum. Olayı ABD düşmanlığı çözebileceğimizi hiç sanmıyorum.AB-ABD çekişmesi menfaatimize olacaktır.AB ye ödünler kaptırmak hiç te akıllılık değildir.AB ye halkalı köle olacağımıza ABD ile derin işbirliği ve bölgesel çekiç bir devlet daha akılcıdır.AB ile Rusları çatıştırmak çok mefaatimizedir. |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: Konya
| merhaba ugurozaltn hangi çıkarlardan bahsediyorsun?iyi o zaman ırak ta çıkarımız var hemen girelim. tam bağımsız demokratik türkiye derken nasıl köpek olacağız?hangisinin? bu abd veya ab düşmanlığı değil sadece tarihi bilgi ve bilinci ile ilgilidir. oı dost dediğin abd nin bir senatörü nün o meşhur sözünü hatırlatmak isterim "lozan antlaşması timurleng kadar hunhar korkunç ivan kadar sefil ve kafatası piramitlerin üstünde oturmuş cengizhan gibi kepaze olan bir diktatör ün zekice,kurnazca politikasının toplamı dır" bu mu sizin dost dediğiniz ülke bunların mı köpeği olacağız? |
|
| #8 | |
| Asla asla kimsenin köpeği olalım demiyorum. AB bizim kesinlikle partnerimiz değildir, olamazda.çünkü biz yüzyıllardır haçlı zihniyetiyle savaştık durduk.Avrupa sömürgeciliği ABD den aşağı değildir hatta fazlası vardır. ABD artık sınır komşumuzdur, durumlar çok değişmiştir. Biz neden aklımızı kullanmayalım.Irakta iki aşiret reilerinin ABD den kopardıkları imtiyazları biz neden koparmayalım.O iki zavallı kadar siyaset bilmiyor muyuz ? Atatürk kurtuluş savaşından sonra Venizelos ile kurduğu dostluk hata mıydı ? Siyasette duygulara yer yoktur.Dün denize döktüğünle bugün tokalaşırsın. Aslında devlet yönetiminde menfaatlar önemlidir. Biz ABD ile ortak menfaatlarda o iki krodan daha çok buluşabilir ve kazançlı çıkabiliriz. ABD ile rusya sarmaş dolaşken biz aptal mıyız ? |
|
| #9 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Aug 2005
| Günümüsde Dünya yı ABD-İSRAİL (Tapınakçı-Siyonist) yönetiyor... Bu büyük güce karşı tavır almak kesinlikle akıl karı değildir... Japonya bile gelişimini ABD nin elinden tutarak gerçekleştirmektedir... Halbuki bu adamların yeterli tekniği yok mudur sanki??? Ancak Yeni Dünya düzeninin hakimi yukarda belirttiğim güçtür... |
|
| #10 | |
| ABD-Japonya örneği çok yerinde kutlarım. Bende bunu anlatmaya çalışıyordum.Japonlar gerçekten akıllı insanlardır onları çok beğenirim. Filistinliler sizin şu gördüğünüz zeka ve akıllı siyasetini 40 yıldır göremediler ve kendilerini telef ettirmekle meşguller. saygılar |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|