| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Kutuplar/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Fizik, Kimya, Biyoloji, Astronomi, Jeoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
| Güney kutbu niçin kuzey kutbundan daha soğuktur? |
|
| #2 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Öss'ye hazırlanırken, kıtaların kuzey yarım kürede daha fazla olması diye 50 tane soru çözmüştük ordan biliyorum ![]() __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
|
| #3 | |
| Neden kıtaların büyük bölümü kuzey yarım kürededir? Neden denizler daha çok güney yarım kürededir? diye de sorabiliriz... |
|
| #4 | ||
| Alıntı:
(bkz. Allah öyle yaratmış) :61 __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) | |
|
| #5 | |
| Ama insanlara da araştırmayı ve öğrenmeyi emretmiş. ![]() |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: KIBRIS!!!
| heheh.... çok güldüm... ben de hep merak ederdim... ama hiç araştırmadım!! __________________
BaRıŞ iStİyOrUm!!!! :105 PeAcE!!!! :333 |
|
| #7 | |
| Güney Kutbu, sıfırın altında 55 derecelik ortalama sıcaklığı ileen soğuk bölgedir. İki kutup arasındaki sıcaklık farkı 25 derece civarındadır. Bu durumun iki açıklaması vardır. Güney Kutbuna giden araştırmacılar kendilerini 3657 m. Yüksekliğinde bir platoda bulmuşlardı, oysaki Kuzey Kutbunun ince polar yüzeyi deniz seviyesinde bulunuyordu. Bir başka neden ise, Güney Kutbunun Antartika tarafından çevrelenmesi ve kalın buz örtüsünün güneş enerjisini Kuzey kutbunun ince katmanından daha çok yansıtmasıdır. Kuzey Kutbu daha az buzla kaplı olduğu için güneş burayı daha kolay ısıtabiliyor. ---- Sonunda cevabı bulabildim, teşekkürler Google :61 __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) Antioksidan Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 26-07-05 10:47 . |
|
| #8 | |
| Bende sana teşekkür ederim dostum. ![]() |
|
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Büyük bir kismi sularla kapli olan dünyamizda kitalarin toplu haldeyken, milyonlarca yilda biribirlerinden ayrildiklarini zaten biliyoruz. Kitalar bir puzle gibi bribirine yapistirildiklarinda ortay akoca bir kara kütlesi cikiyor. (Örnegin; Kibris adasini Antalya körfezinde yapistirmayi denerseniz, kibrisin milyonlarca yil önce anadolu topragi oldugunu anlariz) :-) __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
|
| #10 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| O halde bu kuzeye doğru yığılma hala devam ediyor demektir. (Kıbrıs tan uzaklaşıyoruz gibi )__________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|