| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Buzul Çağı/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Fizik, Kimya, Biyoloji, Astronomi, Jeoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
| En son buzul çağının ne zaman yaşandığı tahmin ediliyor? Buzul çağına yol açan etkenler uzerine ortaya atılan hipotezler/teoriler nelerdir? |
|
| #2 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| " Buzul çağlarına neden olan şey ne? "Yaklaşık her 100.000yılda bir ortaya çıkan buzul çağlarının, gezegenimizin Güneş çevresinde aldığı yol boyunca bir şekilde geçirdiği küçük sarsıntılar, yalpalamalar,eğim değişikliklerinden kaynaklandığı düşünülüyor..Ancak elimizdeki tomarlarca iklim kaydı bile, bunun kesin nedenini açıklayabilmemize yeterli olamamış durumda." Sanırım Jeoloji ve klimatoloji'nin alanına giren bir konu. Yukardaki yazı bilim-teknik eylül 2005 sayısından alınmıştır. Yüksek lisans yaparken derslerimizden biri de klimatoloji-iklimbilim'di. Hocamız buzul çağlarının nedeni olarak, güneş sisteminin ve dolayısıyla dünyamızın galaksi etrafında dönerken, galaksinin spiral kollarında yer değiştirmesine bağlamıştı, ama bilim-teknik dergisinin açıklaması daha akla yatkın gibi geliyor. |
|
| #3 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Peki buzul çağları medeniyetleri nasıl etkilemiş olabilir. Veya etkilemiş midir? __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Ilkcag tarihinda 6 bin yillik karanlik bir dönem oldugu biliniyor. Bu dönem hakkinda yeni bilgiler var mi ben de bilemiyorum. Bu döneme ait kültürel birikime rastlanmadigi saniliyor. Buzul caglarindan cikis sürecine denk geldigi savunuluyor bazi bilim insanlari tarafindan. Kimi arastirmacilar da, buzul caglarini 30 bin yillarda bir dönüsümlü oldugunu sandiklarini söylüyorlar. __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
|
| #5 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Dec 2005
| anlaşılan YARINDAN SONRA FİLİMİ sizleri derinden etkilemiş olmalı.... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|