| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| Güneş Sistemi / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Fizik, Kimya, Biyoloji, Astronomi, Jeoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Bilim ![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Arkadaşlar; Güneş Sistemi ile ilgili kendi hazırlamış olduğum bir sunuyu sizlerle de paylaşmak istedim. İçeriğinde önemli bilgiler ve belki daha önce hiç görmediğiniz fotoğraflar var... Beğeneceğinizden eminim. Dosyayı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz... http://rapidshare.com/files/7585057/...m_yam.pps.html __________________
GELSE DİLBER-İ AHU, OLSA YEVM-İ RAMAZAN DİLBER-İ AHU MU EFDAL, YOKSA YEVM-İ RAMAZAN? YE İÇ EĞLEN SÜR SEFASIN DİLBERİN ZİRA KAZASI VAR RAMAZAN'IN, KAZASI YOK DİLBERİN |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Cok tesekürler sayin yam_yam. Ilgiyle izledim. __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
|
| #3 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Gerçekten oldukça etkileyiciydi... Sanırım güneş sistemi dışındaki gök cisimlerini yine aynı sistemle biraz daha yakından görme fırsatımız olabilir. ( Döndüğünüzde artık!) |
|
| #4 | |
| Jüpiter´in dünyasi Europa´dan, sanki bombardiman edilmis gezegen bicimde ilginc üc resim de benim arsivimdeydi.. __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 03-08-06 10:42 . |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2006
| Hazır jüpiterden bahsetmişken arşivimdeki bir resmi paylaşmak istedim. Gezegenlerin boyutlarıyla ilgili... Eklenti 736 |
|
| #6 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Bunlar da çok iyi... Europa buzlarla kaplı bir uydu. Son zamanlara kadar bu buz katmanının altında okyanus olduğu düşüncesi egemendi. ABD buraya bir sonda gönderip yaşam arayacaktı. Hatta bu nedenle Antartika'da benzer koşullarda deneme yapıldığını da biliyorum. Ama bu proje ne oldu? Ne zaman hayata geçirilecek? Hala sürdürülüyormu?-bilmiyorum. Sn. moderatörümüz bu konularda oldukça araştırmacı bir özelliğe de sahip. Sanırım döndüğünde bu konularda bizi aydınlatır. |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
Sanki bir kültür artigi gibi her sey müthis bir savasin, yok edilis sonrasini anlatir gibi... elimde birkac tane daha var, ama en ilgincleri bunlardi. Fakat koydugunuz resimlerdeki ölcekler de insani sok edecek gibi, sistem öyle yenir yutulur gibi degil hani ![]() saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
|
| #8 | |
| Yani Jüpiter´in uydusu olsaydik yasantimiz gölgede gecerdi gibi geliyor bana ![]() __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: İSTANBUL
| Herkeze selamlar B ende bildiklerimi sizlerle paylaşmak istedim.Güneş hakkında; bilindiği gibi güneş orta büyüklükte bir yıldız,kütlesi sıcak gazlardan oluşan devasa bir yapı. Dünyanın çapının yaklaşık110 katı, kendi eksani etrafında saatte 70.000 km hızla dönüyor.ve bir turunu 25 günde tamamlıyor.%75 i hidrojen,% 20 , si helyum kalan % 5 i ise diğer elementler,merkez ısısı 2 milyon derece.Tüm yıldızlarda olduğu gibi yakıtı hidrojen in helyuma dönüşmesi.Yani füzyon erime ve akıllara zarar saniyede, 600 milyon ton hidrojen helyuma dönüşüyor.Buda güneşin her saniye yaklaşık 4.5 milyon ton hafiflemesine yol açar. peki bu kontrollü füzyon nasıl olmaktadır.Yani güneş neden patlamıyor? cevabını bilen arkadaşları bekliyorum .[IMG]file:///C:/Documents%20and%20Settings/www/Belgelerim/Resimlerim/Gunes_sistemi1.jpg[/IMG] saygılar [IMG]file:///C:/Documents%20and%20Settings/www/Belgelerim/Resimlerim/Gunes_sistemi1.jpg[/IMG] esselam |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2006
| Özellikle gökbiliminde maket modellemeler yapmak görsellik bakimindan etkileyici oluyor. Yukaridaki resim de bunlardan birisi ! |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|