Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Bilim > Doğa Bilimleri

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Güneş Sistemi / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Fizik, Kimya, Biyoloji, Astronomi, Jeoloji...

Konu Araçları
Eski28-06-06, 00:24  #1
yam_yam
Bilim

yam_yam'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2006
Güneş Sistemi

Arkadaşlar; Güneş Sistemi ile ilgili kendi hazırlamış olduğum bir sunuyu sizlerle de paylaşmak istedim. İçeriğinde önemli bilgiler ve belki daha önce hiç görmediğiniz fotoğraflar var... Beğeneceğinizden eminim.

Dosyayı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz...

http://rapidshare.com/files/7585057/...m_yam.pps.html

YE İÇ EĞLEN SÜR SEFASIN DİLBERİN
ZİRA KAZASI VAR RAMAZAN'IN, KAZASI YOK DİLBERİN
yam_yam is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski15-07-06, 05:09  #2
canugur

Giriş Tarihi: Aug 2005

Cok tesekürler sayin yam_yam.
Ilgiyle izledim.
Eski15-07-06, 10:02  #3
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Gerçekten oldukça etkileyiciydi...
Sanırım güneş sistemi dışındaki gök cisimlerini yine aynı sistemle biraz daha yakından görme fırsatımız olabilir. ( Döndüğünüzde artık!)
melnur is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski15-07-06, 10:47  #4
canugur

Jüpiter´in dünyasi Europa´dan, sanki bombardiman edilmis gezegen bicimde ilginc üc resim de benim arsivimdeydi..

canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 03-08-06 10:42 .
canugur is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski15-07-06, 11:06  #5
Papyrus

Papyrus'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2006
Jüpiter demişken

Hazır jüpiterden bahsetmişken arşivimdeki bir resmi paylaşmak istedim. Gezegenlerin boyutlarıyla ilgili...
Eklenti 736
Papyrus is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski15-07-06, 11:07  #6
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Bunlar da çok iyi...
Europa buzlarla kaplı bir uydu. Son zamanlara kadar bu buz katmanının altında okyanus olduğu düşüncesi egemendi. ABD buraya bir sonda gönderip yaşam arayacaktı. Hatta bu nedenle Antartika'da benzer koşullarda deneme yapıldığını da biliyorum. Ama bu proje ne oldu? Ne zaman hayata geçirilecek?
Hala sürdürülüyormu?-bilmiyorum. Sn. moderatörümüz bu konularda oldukça araştırmacı bir özelliğe de sahip. Sanırım döndüğünde bu konularda bizi aydınlatır.
melnur is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski15-07-06, 11:22  #7
canugur

Alıntı:
Sayın melnur şöyle demiş:

Bunlar da çok iyi...
Europa buzlarla kaplı bir uydu. Son zamanlara kadar bu buz katmanının altında okyanus olduğu düşüncesi egemendi. ABD buraya bir sonda gönderip yaşam arayacaktı. Hatta bu nedenle Antartika'da benzer koşullarda deneme yapıldığını da biliyorum. Ama bu proje ne oldu? Ne zaman hayata geçirilecek?
Hala sürdürülüyormu?-bilmiyorum. Sn. moderatörümüz bu konularda oldukça araştırmacı bir özelliğe de sahip. Sanırım döndüğünde bu konularda bizi aydınlatır.
sevgili melnur, Europa´nin yüzeyi pek buzlara benzemiyor.
Sanki bir kültür artigi gibi her sey müthis bir savasin, yok edilis sonrasini anlatir gibi...
elimde birkac tane daha var, ama en ilgincleri bunlardi.
Fakat koydugunuz resimlerdeki ölcekler de insani sok edecek gibi, sistem öyle yenir yutulur gibi degil hani
saygilar
Eski15-07-06, 11:27  #8
canugur

Yani Jüpiter´in uydusu olsaydik yasantimiz gölgede gecerdi gibi geliyor bana
Eski15-07-06, 11:53  #9
esselam

esselam'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Ülke / Şehir: İSTANBUL

Herkeze selamlar
B ende bildiklerimi sizlerle paylaşmak istedim.Güneş hakkında; bilindiği gibi
güneş orta büyüklükte bir yıldız,kütlesi sıcak gazlardan oluşan devasa bir yapı.
Dünyanın çapının yaklaşık110 katı, kendi eksani etrafında saatte 70.000 km hızla dönüyor.ve bir turunu 25 günde tamamlıyor.%75 i hidrojen,% 20 , si helyum kalan % 5 i ise diğer elementler,merkez ısısı 2 milyon derece.Tüm yıldızlarda olduğu gibi yakıtı hidrojen in helyuma dönüşmesi.Yani füzyon erime ve akıllara zarar saniyede, 600 milyon ton hidrojen helyuma dönüşüyor.Buda güneşin her saniye yaklaşık 4.5 milyon ton hafiflemesine yol açar. peki bu kontrollü füzyon nasıl olmaktadır.Yani güneş neden patlamıyor?
cevabını bilen arkadaşları bekliyorum .[IMG]file:///C:/Documents%20and%20Settings/www/Belgelerim/Resimlerim/Gunes_sistemi1.jpg[/IMG] saygılar [IMG]file:///C:/Documents%20and%20Settings/www/Belgelerim/Resimlerim/Gunes_sistemi1.jpg[/IMG] esselam
esselam is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski16-07-06, 21:10  #10
sinsiati

sinsiati'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2006

Özellikle gökbiliminde maket modellemeler yapmak görsellik bakimindan etkileyici oluyor. Yukaridaki resim de bunlardan birisi !
sinsiati is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı