Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski31-05-05, 18:25  #1
petricli
Guest

Yaratılış Teorisi

Henüz kafamda olan bir teori.

Evrimcilere karşı anti evrimci bir teori olacak. Henüz yeni karar verdim. Yolum uzun...

Kendime 2 yıl süre tanıdım. Bu sürede biyoloji konusunda her şeyi öğrenmek zorundayım. Biliyorum kolay değil. Ama ben zor işleri severim. :127

İki yıl sonra oturup teoriyi yazıya dökeceğim inşallah. Teoride dini tek kelime geçmeyecek. Her şey pozitif bilimlerin istediği gibi olacak. (İnşallah)

Bu günden bildirmek istedim.

Elinde bu konuda döküman olan e-mail ile gönderirse sevinirim. E-kitap tercihimdir.

Saygılarımla

Eski07-06-05, 14:52  #2
lahokemal
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: May 2005
yaratılış teorisine yanıt mı arıyosun

Sana aradığın en gerçek ve bilimsel cevabı veren yazarın linkini vereceğim. Benim daha önce bu konuda kafamda birkaç soru işareti vardı. Şu anda yok. Hem de hiç. Çünkü herşey o kadar açık ki.

www.harunyahya.org ( kitap, belgesel film ne ararsan var)

www.Allahvardir.com

www.evrimaldatmacasi.com
lahokemal is offline  
Eski07-06-05, 16:09  #3
petricli
Guest

Teşekkürler arkadaşım.

1. Dinle ilgili hiç bir şey içinde olmayacak. Yani bilimsel deneyler ve incelemeler sonucu ispat edilebilir bir teori olacak.

2. Bu güne kadar yukarıda yazdığım şekilde bir teori üretilmemiştir.

3. Bu teoriyi ben (İnşallah) üreteceğim.

Saygılarımla,

Eski18-06-05, 00:45  #4
Gracias
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Apr 2005

On binlerce bilim adamının, yüz elli senede oluşturduğu, milyonlarca ve milyonlarca sayfalık dökümanlara sığmayan ve bugün tüm bilim adamları tarafından hem teori hem gerçek kabul edilen evrim teorisine karşı tek başına bir teori geliştireceğim diyorsan sana başarılar dilerim ve zannederim ki dünyanın, açık farkla, en zeki adamısın.

Fakat üzülerek söylüyorum ki yaratılış teorisi bilimsel olamaz. Çünkü bilim, kelime anlamıyla, tamamen naturalisttir. Yani tanrıların, ruhların, cinlerin ve diğer doğa üstü güçlerin varlığını umursamaz. Yani var da demez, yok da demez. Sen eğer bir teoride tanrıdan bahsediyorsan, o teori bilimselliğini kaybeder. O yüzden bence başlamadan bitir bu işi.
Gracias is offline  
Eski18-06-05, 09:00  #5
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

Bu teoriyi kanıtlamak için önce birçok bilim adamı tarafından kabul edilip "teori" ünvanını kazanmış olan Evrim Teoirsini bilim adamı vasfı olmadan ama bilimsel yöntemlerle çürütmek gerekli. Bu gerçekten çok ama çok zor bir şey bence de...
Eski20-06-05, 09:52  #6
petricli
Guest

Haklısın dostum...

Şöyle bir yol izlemeyi düşünüyorum.

Öncelikle kuantum mekaniğini öğreneceğim. Kuantum mekaniği, adının anılmasıyla bile bir çok fizikçi üzerinde dahi soğuk duş etkisi yapan bir konu!..

Onu öğrenebilmek için iyi derecede yüksek matematik bilmek gerekiyor. Ayrıca kültür düzeyinde bile olsa kimya bilgisi gerektiriyor.

Kuantum mekaniği ile evrenin yaradılışını ispat etmeyi düşünüyorum. Evrenin bir tasarım sonucu oluştuğunun ispatlanması teorimin ilk adımını oluşturacak.

İkinci adım; Bilinçli tasarımla yaratılan evrende insanın da bu bilinçli tasarımın bir parçası olduğunu ispatlamak.

İkinci adımda kuantum mekaniğinin yanında biyoloji de işin içine girecek.

Yani sizin anlayacağınız en az 5 - 10 yıl sürecek bir çalışma olacak...

Şu anda kuantum mekaniğine başladım. Kuantum mekaniğinin kuantum teorisi ile alakası yok. Kuantum teorisi basit bir teori !..

Saygılarımla,

petricli Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 20-06-05 09:54 .

Eski20-06-05, 10:24  #7
ışık

Ülke / Şehir: İzmir

Alıntı:
Sayın Gracias şöyle demiş:

On binlerce bilim adamının, yüz elli senede oluşturduğu, milyonlarca ve milyonlarca sayfalık dökümanlara sığmayan ve bugün tüm bilim adamları tarafından hem teori hem gerçek kabul edilen evrim teorisine karşı tek başına bir teori geliştireceğim diyorsan sana başarılar dilerim ve zannederim ki dünyanın, açık farkla, en zeki adamısın.

Fakat üzülerek söylüyorum ki yaratılış teorisi bilimsel olamaz. Çünkü bilim, kelime anlamıyla, tamamen naturalisttir. Yani tanrıların, ruhların, cinlerin ve diğer doğa üstü güçlerin varlığını umursamaz. Yani var da demez, yok da demez. Sen eğer bir teoride tanrıdan bahsediyorsan, o teori bilimselliğini kaybeder. O yüzden bence başlamadan bitir bu işi.
Öncelikle şunu söyleyeyim bir teori üzerinde onbirlerce kişinin çalışmasının, milyonlarca sayfa yazılmasının önemi yoktur. Einstein'in Özel Rölativite Teoremi 2 postüla üzerine dayanır. Ya da elektro-manyetik teorinin esası sadece 5 formüldür.

Evrim teorisine gerçek demişsiniz, evrim teorisinden tam olarak neyi kasdediyorsunuz?
ışık is offline  
Eski20-06-05, 10:35  #8
ışık

Ülke / Şehir: İzmir

Sayın Petricli ukalalık etmek istemem ama Kuantum Mekaniği için gerçekten çok iyi bir fizik ve matematik altyapının olması gerekir. Bence kuantum mekaniğinden önce klasik fizik konularını ve analiz konularını iyice gözden geçirmenizde yarar var. Temel fizik konularını da bence Feynman'nın ders notlarını gözden geçirerek tekrar edebilirsiniz. İsterseniz bende bu notların İngilizce pdf dokümanları mevcut, e-postanıza gönderebilirim.

Saygılar.
ışık is offline  
Eski20-06-05, 12:24  #9
petricli
Guest

Sayın Işık,

Türkçe olmasını tercih ederdim. Ama yine de faydası olacağını düşünüyorum.

petricli@gmail.com

adresine gönderebilirseniz sevinirim. Ayrııca yardımınız için teşekkür ederim.

Feynman'ın ders notlarının yanında fizik konusunda tüm belgeler benim için önemli.

Kuantum mekaniğini öğrenmeye başladım derken uzatmak istemedim. Şöyle bir yöntem izliyorum.

Mesela elektron konusunu incelerken ve öğrenmeye çalışırken, önce, mekaniği inceliyorum. Yani Newton yasalarını inceliyorum. Nasıl formüle edildiğini ve formülün içeriğini öğreniyorum. Sonra Galile'nin çalışmalarını inceliyorum.

Ardından elektrik konusunda M.Ö. yapılan araştırmalar, teoriler ve deneylerden başlayarak günümüze kadar elektrik konusundaki gelişmeleri, teorileri ve formülleri inceliyorum. Özellikle katot ışınlarının elektriği anlamamızda bize sağladığı kolaylığı inceliyorum. Yani M.Ö. yaşamış bir filozof olan Tales'ten orta çağda yaşamış William Gilbert' e kadar, 1700'lü yıllarda yaşamış Benjamin Franklin'den Fransız fizikçi Charles Augustin de Coulomb'a kardar, Fransız matematikçi ve fizikçi André Marie Ampére'den Alman fizikçi Georg Simon Ohm' kadar daha adını sayamadığım bir çok fizikçinin ve bilim adamının elektrik konusunda teori ve deneylerini inceleyip formüllerini öğreniyorum.

Yani kısacası önce klasik fizikten başlamadım ama konu konu ilerlerken, o konuyu anlayabilmek için klasik fiziğe geri dönüş yapıyorum.

Yanılmıyorsam - emin değilim ama - Feynman'ın bir sözüydü;

"Kuantum fiziğini duyduğunda ürpermeyen insan kuantumu anlayamaz."

Bende ne kadar ürpersemde korksamda bu konuda elimden geleni yapmaya kararlıyım. Sonunda ya başarırım, ya da Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesi'nde beni ziyarete gelirsiniz.

Saygılarımla,

Eski20-06-05, 18:28  #10
ibra
Forum Kurucu Üyesi

ibra'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005

Alıntı:
On binlerce bilim adamının, yüz elli senede oluşturduğu, milyonlarca ve milyonlarca sayfalık dökümanlara sığmayan ve bugün tüm bilim adamları tarafından hem teori hem gerçek kabul edilen
Sayın Gracias, zamanımızda para yani güç kimin elindeyse o istediği fikri, öyle yapar böyle yapar, gerçekmiş gibi gösterir. Bu evrim teorisi veya başka birşey olsun,
Şimdi dünyaca ünlü bilim dergilerini örnek vereiblirsiniz, ancak dediğim gibi, para kimin elindeyse fikirleri ve ideolojileri bir bakıma o yönetiyor.
Ayrıca, onbinlerce bilim adamı bunu kabul edebilir, ancak bu "tüm"ü kabul ediyor manasına gelmez.

Beyin Fırtınası Geri Döndü
ibra is offline  
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 23:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)