| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Seçim Barajı?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
| Anket Sonuçlarını Göster: Seçim barajı ne olsun?? | |||
| %10 olarak kalsın | 13 | 26.53% | |
| Düşürülsün | 17 | 34.69% | |
| Kaldırılsın | 19 | 38.78% | |
| Oy Verenler: 49. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: May 2006
| Sizce Türkiye'de uygulanmakta olan %10'luk baraj doğru mudur? %34 oy ile %66 temsil elde etmem imkânının olduğu bu sistem ne kadar hakçadır? Barajın kalkmasının ya da düşürlmesinin avantajları ve dez avantajları nelerdir? |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2005 Ülke / Şehir: antalya/ankara
| mevcut seçim barajı hakkındaki görüşleriniz, alternatif önerileriniz neler?? __________________
öğrenci görünümlü müzik insanı orkhun Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 29-06-06 02:27 . |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Seçim barajı sorununu iki turlu seçimle halledilebilir. __________________
Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor! |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2005 Ülke / Şehir: İzmir
| 2 tur dar bölge başkanlık sistemi. Kısa dönemlik düşünmek kısa dönemlik çözümler üretir, uzun vadeli düşünmek lazım. |
|
| #5 | ||
| Alıntı:
| #6 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| %5'lik bir Baraj ve Başkanlık sisteminin faydalı olacağına inanıyorum. __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
|
| #7 | |
| varsayımlarla değil de gerçek verilerle konuşmak gerekirse; 2002 seçimleri oransal dağılım: dsp 1,22 dehap 6,22 yp 0,94 mhp 8,36 dyp 9,54 mp 0,22 bbp 1,02 anap 5,13 ldp 0,28 sp 2,49 btp 0,48 ödp 0,34 tkp 0,19 gp 7,25 ip 0,51 chp 19,39 akp 34,28 ytp 1,15 bağımsız 1,00 * %10 barajı ile bugün halkın %54,67'si temsil ediliyor.. * %5 barajı bu oranı %91,17'ye yükseltir.. * barajın kalkması halkın %100 temsili anlamında gelir.. ama keşke herşey bu kadar basit olsa!! meclisteki sandalye sayısı ile seçim bölgelerinden adayların partilere göre seçilmesi ve o ceylan derisi koltuklara kimlerin oturacağının belirlenmesi konusu ne olacak peki?? bir de 2 turlu dar bölge seçim sistemini rakamları yuvarlayarak inceleyelim: (neden diye sorarsanız ben de size saat 03:25 derim) - 60 milyonluk ülke - 300 milletvekili seçilecek - her 200.000 kişiyi 1 kişi temsil edecek - 200.000 nüfuslu 300 seçim bölgesi belirlenecek - partiler bu bölgelerde adaylarını belirleyecek - her bölgede en çok oy alan 2 parti arasında seçim yapılacak örnek: a ilçesi'nin nüfusu 800,000; ilçe 4 seçim bölgesine bölünüyor ve 200.000'erlik kitle sağlanıyor.. bu seçim bölgesinden bir tanesini ele alırsak, seçmen sayısı tahminen 120,000 olacak.. şu yukarıdaki 2002 seçimlerini bu bölgeye aynen uygulayalım.. akp 34,28; chp 19,39.. o zaman bu sisteme göre o 120,000 kişiden yaklaşık 55,000'inin oyları güme gidiyor.. (bir siteden aldım bu modeli, yönetim kaynak isterse eklerim sorun değil) PEKİ BEN NEREDE YANILIYORUM BİRİ BANA AÇIKLAYABİLİR Mİ?? GAYET SAMİMİ BİR ŞEKİLDE SORUYORUM, BİLMEDİKLERİMİ ÖĞRENMEK ADINA.. __________________
öğrenci görünümlü müzik insanı |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Yıkalım Barajları Seçim barajı; Resmen Özgürlükleri Kısıtlamak Seçim Hürriyetini Yok saymaktır.Halkına değer veren halkını düşünen Hiç bir Siyasi Parti Bu barajın kalmasına Göz yumamaz.Eğer seçim barajını savunuyor ise onun düşseli sadece kendi çıkarları ve kendi koltuğudur!!Bu güne kadar İktidar ve muhalefet Partileri sürekli Bu Barajları yüksek tutma yönünde hareket etmiştir.Çünkü baraj onları Halktan koruyor Halk İle Aralarına Yüksek bir baraj oluşturuyorlarki Malı istedikleri gibi yesinler diye.Halk Çöpten Yiyecek toplayacak!Halk soğuk tan donacak!Halk Okumaya değil yemek ve ısınmaya para bulamaycak!Bana tek bir vekil gösterin;Kene den ölmüş olsun!Bana tek bir vekil gösterin kuş gribinden ölsün!Bana tek bir vekil gösterin açlık,Soğuk;salgın hastalık,yada yoksulluktan ölsün!!Uyan be Halkım Uyan lütfen Sen Asil sin Sürüncek biri varsa vekil olur Asil in süründüğü yerde vekil ölmesi gerekir!!İç Huzur Sağlık lı bir ülke için Lütfen Artık yağmacılara durun diyelim.Onların barajlarını kafa larına yıkalım Bir Araya gelip çoğunluğun mutluluğu için mücadele edelim. Dini; Etnik vb Suni bütün ayrılıkçıları bi taraf edip,Mutlu azınlık değil.Zengin bir halk ve onun Güçlü devleti için kenetlenelim artık!!!!!!!! Saygılarımla ![]() |
|
| #9 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2005
| Ülkemiz insanlarının kültürel gelişmişliği,sorunlara yaklaşım biçimi ile iletişim sorunlarının getirdiği engeller nedeniyle % 10'luk seçim barajını olumlu olarak görüyorum. Malesef henüz sorunlara odaklanıp bu sorunların nasıl çözüleceği konusunda normal tartışma ortamı dahi yaratamayan toplumlarda seçim başajı düşürülürse çok daha fazla kriz yaşanır hale gelir. Düşünemeyen,düşüncelerini ifade edemeyen ve lider sultası mahkumlarının kölesi olmaktan kurtulamayanların daha düşük bir seçim barajında ne yapacaklarını görmek için kahin olmaya gerek yoktur. Seçim barajının düşürülmesi için ön şart,parti içi demokrasinin geliştirilerek lider sultasının önüne geçilecek koşulların yaratılması gerekmektedir. Saygılarımla. |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Sn . türker; ben baskanlik sisteminin iyi bir sistem oldugunu dusunmuyorum Turkiye icin . amerikada bu isliyor olabilir ama bu abd'de cok uzun yillardir suregelen bir sistem ve de artik oranin siyasi kulturu olmus durumda. baskanlik sistemini dogru gibi gorunebilir ama ; baskanlik sistemlerinde kati parti disiplini mumkun degildir eger oyle olursa ulkenin totaliter rejime gitme yolu cok aciktir. baskanlik sisteminin gelmesi demek parti disiplinimizdeki katiligi kaldirmamiz demektir.. bu da Turk siyasi gelenegi icin hemen olabilecek bir durum degil. Yani tamam kati parti dispilinini kaldiralim deyince olmaz asamalar gerekir yillar suren. o yuzden ben baskanlik sistemini Turkiye icin uygun bulmuyorum . baraj konusuna gelirsem barajin dusurulmesi taraftariyim . daha demokratik olacagina inaniyorum ![]() |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|