Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Dünya Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

AB'nin geleceği!

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği

Konu Araçları
Eski02-06-05, 00:07  #1
seha
Admin

seha'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2005
AB'nin geleceği!

Geçmişleri birbirleriyle olan savaşlarla dolu,farklı kültürlere sahip ülkeler bir birlik oluşturabilir mi?
Avrupa Birliğinin kuruluşundan beri bu soru kafalardaki yerini koruyordu.Geçen zaman ve değişen dünya şartları içerisinde özellikle soğuk savaştan sonra ABD karşısına bir güç çıkartmak amacıyla başı Fransa ve Almanya'nın çektiği bir birlikoluşturulmaya çalışıldı.Ekonomik açıdan başarılı sonuçlar elde edilmiş olsa da Avrupa güç olmayı başaramadı daha da önemlisi hiç bir zaman bir bütünlük oluşturamadı.Amerika'nın Irak'ı haksız işgaline tüm Avrupa ülkeleri kendi çıkarlarına yönelik tavır aldı.Almanya,Avrupa fikir ayrılığına düştü ve ağırlığını koyamadı.En önemlisi İngiltere AB treninden inmeye hazır bir yolcu görüntüsü çizdi.
Geçen sene gerçekleşen genişleme AB'ye ivme katmadı aksine kaybettirdi.Genişleme başta Fransa olmak üzere pek çok ülkeyi rahatsız etti ve görüldüğü üzere bu durum Fransa ve Hollanda'daki referandumda AB anayasasına HAYIR sonucu olarak ortaya çıktı.
Peki şimdi ne olacak?AB treninin en önemli vagonu Fransa olmadan bu tren gitmez.AB Anayasası her aB ülkesinde kabul edilmez ise AB bir birlik olamaz.Ayrıca diğer ülkelerdeki yapılabilecek bir referandumla çıkan sonuçların da HAYIR olması olası.Kısacası AB siyasi bir güç olmaktan uzak ve ekonomik olarak da Çin baskısı altında zor durumlara düşebilecek bir birlik olacak.
Sözün özü sizce AB'nin ve AB ile Türkiye'nin geleceği ne olacak?
seha is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski04-06-05, 16:25  #2
ışık

Giriş Tarihi: Apr 2005
Ülke / Şehir: İzmir
Bekleyip görmekten başka pek çaremiz olduğunu düşünmüyorum. Ama şuna inanıyorum ki bu yapısıyla süper güç olabilecek bir durumda değil. İnanılmaz bir bürokratik yapı sözkonusu. Ayrıca nüfus her geçen gün daha da yaşlanıyor ve bu konuda da yapılacak çok şey gözükmüyor. AB siyasi olarak gene oldukça önemli bir konumda olacak, ama 21. yüzyılda dünyanın süper gücü olmak için ABD ve Çin yarışacak diye düşünüyorum.

TR'nin AB üyeliğini destekliyorum, ancak herşeyi AB'ye endeksleyemeyiz. Diğer taraftan başka ülkelerle de ilişkilerimizi sürdürmemiz lazım. Zaten en iyi şartlarda 15-20 yıl sonra gireceğimiz bir oluşum. Kendimize daha çok güvenip ekonomimizi düzlüğe çıkarmalıyız. O zaman hem girmemiz daha kolay olur, hem almazlarsa da kaybımız olmaz.
ışık is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski06-06-05, 09:37  #3
petricli

Türkiye'nin A.B. üyeliği, ülkemizi parçalamak veya en azından zayıflatmak amacıyla öne sürülen bir konudur. Bizi kandırıyorlar!..

Üyeliğimiz için gerekenleri yaptıktan sonra üyeliğimiz kabul edilmeyecek.

A.B. yi bırakıp gerçeklere bakmalıyız artık. Yapılması gerekenler A.B. olmadan da yapılabilir.
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski20-06-05, 09:45  #4
ışık

Giriş Tarihi: Apr 2005
Ülke / Şehir: İzmir

Straw: AB krizi fırsata dönüşebilir

İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw, AB zirvesinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından, birliğin, en önemli krizlerinden birini yaşadığını belirterek, ''kriz gelecekte fırsata dönüşebilir'' yorumunu yaptı.

Straw, BBC'ye yaptığı açıklamada, ''AB, Dışişleri Bakanı olarak
görev yaptığım 4 yıllık ve hükümette bulunduğum 8 yıllık sürede
gördüğüm en ciddi krizi yaşıyor. Eli kolu bağlı kalınırsa krizler
felakete dönüşür, kalınmazsa bir değişiklik için fırsata
dönüştürülebilir'' dedi.

İngiliz bakan, krizin fırsata dönüştürülmesinin ödevleri olduğunu
vurgulayarak, bunu yapabildikleri taktirde en doğruyu yapmış
olacaklarını kaydetti.

AB Dönem Başkanı Lüksemburg, Brüksel'de, AB zirvesi kapsamında bir
araya gelen devlet ve hükümet başkanlarının bütçe konusunda uzlaşmaya
varamadıklarını duyurmuş, Lüksemburg Başbakanı Jean-Claude Juncker,
AB'nin derin bir krize girdiğini belirtmişti.

Almanya'nın, 2007-2013 bütçesinde uzlaşma için önemli tavizler
verdiğini, Fransa'nın da bu yumuşamayı gösterdiğini belirten Juncker,
İngiltere'nin tavrını ise imalı sözlerle eleştirmişti.

http://www.haberturk.com/habermetni....89671&c_id=180

Yav bu adamlar 2013 bütçesini şimdiden nasıl yapıyorlar? AB böyle devam ederse sonunda bir yerde iflas edecekler gibi görünüyor.
ışık is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-08-05, 15:44  #5
ugurozaltn

ugurozaltn'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2005
Ülke / Şehir: manisa

Ben AB nin geleceğini çok karanlık görüyorum ve ister inanın ister inanmayın 10 yıla varmayacak ki iyiki bizi almamışlar bize iyilik etmişler diyeceğiz.

inşaallah ömrümüz varsa görürüz.

Nerden biliyorsun demeyin sakın bu çok güçlü bir his
ugurozaltn is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-09-05, 09:55  #6
EUROTURCO

Giriş Tarihi: Sep 2005
Avrupa Sovyetler Birliginin Kapitalist Versiyonu

Arkadaslar avrupada 12 yildir yasiyorum. Ve burda durumlarin o kadar cok iyi oldugunu dusunenler yaniliyorlar Bizim ulkemizin insanlari ve gucu inanin butun avrupaya bedel nicin hala bu batmis sisteme girmek icin ugrasiyoruz Anlamiyorum. Sovyetler nasil batti ise bizde giresiye kadar burasi batacak avrupa bizimle oynadikca biz deger kaybediyoruz.

Norvec ornek alalim adamlar ekononik olarka kesinlikle hic bir yere bagli degiller
avrupada tek AB yi kabul etmeyen ulke norve gelin bizde 2 nci ulke olalim ...
EUROTURCO is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-09-05, 12:37  #7
ugurozaltn

ugurozaltn'nın Avatarı

Sayın euroturko,
Helal olsun size,ağzınız bal yesin, elleriniz dert görmesin.
Bazı şaşılarda iyi düşünsünler.....
sevgi ve saygılarımla
Eski13-09-05, 12:43  #8
EUROTURCO

Bir sey degil

Sadece sunu soylemek isterimki burda gokten EURO falan yagmiyor yeni ab ulkeleri girdikten sonra daha kotu oldu Almanyada issizlik orani ile Turkiye nerde ise ayni .. Burdaki arkadaslar 25 yil yasayanlar issiz lutfen hata yapmilaylim orgutlenelim Bizi sadece Guneydoguda petrol icin ve Turizm alaninda kullanmak icin alirlar baska bir sey degil biz AB ile artik ugrasmiyalim ..
:146
Eski13-09-05, 13:11  #9
ugurozaltn

ugurozaltn'nın Avatarı

Sayın euroturco
Olay aslında ortada, avrupa bizi hizmetçi niyetine turizm alanında zaten yıllardır kullandı ve kullanacak.Buradaki bazı kişilerde <<turizm gelirimiz artıyor>> balonuyla hizmetçiliklerinden memnun bir halk olmanın sözde erdeminden dem vurmakta.
Hizmetçiliğimizle öğünmeliyiz onlara göre.
70 yılde efendilikten hizmetçiliğe düşmenin bayramıda 3 ekim mi acaba ?

Siz oradaki gerçekleri bol bol örneklerle dillendirin lütfen.
Buradaki bazı gafillerde belki uyanır.
Çok teşekkürler
Sevgi ve saygılarımla

ugurozaltn Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 13-09-05 13:16 .
Eski26-09-05, 12:16  #10
EUROTURCO

EUROTURCO , anlami avrupada turkiye icin yasayan turkler demektir. Biz burda butun internet sitelerinde turkiyeye karsi oynanan oyunlara cevap veriyoruz. bazen EuroTurco adi ile bazende ELTURCO diye basliklar atiyoruz. Bir evin guzel olduguna veya cirkin olduguna disardan bakinca anlarsiniz. icinde yasadikca o guzelligi goremezsiniz Bizler burada yillarca yasamis insanlarin bu avrupali denilen kisilerin bizim ulkemizin tirnagi olamiyacagini bilen insanlariz bizdeki guc inanin kimsede yok. Avrupanin tasi topragi altin falan degil , Fransiz avrupa anayasisina hayir diyorsa issiz oldugu icin diyor almanyada 30 yildir yasayan turk is bulamiyorsa issizlik parasi ile ac ise bu avrupanin altin olmadigini gosterir.
Avrupa Birligi bizimle kedinin fare ile oynadigi gibi oynuyor , Oysa ortada ne bize verecegi iyi bir gelecek var nede bir umut. sadece ha bugun ha yarin ile bizi yildirmak amac yildirirkende tabii donumuza kadar almak....

Avrupa bir hiristiyan klubu nederseniz deyin adamlar bizi araplar ile bir tutuyor . Asagiliyor nicin biz bizi asagilayan bir guruba girmek zorundayiz. Ben avrupa'da yasiyorum ama avrupali degilim turk'um Ben ve avrupali olmak istemiyorum...
Bugun bir polonyali , macar, estonyali yeni ab ulkeleri ingilterede almanyada tuvalet temizliyor kole gibi calistiriyorlar sonuc bunlar avrupali olsa ne olacak .
Ben koca bir tarih;i olan ulkenin evladiyim onlara hic bir zaman boyun egmeyen atalarimi kutluyorum ve bende boyun egmeyecegim....

Ne mutlu turkum diyene ..................

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 14:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)