"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Sizi en güzel anlatan yazı veya şiir / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Edebi tartışmaların ve kitap tanıtımlarının yer aldığı bölüm. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Arkadaşlar içinde bulunduğunuz durumu anlatan yazı veya şiirleri (sizin yazmış oşmanıza gerek yok) göndermenizi rica ediyorum. __________________
Yeter kaçtığın, çık artık karşıma. Kavga edelim, dövüşelim. Ya yen beni, ya da teslim ol. |
|
| #2 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: May 2006
| Herkesin maskesini çıkarıp atmak zorunda kalacağı bir gece yarısı vaktinin geleceğini bilmiyor musun? Hayatın her zaman kendisiyle alay ettireceğini mi sanıyorsun? Bundan kaçmak için gece yarısından biraz önce sıvışabileceğini mi zannediyorsun? Yoksa ondan dehşete kapılmıyor musun? Gerçek hayatta insanlar gördüm, öylesine uzun zamandır insanları kandırmışlardı ki en sonunda gerçek mizaçları ortaya çıkmaz olmuş; saklambaç oynayan insanlar gördüm o kadar uzun zaman oynamışlar ki en sonunda delirip o ana kadar gururla sakladıkları gizli düşüncelerini iğrenç bir şekilde başkalarının gözünün içine sokmuşlardı. Peki sonunda mizacının bir çokluğa dönüşmesinden, açıkçası çok sayıda olmaktan, o mutsuz şeytaniler gibi bir lejyon oluşturmaktan ve bu şekilde bir insanda bulunan en içteki, en kutsal şeyi, kişiliğin birleştirici gücünü kaybetmiş olmaktan daha korkutucu bir şey düşünebiliyor musun? Doğrusu, ciddi olduğu kadar dehşet verici olan o şeyle dalga geçmemelisin. Sören Kierkegaard |
|
| #3 | |
| İlginç olan kimse kendini anlatmak istemiyor. Aslında anlattıkça köreltir insan istemediği duyguları düşünceleri. Demek ki hepiniz mutlusunuz. Hepinizin adına sevindim __________________
Yeter kaçtığın, çık artık karşıma. Kavga edelim, dövüşelim. Ya yen beni, ya da teslim ol. |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: İZMİR
| kendimi ne derece anlatabilirim şu an bilemiyorum.mutlu değilim aslında mutsuzum.ama mutsuz olunca mı anlatılır hissedilenler? eski bir türk filmi izledim belgin doruk oynuyordu.o güzel sesiyle "içim kalablıklar çekiyor" diyordu ama bi türlü yanlızlığından kurtulamıyor.bu cümlede kendi sesimi duydum bende... |
|
| #5 | |
Dergi Felsefe Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: yerküre
| Düşürdügün gölgeleri,düştüğün yerleri kazıyorsan aklına normal mi sence? Bu aralar yeni keşfettim bu sözü ve beni anlatıyor. __________________
hiç birşey hissetmiyorum artık tüm duygularımı vestiyere bıraktım ruhsuz burjuvalar gibi et parçası gibi maskemi takıp dans ederim... |
|
| #6 | |
| Oruç Aruoba'nın kitapları bana çok yakın, çok benden ve çok benimle. Bazen kayboluyorum cümlelerinde. Özellikle aforizmalarında. Bazen o kadar ben oluyor ki... __________________
Senden vazgeçmeden ölürüm belki... |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| kişiyi en iyi anlatan şiir veya yazılar o kişiye ait olmalıdır yoksa hep bir yerler eksik kalır. __________________
DEVRİM yok, DİRİLİŞ var. |
|
| #8 | ||
| Alıntı:
Ancak edebiyat öyle bir derya ki bazen kaybolup kendi kendinize kalmışken koca bir denizde, size tutunabileceğiniz bir dal parçası uzatıverir. Bazen öyle cümleler, öyle dizeler okursunuz ki, "Ben'den dökülmüş sanki bu kelimeler" dersiniz şaşkınlıkla. Öyle bir dil kullanılmıştır ki, yüreğinizden geçenler ve duygulara çarpıp dökülenler kendini ele verir kurulan her bir cümlede. Bazen sizi sizden daha iyi anlatır. Bazen siz anlatırsınız ona kendinizi... Ama mutlaka bulursunuz size ait olan birşeyler. Mutlaka... Sevgiler __________________
Senden vazgeçmeden ölürüm belki... | |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| Düşünde bile göremez işler düşlerin gördüğü işleri beni en iyi anlatan Can yücelin ''güzel'e adlı şiiri __________________
pek bir afillli yalnızlıkkkkkk.!!! tuqu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 03-10-07 14:48 . |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| bende cehennem bir tane. ya sende? inançlarıma feyk atıp umutlarımı rehin verip biraz anlam karşılığında yalnızkığın davetine gidiyorum yalnız yalnızlığımı giyinip... bana en yakın 2 şair var cemal süreya,sunay akın |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|