| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Farklı farklı insanlar var.../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
| Anket Sonuçlarını Göster: Farklılıklara nasıl bakıyorsunuz??? | |||
| Yadırgıyorum;herkes aynı olmalı | 0 | 0% | |
| Bu da hayatın bir başka güzelliği | 59 | 80.82% | |
| Bilmiyorum;hiç dikkat etmedim | 0 | 0% | |
| Farketmez;önemli değil benim için | 14 | 19.18% | |
| Oy Verenler: 73. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Aug 2005
| Bir çok insan var;bu insanlarla bir çok ortak noktamız olduğu gibi bir çok da farkımız var... Giyiniş;düşünüş;davranış vs... Sizin yaklaşımınız nasıl??? |
|
| #2 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Dec 2005
| Farklılıktan farklılığa far var.Ama genel olarak güzel birşey. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| hayatta çoğu şey zaten yeterince tek düze. her sabah kalkıp yaptığımız işler, gittiğimiz yerler, gördüğümüz insanlar hep aynı. bari bu insanların kendi içlerinde bazı farklılıklar olsun ki bu monotonluk kısmen de olsa azalsın. evet kesinlikle herkes aynı olmamalı. ama burda herkes farklı olsun derken herkes kafasına göre birşeyler yapsın, kimse kimseye uymasın demiyoruz tabiki. kendi içinde farklı olsun yeter. yoksa toplum yaşanmaz hale gelir. |
|
| #4 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2005
| Herkes aynı olmaya gayret ederse komünist,farklılıklardan zevk alır hale gelirse liberal olur. ![]() Zira liberalizm farklılıklara saygı duyarak,farklılıklar için üretim biçimini geliştirerek hayatı zenginleştirmenin yolarını bulan ekonomi modelidir. Saygılarımla. Türesin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 05-07-06 14:10 . |
|
| #5 | |
| Sizin bu yaptığınız kalıplama neye dahil peki??? :-) |
|
| #6 | ||
| Alıntı:
| |
|
| #7 | |
| Liberalizm pek çok yönüyle ele alınır... Bir parçadan alıntıyla böyle bir yakıştırma doğru olmaz diye düşündüm... Sizin görüşünüze katılmıyorum... Bir insanın farklılığa saygı duyması;hoş görmesi liberalliğin tekelinde değildir bence... Farklılık zalimleşmediği sürece;daha başka ve kötü anlamlar kazanmadığı sürece doğaldır... |
|
| #8 | |
| Sayın AliO1 ! Liberalizm doğa yasaları ile uyum içindedir.Doğadaki herşey farklılıkların birbirlerine bağımlılığı ve ahengi üzerine kuruludur.Bunu herkesin görebilmesi için Fikri hür,vicdanı hür,irfanı hür insan olması gerekmektedir. O yüzden önce insanın kendini sorgulaması gerekir.Başkalarını sorgulamaktan kendimizi sorgulamaya vakit ayıramadığımız için,gerçekleri idrak etmektende mahrum kalıyoruz.Ezberimizdekilerle yetinip,başkalarına papağanlık yapmayı marifet biliyoruz. |
|
| #9 | |
| Liberalizmin doğayla uyumu falan yoktur... Doğada her şeyin kendi ahlaki değeri vardır... Kendini sorgulama konusunda haklısınız da bunun konuyla alakası yok maalesef...:-) |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| İlginç. Aynı dünyada yaşayan iki insan yoktur. Her bilinç kendi dünyasını kendisi yaratır. İnancım budur. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|