"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
29 Nisan 1951 Günes'in Söndügü Gün/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Kayıtlı Okur
Giriş Tarihi: Mar 2006
| Türküz dedik çekip çekip vurdunuz... Bizi vurup bizden hesap sordunuz... Ölümden öteye köy mü kurdunuz, Korkumuz yok, korkumuz yok sizden... Türk Dünyası’nda öyle kelimeler vardır ki sayfalar ve ciltler hacmi ile anlatılacak kavramları çağrıştırır. Sürgün denilince Kırım Türkleri ve Kafkas Halkları akla gelir. Katliam ve soykırım kelimeleri Kerkük Türkleri’ni akla getirir. İşkence kelimesi ise Çinlileri ve Çin zulmü altında inleyen Doğu Türkistanlıları... Osman Batur, Çin işkencelerine başkaldıran efsânevî bir kahramandır. Başarılı oldu. Kısa da olsa, bir dönem için milletini Çin işkencelerinden kurtardı. Bu başarısı sebebiyle de işkence uygulanarak şehid edildi. ![]() Osman Batur idama götürülürken 29 Nisan 1951 Urumçi ASİ12 Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 04-07-06 23:29 .Sebep: alıntı kurallarına uyulmamış |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2006 Ülke / Şehir: Vatansız yerden
| Sevgili Dostum; Dünyada ki tüm Türkler'in sorunları ile ilgilenmeniz beni mutlu etti... Bu konuda bende en az sizin kadar ilgiliyim diyebilirim.. Ama biz eğer ezilen tüm insanlığın haklarını arayacaksk bizde ki ezilenleri de görmeliyiz... Bu şekilde davrandığımız ürece inandırıcı olabiliriz diye düşünüyorum.. Saygılar... __________________
Merhaba dostlar... |
|
| #3 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Aug 2005
| Biz kimi bu şekilde eziyoruz arkadaşım??? Açıklar mısın biraz??? Biz kimin topraklarında silah denemeleri yapıyoruz??? |
|
| #4 | |
| Bizde ki ezilenleri görmeliyiz diyorum arkadaşım.. İyi okursan göreceksin... __________________
Merhaba dostlar... |
|
| #5 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Aug 2005
| Ben de diyorum ki böyle bir olay eleştiriliyor siz başka şeyler yapılmasını da isityorsunuz... Ne mesela??? |
|
| #6 | |
| Eğer ki amaç ezilenlerin yanında olmaksa hep beraber buna karşı duralım..Ama sadece kendi milliyetinden olanları savunmak ise bu inandırıcı olmaz.. Ezilenlerin hakkını heryerde aramak gerekir.. Ben insanım diyen herkes böyle tavır koymalıdır... Asgari ücret adı altında yaşayanlar da eziliyor, türbanı için üniversiteye giremiyen de..Alevi çocuklarına din dersini mecbur koydurtmk ta benim nezdimde öyledir..Kürtler'in siayasal yaşamda kendilerini temsil edememesi de... __________________
Merhaba dostlar... |
|
| #7 | |
Kayıtlı Okur
| Biz topraklarından kovulan Filistin'in yanındayız,bizler Ruslara karşı şerefle savaşan kardeş Çeçenlerin yanındayız ve daha nice ezilen ulusun.. Kürtler için siyasi ayrıcalık istemenin ezilen halklarla değil Türkler'i ezmeye çalışmakla ilgili olduğunu düşünüyorum.. saygılar |
|
| #8 | |
| Arkadaşım Çeçenler'in yanındasın ve bunun bizde yanındayız.. Filistin Davası'na devrimciler'in ne kadar emek verildiği zaten biliniyor.. Mesele Kürtler'e gelince işte inandırıcılığınızı kaybediyorsunuz..Siz milliyetçi duygularınızdan kopamıyorsunuz..Tarafsız olamıyorsunuz.. Çeçenler'in bağımsızlık savaşı vermesini desteklerken Kürtler'in sadece siyasal haklar çerçevesinde mücadele verdiğini göremiyorsunuz.. Şimdi soruyorum sizeÇin'i görebiliyorsunuz ve orada TÜRKLER'in siyasal haklar konusunda mücadele ettiğini ama Çin çizmesi altında ezildiğini idda ediyorsunuz..Pekiyi bunu yapan Kürtler'i neden göremiyorsunuz? İşinize mi gelmiyor yoksa? __________________
Merhaba dostlar... |
|
| #9 | ||
Kayıtlı Okur
| Alıntı:
Önce vatanının haklarını savun sen bölücülerin değil... | |
|
| #10 | |
| Arkadaşım konuyu öyle bir güzel kendince kapattın ki kendi açtığın konuya yazık.. Senin gibilerin zaten söyleyecek pek birşeyi olmadığı için konuyu getirip bebek katiline bağlıyor.. Çeçnler Besta'da ki anaokulu eyleminde ne yaptı? Unuttun mu? __________________
Merhaba dostlar... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|