"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Amatör Şiir Yarışması / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Şiir denemeleriniz... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2005
| Amatör Şiir Yarışması Arkadaşlar bir arkadaşımızın önerisi üzerine böyle bir yarışma düzenlemenin güzel olacağını düşündüm. Kendi yazdığımız şiirlerden bir yarışma düzenliyoruz. Yarışmanın ne şekilde yapılabileceği, hangi şiirlerin katılacağı, ön eleme gerekli mi, bir yazar en çok kaç şiirle katılsın... vb. konularda net bir fikrim oluşmadı. Buraya yarışmanın ne şekilde yapılabileceği ile ilgili görüşlerinizi bekliyorum. Tabi katılım da önemli. Katılımlarınızla gayet renkli ve güzel bir çalışma gerçekleştirebiliriz. |
| #2 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Alıntı:
Teşekkür ederim sayın ::anka::Bu kadar çabuk bir şey beklemiyordum açıkcası. Benim önerim herkes bir şiir ile katılsın olacaktır. Eurovision tarzında bir puanlama olsun. Yani katılan şiir sayısı kadar puan max puan olarak belirlensin. En düşük puan da 1 puan olsun. Eğer böyle olursa Tüm şiirler puan almış olur. (Eğer katılırsam puan alamamaktan korktum.) Tabi bu yanlızca bir öneri __________________
Yeter kaçtığın, çık artık karşıma. Kavga edelim, dövüşelim. Ya yen beni, ya da teslim ol. | |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| siirleri buraya toplayip, belirli bir süre üye arkadaslarin oyuna birakilabilir.anket gibi cok secenekli bir topik acip, üyeler begendikleri siire katilimlarini oylayabilirler mi acaba. __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 06-07-06 01:12 . |
| #4 | |
| Bence kurallar kesin olarak belirlenmeden kimse şiir yazmazsa daha iyi olacaktır. __________________
Yeter kaçtığın, çık artık karşıma. Kavga edelim, dövüşelim. Ya yen beni, ya da teslim ol. |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Kargaşa ve uzatmalar olmadan ve doğru bir fikir edinilmesi bakımından bence her katılımcı aynı anda göndermek suretiyle iki şiir göndermeli. Ve özellikle biri fikirleri ifade eden sosyal içerikli, biri duyguları ifade eden sanatsal içerikli olmalı ki hak yerini bulsun. Böylece belkide daha anlamlı olur ve birden fazla kişi takdir edilebilir. Ama korkum şudur ki bu konuda da ideolojik bakış açısı doğru hislerin ve değerlendirmelerin önüne geçecektir. Bu sebepten çok ama çok değer verdiğim ve doğruyu görüp seçebilecek bilgiye, yüreğe ve göze sahip olduğunu bildiğim Sn. Melnur'un -her ne kadar yoğunluktan huzur için sessizliği ve uzaklığı tercih ettiğini düşünsem de- başkanlığında, aynı yükseklikte bir iki kişinin toplam değerlendirmeler sonucunda en fazla beğenilen bir kaç eser arasında karar vermesinin en doğru ve en sağlıklı sonuca ulaştıracağını düşünüyorum. __________________
"Dürüst insanların ceza görmeden ülkelerine hizmet edebilecekleri zaman henüz gelmedi" Isidore de ROBESPİERRE (1794'ten beri) |
| #6 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2005
| Zaman zaman şiir yazma denemelerim olduysa da sayın Norma'nın değerlendirmelerine katılıyorum.Konu belirlenmesine taraftarım. Aşk,sevda,sevgi şiirlerinin yanında,vatan,millet,bayrak,din ve inanç gibi konuların aynı anda ve katogoride yayınlanması siyasi ve inanca göre tarftar kitlesi bulup farklı puanlamaları gündeme getirir. Şiirler konularına göre değerlendirilmelidir diye görüş belirtme gereği duyuyorum. Saygılarımla. |
| #7 | ||
| Alıntı:
Eğer vatan,millet,bayrak,din ve inanç gibi konularda şiirler olacaksa ayrı bir kategori içerisinde olması daha güzel olacaktır. İki kategori belirlenip isteyen istediği alanda yarışmaya katılabilmelidir. Her ikisinede katılmak isteyenler farklı şiirlerle katılabilmelidirler. Saygılar. __________________
Yeter kaçtığın, çık artık karşıma. Kavga edelim, dövüşelim. Ya yen beni, ya da teslim ol. | |
| #8 | |
| Bence yarismada herhes oy kullanmali. Sayin antiC e katiliyorum. Ancak 2 siir cok daha iyi olacaktir ve sairlerin farkli konulari nasil ele aldiklari daha iyi görülecektir. Tabi puanlamayi bu durumda sire degil saire yönelik yapmak daha akillica olur sanirim. saygilarimla |
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2005
| Arkadaşlar, Şiirlerin kategorilendirilmesi fikri uygun da 2 kategori nasıl olacak? Ve bu kategorileri nasıl isimlendireceğiz? Bence şiirler toplansın, gelen şiirlerin içeriğine göre gerekirse 3-4 kategoriye ayırabiliriz. Sonuçta sadece aşk üzerine veya politik şiirler yazılmıyor. Bence herkes en çok 2 şiirle katılabilsin. Ön elemeye gerek var mı bilmiyorum. Bir de şiir gönderen arkadaşlar bana veya admin arkadaşlardan birine gönderirse daha iyi olur. Şiirleri yazarlarını belirtmeden buraya taşırız, daha objektif bir değerlendirme olur. şiirler ilk etapta bize geleceğinden adminlerin ve benim oy kullanma hakkımız olmaz. Şiirler 2 hafta süreyle oya sunulur. 2 Hafta sonunda da sonuçlar açıklanır. Ne dersiniz? Bu sisteme tamam derseniz hemen başlayalım şiirleri toplamaya. |
| #10 | |
| Şöyle bir sorun çıkabilir. Eğer katıldığımız şiiri daha önceden bir foruma yazmışsak yarışmadaki şiirin altında adımız yazmasa da diğer konular içerisinde görülecektir. Bunu da bir şekilde önlersek daha doğru bir değerlendirme olabilir. __________________
Yeter kaçtığın, çık artık karşıma. Kavga edelim, dövüşelim. Ya yen beni, ya da teslim ol. |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|