| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Beğendiğiniz atasözleri, deyişler vb../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Dec 2005
| beğendiğiniz sözleri yazmanızı istiyorum |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Hareket Halinde
| Rüzgar sertte esse dağlar diz çökmez. Nerde duymuştum ben bunu hatırlıyamıyorum ama çok artistik gelmişti. __________________
He He |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Boş boğazı cehenneme atmışlar ''odun yaş''diye bağırmış. Bağlı aslana, tavşan bile hücum edermiş. __________________
Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor! |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Altın ateşle,kadın altınla,erkek kadınla erir.(pısegor) __________________
Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor! |
|
| #5 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2005
| Bir yerde okumuştum. " Hemen hemen herkes dünyayı ve olayları konuşur,yorumlar getirir.Fakat dünyayı insan onuruna yakışır şekilde değiştirmeye kalkan insan çok nadirdir." ( Kimin söylediği belli değil,belkide ben bilmiyorum ) |
|
| #6 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: ankara
| "BİR" çok güçlüdür.Atatürk "BİR" kişiydi herşey "BİR" ile başlar."BİR" yoksa iki olmaz.. |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| "Yoksuluz çünkü şerefliyiz." Siyu kabile şefi Kızılköpek |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Yiğidi öldür hakkını yeme. Akıllıyı arkada tutma, akılsızı kılavuz etme. Allah sağ eli sol ele muhtaç etmesin. Aç bırakma hırsız edersin, çok söyleme arsız (yüzsüz) edersin. Alma mazlumun âhını, çıkar âheste âheste. Açın karnı doyar, gözü doymaz. Adam adama yük değil, can gövdeye mülk değil adam denmekle adam olunmaz. Ağaç yaş iken eğilir. Ahmağa yüz, abdala söz vermeye gelmez. Ana evlâdını atmış, yar başında tutmuş. Ana gibi yâr, olmaz. Ateş düştüğü yeri yakar. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Ayağını yorganına göre uzat. Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur. Başını acemi berbere teslim eden, pamuğunu cebinde taşısın. Bilen bilir, bilmeyen aslı var sanır. Bin nasihatten bir musibet yeğdir. Bir deli kuyuya bir taş atmış, kırk akıllı çıkaramamış. Bir göz ağlarken öbür göz gülmez. Bir insanı tanımak için ya alış veriş etmeli, ya yola gitmeli. Biri yer, biri bakar; kıyamet ondan kopar. Bir koyundan iki post çıkmaz. Boğaz dokuz (kırk) boğumdur Boynuz kulağı geçer Bugünün işini yarına bırakma. Buğdayım var deme ambara girmeyince, oğlum var deme yoksulluğa düşmeyince. Bülbülü altın kafese koymuşlar, “ah vatanım” demiş. Bülbülün çektiği dil (i) belâsıdır. Büyük lokma ye (de), büyük söz söyleme. Cahile söz anlatmak, deveye hendek atlatmaktan zordur. Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az. __________________
içimizdeki sahil |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| "İşte ayı, işte izi." Gürcü deyimi İşte pire işte yorgan. |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: AB
| "Milliyetcilik alcaklarin siginacagi son kaledir" Samuel Johnson |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |