| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Siyasi İdeolojiler Hakkında Sorularınız/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jul 2006
| arkadaşlar birde hümanizmin tanımını yapabilirseniz çok sevinirim.şimdiden teşekkürler ![]() |
|
| #2 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Dec 2005
| Temel olarak insanı insan olduğu için sevmek vb. anlamları karşılarken,aslında varlığın merkezine insanı koyan bir sistemidir.Hümanizm teknik olarak insan sevgisidir diyebiliriz ama salt insan sevgisi.Yani bir insanı sadece insan olduğu için sevmek hümanizmdir,ki bana hep ateizmi çağrıştırmasına rağmen özünde kötü birşey değildir.Ama hümanist olmayan herkese de kötü diyemeyiz,çünkü insnaı sadece insan olduğu için sevmenin ne derece doğru olduğu tartışmaya açıktır. |
|
| #3 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jul 2006
| arkadaşlar solcu sağcı nedir hangi parti solcu hangi parti sağcı bunları da açıklayabilirmisiniz.çok teşekkürler. |
|
| #4 | |
| Sol olduğunu iddia eden partiler: DTP,SHP,ÖDP,EMEP,TKP,CHP,DSP,İP,YTP Sağ olduğunu iddia eden partiler: MHP,MP,YP,BBP,BTP,DYP,ANAP,AKP,SP,DP,YP,GP Solcu nedir,sağcı nedire konuyu araştırıp kendiniz karar verin.Bu sorunun yanıtı kişiye göre değişkenlik göstermektedir çünkü,en iyi kendinizi karar verebilirsiniz.Yalnız ne sağ partiler birbirine benzer,ne sol partiler.Örnek olarak,İP-TKP ve MHP-AKP verilebilir. |
|
| #5 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Aug 2005
| Sol-sağ ı bir belgeselde salt olarak tanıma fırsatı bulmuştum... Roma senatosunda mevcut yönetime yakınlık sağda oturmakla belli olurmuş... Burdan geldiğini sanıyorum... Mevcut sisteme;düzene yakınlık sağcılık;karşıtlık solculuk diyebilirim... |
|
| #6 | |
| Sizin tanımınıza göre sayın ali0,CHP sağdır.Ama kendileri soluz diyor.Çünkü sağ ve sol,anlamları kişiden kişiye değişkenlik gösteren kavramlardır. |
|
| #7 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Ama ben en saf manasını çıkarmaya çalıştım... | |
|
| #8 | |
| Ayrıca sağı ve solu genelleyemzsiniz.Verdiğim MHP-AKP ve İP-TKP örnekleri yeterlidir.Ama sol enternasyonaldir,sağ ise bölgeseldir.Bölgeden kasıt İslam coğrafyası ya da Türkiye Cumhuriyeti olabilir.Tabii ki bölgesel olmak insanlığın düşmanı olmak anlamına gelmez.Aslında bu konu bir-iki kişinin söylemiyle anlaşılamaz,kişi kendi anlamalrını kendi yüklemelidir. |
|
| #9 | ||
| Alıntı:
| |
|
| #10 | ||
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Alıntı:
Gayet güzel bir yazı sayın yiğit. Paylaştığınız için teşekkürler. __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|