| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Ne ararsın tanrı ile aramda/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Ustaların şiir, roman gibi edebi eserleri |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Ne ararsın tanrı ile aramda NE ARARSIN TANRI İLE ARAMDA? Ne ararsın Tanrı ile aramda Sen kimsin ki orucumu sorarsın? Hakikaten gözün yoksa haramda Başı açığa neden türban sorarsın? Rakı, şarap içiyorsam sana ne Yoksa sana bir zararı, içerim İkimiz de gelsek kıldan köprüye Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim. Esir iken mümkün müdür ibadet Yatıp kalkıp Atatürk'e dua et... Senin gibi dürzülerin yüzünden Dininden de soğuyacak bu millet. İşgaldeki hali sakın unutma Atatürk'e dil uzatma sebepsiz Sen anandan yine çıkardın amma Baban kimdi bilemezdin şerefsiz NEYZEN TEVFİK __________________
ne kadar bilirsen bil ne kadar anlatırsan anlat senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.MEVLANA ANTİ_AKP |
|
| #2 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: May 2005
| Bende Namık Kemalden şiirler yazsam +18 lik sanat adına yayınlayacakmısınız. |
|
| #3 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2005
| Sayın Scarface ! Neyzen teyfik yazdıklarını görse.Adam içkiden değil gülmekten sarhoş olurdu.:-) :-) :-) |
|
| #4 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Dec 2005
| Alıntı:
| |
|
| #5 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2005
| Sayın Asi12 ! Söylediklerin belki doğru olabilir.Ama inanıyorumki Neyzen de yazsa şiirin daha farklı olcağını zannetmiyorum. Saygılarımla. |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2006
| ... Mahkeme kararıyla şiirini tescil ettirdi Çiçekçi Bülent Ulusoy'un vitrinine ‘‘Be hey Dürzü’’ başlığı ve ‘‘Neyzen Tevfik’’ imzasıyla astığı şiir, çoğu kişi tarafından ünlü hiciv ustası Neyzen Tevfik'e ait biliniyor. Ancak üslup olarak Neyzen'in şiirlerine çok benzeyen şiir, aslında Emniyet Genel Müdürlüğü'nde Asayiş Şube Müdürü olan Mutlu Çelik'e ait. Çocuklara karşı işlenen suçlar konusunda uzman olan Emniyet Müdürü Mutlu Çelik, gerçekte ‘‘Cevaben’’ başlıklı bu şiirini 1994 yılında yayınladığı ‘‘Yalnızlık Pusuda Bekler’’ adlı kitabına da koymuş. Mutlu Çelik'in ‘‘Neyzen Tevfik'e ait olduğu iddiaları üzerine’’ şiirin kendisine ait olduğunu mahkeme kararıyla tescil ettirdiği de belirtiliyor. ... Kaynak: http://www.hurriyetim.com.tr/haber/0...~268848,00.asp Haklısınız Sn. Asi12! Şiir dediğiniz gibi Neyzen Tevfik'e ait değil. Ancak mesele şiirin kime ait olduğundan çok ne anlatmak istediği. Ayrıca tıpkı Sn Türesin'in de söylediği gibi şiiri Neyzen Tevfik yazmış olsaydı da pek farklı bir şekille karşılaşacağımızı sanmıyorum. Saygılarımla... |
|
| #7 | ||
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Ahmed arif'in bir şiiri: Vurun ulan vurun, Ben kolay ölmem... "Ulan" sözcüğü burada temayı pekiştirici bir anlam da taşıyor. Hatta burada gerekli olduğu bile savunulabilir. Ama konunun gerektirmediği bir şekilde kullanılan argo sözcükler benim kulağımı tırmalıyor ve bu tür şiirleri de pek sevemiyorum. Ama bir konu var: yazarların, şairlerin düşüncelerine gem vurulmamalı. Bu dizeler şairin şiiri ve belki düşüncesi hakkında da ipuçları verir. Bunların sansür edilmesi ya da forum kurallarına aykırı nitelenmesi edebi bir çılgınlık olur görüşündeyim. Can Baba'ya topiklerimizi kapatmak anlamına gelir bu durum. Bunu anlayışla karşılamak gerek. Buna çok da fazla duygusal tepki vermemek gerek diye düğşünüyorum. Hele bir kızgınlık içine girip şiirin de sözlerini değiştirerek "karşı şiir" yazmaya kalkmak, çok da normal bir tepki değil gibime geliyor. (Sn.moderatörümüzün davranışının çok yerinde olduğunu düşünüyorum.) | |
|
| #8 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Burada belki tek bir şiirin, başlıbaşına bir topik olmaması gerektiğinden sözedilebilir. Sanıyorum bu konuda bir hayli topiğimiz var ve bu şiir onlardan birine eklenebilirdi... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|