| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Sizler ne düşünüyorsunuz?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| http://www.candundar.com.tr/index.php?Did=802 Arkadaşlar can dündarın bu yazısını okuyun ve siz de fikirleriniz nedir söyleyin atatürkçü birisi dindar olabilir mi?Bu bir çelişki oluşturmaz mı?Aslında ben tam olarak kemalist olmamakla birlikte m.kemalin ilerici bir lider olduğunu düşünüyorum,ayrıca dini düşüncenin kaynağının kurutulması gerektiği kanaatindeyim.Ve zaten dini konularda şuan güncel durumda yani zorunlu din dersleri,nufüs cüzdanında din hanesinin tamamen kaldırılmak yerine boş bırakılması böylece toplumda o kişi üzerinde baskı oluşturma çabası..vb. bu güncel konular hakkındaki fikirleriniz nelerdir?Saygılarımla |
|
| #2 | |||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Alıntı:
Bu düsünceleri bu forumda din topoklerinde defalarca isledik, yazdik, belirttik. Sayin dündar ne kadar güzel özetlemis. Ama yukaridaki ilk alintisindaki anlam da göz ardi edilmeyerek. saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 11-07-06 16:09 . | ||
|
| #3 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jul 2006
| ne diyeyim ki Atatürk bir devlet adamı şimdi atatürk dini sevniyor diyebilirmiyiz annesinin resmine bakın |
|
| #4 | |
| Yazıyı okudum. Can Dündar'ın yazdıklarının hiçbirisine katılmıyorum. Mümkün mertebe kendi siyasi rejim anlayışımı aktarmak isterdim insanlara. Şunu belirtmek isterim ki bende kemalist değilim. Mevcut siyasi rejimlerin hiçbirisinde benimsiyemedim ve sonunda düşünmeye başladım ben bir rejim tasarlasam nasıl olurdu diye. Uzun düşüncelerden sonra bayağı bir ilerleme kaydettim ama hala insanlarla paylaşabilecek kadar değil. Kim bilir belki ilerde seçimlere bile kendi ideolojimle katılabilirim. İnsanları Gökhanist yapabilirim bir süreliğine . Bir süreliğine çünkü Yaratıcının temel buyruklarının dışında hiçbir buyruğun yada kanunun sürekliliği olabileceğine inanmıyorum. Tabi onunda sürekliliğine inanabilmek için Yaratana inanmak gerekiyor önce... saygılarımla... __________________
"Cennette bugün gülleri açmış görürüzde, hala o kızıl hatıra titrer içimizde." |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Can Dündar çok haklı. Herkesin dürüst olması gerekiyor. Herkes bireysel olarak kendi inancını yaşayabilmelidir. Bunu laiklik sağlıyorsa laikliği, kemalizm sağlıyorsa kemalizmi, demokrasi sağlıyorsa demokrasi ekseninde buluşmalı bütün insanlar. |
|
| #6 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Dec 2005
| Atatürkçü biri Müslüman ve dinine bağlı olabilir;ki ben böyleyim. |
|
| #7 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Mar 2006
| Ayılalım artık. Nasıl iyi müslümanlar olduğumuzu anlatmaya çalışarak laiklik savunusu yapamayız. O devir geçti. Yıl boyu içki içip, Ramazan'da oruç tutanlar eski bir nesildi ve şimdi maalesef tarih oluyorlar. "Yeni İslam", herkesi tercihe zorluyor: "Ya klübün kurallarıyla oyna, ya vazgeç..." "Müslümanım diyorsan örtünmelisin". "Tanrıya inanıyorsan, içmemelisin". "İslama inanıyorsan, şeriat için savaşmalısın". Çünkü kitap öyle yazıyor. Kitaba inananların bunları savunmalarında bir tutarsızlık yok. Bana tutarsız gelen, lafa "biz de müslümanız ama" diye başlayan bazı laiklerin ayet tartışmalarıyla aksini ispatlama çabası... Ben bu anlamda ateistleri çok daha tutarlı ve samimi buluyorum. Çünkü İslama bağlanıp, şeriatı reddetmek bana "ya İslamı bilmemek, ya da samimi olmamak" gibi geliyor. Şimdi bir de "nüfusunun yüzde 99'u müslüman olan Türkiye.." girizgahı moda oldu. Düşünün ki o yüzde 99'un içinde Aziz Nesin de var, Ataist dergi çıkaranlar da... Peki içki içen müslüman sayılmıyorsa, bu oran yüzde 80 oranında azalmaz mı? Bu oran tartışması hangimizi nereye götürebilir İslam dinini bilmediği yarım yamalak kulaktan dolma bilgilerle kendini doldurduğu içki içenin müslüman olmadığı ve sivas olaylarına gönderme yapmasından belli ancak haklı olduğu taraf sudurki. Laiklik ve islam bir bünyede bulunamaz.Yazarın söylediği gibi ben müslümanım hemde laik im söylemi islamı bilmeyen insanların söylemidir. Yazıda islamın hiç bir insansı yasayı kabul etmediği ve bir müslümanın kesinlikle laiklik söylemi içerisinde bulunamayacağı gerçeklerini iyi bir şekilde yansıtılmış. |
|
| #8 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Dec 2005
| Sn.scarface ben Allah'a ve hz. Muhammed'in onun resulü olduğuna inanıyorsam Müslümanım derim.İbadetleri yapıp yapmamam kimseyi ilgilendirmez. |
|
| #9 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Mar 2006
| Alıntı:
Ben bunu aksini söylemedim zaten sn asi.Günahın hesabını kul ALLAHA verecektir.ALLAH VE RASULUNE iman eden herkes müslümandır.Ancak laik olduğunu iddia eden bir insan müslümanım diyorsa bu kendisini kandırmasıdır.İslam şeriattır şeriata karşı olmak yani ALLAH emrini inkar etmektir ki kuranda geçen şeri hükümleri inkar etmek yani kuranda yazılı olan ALLAH emrini inkar etmek insanı müslüman olmaktan çıkarıyor.Çünkü kuranda yazılı olan hiç bir ayeti kabul etmemezlik yapamazsınız.O yüzden yazılmış olan yazının gayet yerinde bir tespit olduğunu söyledim.Laik ve müslüman olunmaz. | |
|
| #10 | ||
| Alıntı:
| |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|