Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Sizler ne düşünüyorsunuz?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski11-07-06, 15:40  #1
yigit

yigit'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006
Sizler ne düşünüyorsunuz?

http://www.candundar.com.tr/index.php?Did=802 Arkadaşlar can dündarın bu yazısını okuyun ve siz de fikirleriniz nedir söyleyin atatürkçü birisi dindar olabilir mi?Bu bir çelişki oluşturmaz mı?Aslında ben tam olarak kemalist olmamakla birlikte m.kemalin ilerici bir lider olduğunu düşünüyorum,ayrıca dini düşüncenin kaynağının kurutulması gerektiği kanaatindeyim.Ve zaten dini konularda şuan güncel durumda yani zorunlu din dersleri,nufüs cüzdanında din hanesinin tamamen kaldırılmak yerine boş bırakılması böylece toplumda o kişi üzerinde baskı oluşturma çabası..vb. bu güncel konular hakkındaki fikirleriniz nelerdir?Saygılarımla
yigit is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski11-07-06, 16:03  #2
canugur

Giriş Tarihi: Aug 2005

Alıntı:
Oysa hepimiz biliyoruz ki, İslam pek tartısmayı sevmez. Bazı mukaddes kavramları tartısmaya acanların basına gelenler ortada...
Alıntı:
Gelelim "Laik yanılgı"ların sonuncusuna:
Son zamanlarda "Atatürk'ün de iyi bir müslüman olduğunu" anlatan nutuklar türedi.
Yapmayın Dostlar;
Bu yolla Atatürk'ü Refah'a sevdiremeyeceginiz gibi, halka da yanlıs tanıtmıs olursunuz.
Benim önerim su:
Herkes anneannesinin nasıl giyindiği bilgisini kendine saklasın. Kenan Evren, Kur'an'dan ayetler okumayı seviyorsa kürsüde değil, evinde okusun. Tansu Ciller, ezan sesi seviyorsa yalısının bahcesine camii yaptırsın. Ama kimse laiklik adına bize dini masallar anlatmasın.
Atatürkcüler ille İslam tartısacaksa hadi gelin Mustafa Kemal'in yıllarca gizlenen konuşmalarını raflardan indirelim.
Göze alabiliyorsanız, O'nun Kazım Karabekir'e "herşeyden önce din anlayısını kaldırmalıyız" dediğini ortaokul din kitaplarına koyalım. Bir ingiliz yazara söylediği "benim dinim yok. Ben zen bütün dinler denizin dibine batsın istiyorum" sözlerini Diyanet İsleri Başkanlığı'nın girisine asalım.
"Anneannem müslümandı", "Atatürk dindardı", "İslam toleranslıydı" derken, bir şeriat iktidarını ufukta gördük. Sizce yöntemi değiştirmenin zamanı gelmedi mi?
alinti:Can Dündar

Bu düsünceleri bu forumda din topoklerinde defalarca isledik, yazdik, belirttik.
Sayin dündar ne kadar güzel özetlemis.
Ama yukaridaki ilk alintisindaki anlam da göz ardi edilmeyerek.
saygilar

canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 11-07-06 16:09 .
canugur is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski11-07-06, 16:04  #3
CERİTOĞLU
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Jul 2006

ne diyeyim ki
Atatürk bir devlet adamı
şimdi atatürk dini sevniyor diyebilirmiyiz annesinin resmine bakın
CERİTOĞLU is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski11-07-06, 16:05  #4
ilteris

ilteris'nın Avatarı

Yazıyı okudum. Can Dündar'ın yazdıklarının hiçbirisine katılmıyorum.

Mümkün mertebe kendi siyasi rejim anlayışımı aktarmak isterdim insanlara. Şunu belirtmek isterim ki bende kemalist değilim. Mevcut siyasi rejimlerin hiçbirisinde benimsiyemedim ve sonunda düşünmeye başladım ben bir rejim tasarlasam nasıl olurdu diye. Uzun düşüncelerden sonra bayağı bir ilerleme kaydettim ama hala insanlarla paylaşabilecek kadar değil. Kim bilir belki ilerde seçimlere bile kendi ideolojimle katılabilirim. İnsanları Gökhanist yapabilirim bir süreliğine . Bir süreliğine çünkü Yaratıcının temel buyruklarının dışında hiçbir buyruğun yada kanunun sürekliliği olabileceğine inanmıyorum. Tabi onunda sürekliliğine inanabilmek için Yaratana inanmak gerekiyor önce...
saygılarımla...
Eski11-07-06, 16:16  #5
aydın_35

Giriş Tarihi: Jul 2006

Can Dündar çok haklı. Herkesin dürüst olması gerekiyor. Herkes bireysel olarak kendi inancını yaşayabilmelidir. Bunu laiklik sağlıyorsa laikliği, kemalizm sağlıyorsa kemalizmi, demokrasi sağlıyorsa demokrasi ekseninde buluşmalı bütün insanlar.
aydın_35 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski11-07-06, 17:50  #6
ASİ12
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Dec 2005

Atatürkçü biri Müslüman ve dinine bağlı olabilir;ki ben böyleyim.
ASİ12 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski11-07-06, 18:49  #7
Hamas
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Mar 2006

Ayılalım artık.
Nasıl iyi müslümanlar olduğumuzu anlatmaya çalışarak laiklik savunusu yapamayız.
O devir geçti. Yıl boyu içki içip, Ramazan'da oruç tutanlar eski bir nesildi ve şimdi maalesef tarih oluyorlar.
"Yeni İslam", herkesi tercihe zorluyor:
"Ya klübün kurallarıyla oyna, ya vazgeç..."
"Müslümanım diyorsan örtünmelisin". "Tanrı­ya inanıyorsan, içmemelisin". "İslama inanıyor­san, şeriat için savaşmalısın".
Çünkü kitap öyle yazıyor.
Kitaba inananların bunları savunmalarında bir tutarsızlık yok. Bana tutarsız gelen, lafa "biz de müslümanız ama" diye başlayan bazı laiklerin ayet tartışmalarıyla aksini ispatlama çabası...
Ben bu anlamda ateistleri çok daha tutarlı ve samimi buluyorum. Çünkü İslama bağlanıp, şeri­atı reddetmek bana "ya İslamı bilmemek, ya da samimi olmamak" gibi geliyor.
Şimdi bir de "nüfusunun yüzde 99'u müslüman olan Türkiye.." girizgahı moda oldu. Düşünün ki o yüzde 99'un içinde Aziz Nesin de var, Ataist dergi çıkaranlar da... Peki içki içen müslüman sayılmıyorsa, bu oran yüzde 80 oranında azalmaz mı? Bu oran tartışması hangimizi nereye götüre­bilir

İslam dinini bilmediği yarım yamalak kulaktan dolma bilgilerle kendini doldurduğu içki içenin müslüman olmadığı ve sivas olaylarına gönderme yapmasından belli ancak haklı olduğu taraf sudurki.
Laiklik ve islam bir bünyede bulunamaz.Yazarın söylediği gibi ben müslümanım hemde laik im söylemi islamı bilmeyen insanların söylemidir.
Yazıda islamın hiç bir insansı yasayı kabul etmediği ve bir müslümanın kesinlikle laiklik söylemi içerisinde bulunamayacağı gerçeklerini iyi bir şekilde yansıtılmış.
Hamas is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski11-07-06, 18:52  #8
ASİ12
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Dec 2005

Sn.scarface ben Allah'a ve hz. Muhammed'in onun resulü olduğuna inanıyorsam Müslümanım derim.İbadetleri yapıp yapmamam kimseyi ilgilendirmez.
ASİ12 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski11-07-06, 19:32  #9
Hamas
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Mar 2006

Alıntı:
Sayın ASİ12 şöyle demiş:

Sn.scarface ben Allah'a ve hz. Muhammed'in onun resulü olduğuna inanıyorsam Müslümanım derim.İbadetleri yapıp yapmamam kimseyi ilgilendirmez.

Ben bunu aksini söylemedim zaten sn asi.Günahın hesabını kul ALLAHA verecektir.ALLAH VE RASULUNE iman eden herkes müslümandır.Ancak laik olduğunu iddia eden bir insan müslümanım diyorsa bu kendisini kandırmasıdır.İslam şeriattır şeriata karşı olmak yani ALLAH emrini inkar etmektir ki kuranda geçen şeri hükümleri inkar etmek yani kuranda yazılı olan ALLAH emrini inkar etmek insanı müslüman olmaktan çıkarıyor.Çünkü kuranda yazılı olan hiç bir ayeti kabul etmemezlik yapamazsınız.O yüzden yazılmış olan yazının gayet yerinde bir tespit olduğunu söyledim.Laik ve müslüman olunmaz.
Hamas is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski11-07-06, 20:34  #10
yigit

yigit'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın scarface şöyle demiş:

Laiklik ve islam bir bünyede bulunamaz.Yazarın söylediği gibi ben müslümanım hemde laik im söylemi islamı bilmeyen insanların söylemidir.
Yazıda islamın hiç bir insansı yasayı kabul etmediği ve bir müslümanın kesinlikle laiklik söylemi içerisinde bulunamayacağı gerçeklerini iyi bir şekilde yansıtılmış.
Sanırım gerçekçi ve dürüst bi yorum teşekkürler sayın scarface..
yigit is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı