| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Mikroskobun bulunması/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Fizik, Kimya, Biyoloji, Astronomi, Jeoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
| 1300'den önce optik mercekler bilinmiyor, yalnızca okumak için kaba gözlükler kullanılıyordu. Modern optik Galileo Galilei'nin 1610'a doğru mikroskopu bulmasıyla başlamış, mikroskopla ilk inceleme çalışmalarını 1625'te İtalyan Francesco Stelluti, 10 kez büyütülmüş bir balarasının çizimlerini yayınlayarak başlatmıştır. XVII. yy'da, yapıtları klasik olarak kabul edilen beş mikroskop bilgini yetişmiştir: Marcello Malpighi (İtalya), Anton von Leeuvvenhoek ve Jan Svvammerdam (Hollanda), Robert Hooke ve Nehemiah Grew (İngiltere). Bu bilginlerin en önemli çalışmaları arasında Malpighi'nin akciğer kılcal damarlarını ve böbrek cisimciklerini betimlemesi ve Hook'un hücre terimini ilk kez kullandığı Micrographia'yı yayınlaması sayılabilir. |
|
| #2 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: May 2007
| bu konuya birşeyler eklemek istiyorum1590da iki gözlük imalatçısı zacharis janssen ve oğlu hans tüpün içine dizdikleri lenslerin yakındaki bir cismi on kat yakına getirdiğini fark etmişlerdir.farkında olmadan mikroskopu bulmuşlardır |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: İstanbul
| Benim bildiğim kadarıyla Leevonhook (Tıp tarihi ders notumuzda bu şekilde yazıyor) Hollandalı bir manifaturacıymış. Mercekleri de kumaşın dokumasındaki kaliteyi incelemek için kullanıyormuş. Daha sonra zamanla mikroskobu geliştirmiş, ve etrafındaki çeşitli şeyleri incelemeye koyulmuş. "Bir damla suda bütün Hollanda halkından daha çok canlı var" demiş.. __________________
Karanlık sorgulanmalı! |
|
| #4 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: May 2007
| bu olay 1590 da gerçekleşmiş yani ilk mikroskobun bulunması bir rastlantı sonucu peki hangisi doğru nerden anlayabilirim? bir fenci olarak öğrenmek istiyorum. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|