| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| Anket Sonuçlarını Göster: İslamı anlamak için neler gereklidir? | |||
| Sadece Kur'an İslamiyeti anlamak için yeterlidir. | 3 | 21.43% | |
| Kur'an'ın yanında Hz. Muhammed'in sünneti de şarttır. | 1 | 7.14% | |
| Kur'an, Hz. Muhammed'in sünneti ve hadisler bir bütün olarak İslamı temsil eder. | 2 | 14.29% | |
| Kur'an, Hz. Muhammed'in sünneti, hadisler, fıkıh, kelam, tasavvuf ve İslam Tarihi bir bütündür. | 4 | 28.57% | |
| Diğer (açıklayınız). | 4 | 28.57% | |
| Oy Verenler: 14. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2006
| İslam dendiğininde aklınıza ne geliyor? Sadece Kur'an temel alınarak İslam öğrenilebilir mi? Değilse bunun yanında hangi kaynaklar gereklidir? Fıkıh, tasavvuf, sünnet gibi kavramlar/bilimler olmazsa İslam anlaşılabilir mi? Peki bu kaynaklar ne kadar güvenilir? Nitekim günümüzde birçok ilahiyat alimi (bu kelimeyi sevmem ama bu insanlara bilim adamı demek de pek yakışık almıyor) yukarıda saydığım kaynaklar olmaksızın İslam'ın anlaşılamayacağını ya da eksik olacağını iddia etmektedirler. Ancak Kur'an-ı Kerim'deki birçok ayet ise tek kaynağın Allah'ın kelamı (Kur'an) olduğunu söylemektedir. Bu durumda diğer kaynaklar ne kadar gereklidir? Buyrun tartışalım. Anketi oylayan kişilerin nedenlerini de yazmalarını rica ediyorum. Saygılarımla... |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Ben islami anlamak icin dünya dinler tarihi ve özellikle biyolojinin cok iyi bilinmesi gerektigini söylüyorum. Anket daha cok inanclar bazinda maddelere yer verdiginden, ilk dört madde inananlar icin islami anlamaya yeterli olabilir. __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 12-07-06 10:57 . |
| #3 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2005
| İslam kavramı çok geniş bir kavramdır.Tek Tanrı'ya yönelişin genel adıdır.İlahi kitapların tümünü kapsayan ve bütün peygamberlere inanmayı gerektiren anlayıştır. Kim atıp tutmuş ve uydurmuşsa, Ademden bu yana 124.000 peygamberin geldiği söylenir.Üç kutsal kitabı taradığında Ademden bu yana gelen peygamberlerin toplamı 50'yi belki geçer.Hemen hemen büyük çoğunluğu yahudi soyundandır.Adem'e kadar götürülen soy kütüğüne bakılırsa,bütün alem yahudidir. İslamı bütün bu söylemlerle,son Kitap Kur'anın, hepsini kapsam içine alarak;bütün dinlerden ve hepsinden üstün olarak Allah tarafından tamamlanmış nitelenmesi yüklenerek,bütün insanlığı müslümanlığa davet etmek gayesini güden genelleştirmedir diyebiliriz. Saygılarımla. |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| İslamı anlamak için o günün koşullarını özellikle inceleyen tüm insanlık tarihini anlamak gerekir diye düşünüyorum. __________________
Bir sır daha var, çözdüklerimizden başka! Bir ışık daha var, ışıklardan başka. Hiç bir yaptığınla yetinme, geç öteye: Bir şey daha var bütün yapıtlardan başka. |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: İSTANBUL
| İ slam kelime anlamı boyun eğmektir.N eye boyun eğmek;Allah ve resulüne . islam olmak için ilk önce iman şartı vardır, inanmıyan nasıl boyun eğmiş olur. İman ne derseniz , görmediğine inanmaktır derim.Görmediğine nasıl inanırsın derseniz.Maddenin içindeki atomları da görmüyorum derim . Hem Allah aşikar görünseydi imana ne gerek vardı . Allah varsa bize görünsün deseniz, sizin algılama araçlarınız kısıtlı derim,o gözle o kulakla o beyinle mümkün değil derim. Algılayamadığımı kabul etmem derseniz .O sizin bileceğiniz iş derim. peki ben Allahı hiç algılayamayacakmıyım derseniz.Kendini bilen Rabbini bilirderim.... selametle esselam |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|