| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Önyargı/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| İNSAN İLİŞKİLERİNDE BİR ZEHİR: ÖNYARGI Özürlü sekiz çocuğu olan ve frengi hastası hamile bir kadına rastlasaydınız, ona kürtaj olmasını tavsiye eder miydiniz? Bu sorunun cevabını vermeden önce aşağıdaki soruyu okuyun. Simdi bir dünya lideri seçme zamanı ve sizin oyunuz da sonucu etkileyecek. İste üç aday hakkındaki gerçekler: 1. aday: Sahtekar siyasetçilerle işbirliği içinde ve falcılara danışıyor. İki metresi olmuş. Paket paket sigara ve günde 8 ile 10 bardak martini içiyor. 2. aday: İki kere isten atılmış, öğlene kadar uyur. Üniversitedeyken uyuşturucu kullanmış ve her gece 1 litre viski içiyor. 3. aday: Madalya almış bir savaş kahramanı, vejetaryen, sigara içmiyor. Nadiren bira içer ve evlilik dışı hiçbir ilişkisi olmamış. Tercihiniz bu adaylardan hangisi olurdu? Önce karar verin, kopya çekmek yok, daha sonra aşağıdaki cevaba bakin! 1. aday: Franklin D. Roosevelt 2. aday: Winston Churchill 3. aday: Adolf Hitler ve bu arada... Kürtaj sorusuna eğer evet dediyseniz, BEETHOVEN"I ÖLDÜRDÜNÜZ !!! SONUC: NE OLURSA OLSUN ONYARGILI OLMAYIN |
|
| #2 | ||
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
| |
|
| #3 | |
| Ben de 3. adayı seçme yanılgısına düştüm ve önyargılarımla yüzleştim.yine de bence böyle uç durumlar söz konusu olduğunda anahtar cümle,bu tür olaylarla karşılaşılma sıklığıdır. |
|
| #4 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jul 2006
| çok hoş bir yazı arkadaşlarımada gösterdim. paylaşımın için teşekkür ![]() |
|
| #5 | |
| "Taksim'de otobüs bekliyordum. Bir genç kadın fena halde sinirime dokundu. Aşırı süslü ve rüküştü. Bayağılık akıyordu her yanından. Bir karış topuklarının üzerinde zor durduğunu belli ederek aptal aptal sırıtıyor, çevresini çapkın gözlerle süzüyordu. Derken yanımızdaki elektrik direğini onaran işçi, merdivenden düştü. Bizler ambulans ve polis gelsin diye telaşlanırken, o genç kadın süslü giysilerinin kirlenmesine hiç aldırmadan çamurlu kaldırıma oturdu. Acı çeken işçinin başını bir anne şefkatiyle kucağına aldı ve ambulans gelene kadar bırakmadı..." Sanırım Aydın Boysan'dan okumuştum bunu. Gerçekten de, bazen ne kadar önyargılı oluyoruz... Saygılar __________________
Senden vazgeçmeden ölürüm belki... |
|
| #6 | |
| "Önümüzde duran iki peynir çeşidinden hangisinin daha iyi olduğunu anlamak için belli bir süre dikkat sarfettiğimiz halde, ilk defa gördüğümüz bir insan için hiç düşünmeden hükümler veriyoruz.." Bu da çok hoşuma giden bir sözdür... Paylaşmak istedim.. __________________
|
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Gercekten hosuma gitti. tesekürler. __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
|
| #8 | |
| Sn Canugur, rica ederim, paylaşımınız için teşekkürler.. __________________
|
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Alıntı:
İkinci soruya gelince saydığın özellikler bir dünya liderini hatta bi ülke lideri secmeye yeterli degil. İnsanların içki içmemeleri demek sağlıklı bir beyne sahip olduklarını göstermez. armes | |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2005
| Harika bir önyargı oldu benim için.. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|