"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Unicef Raporu/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2006 Ülke / Şehir: Vatansız yerden
| Unicef Raporu Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu (UNICEF) Yardımcı Direktörü Gul Gautam, çokdilli eğitim sistemlerinin, eğitim standartlarını yükselttiğinin altını çizerek, Türkiye'de Kürt çocuklarının eğitimlerini Kürtçe görmeleri gerektiğini söyledi. UNICEF Yardımcı Direktörü Gul Gautam, Türkiye'deki hükümete çağrıda bulunarak, Kürt çocuklarına anadilde eğitim verilmesini istedi. Bolivya ve Hindistan gibi çokdilli toplumlarda, öğrencilerin kendi anadillerinde eğitim görmelerinin gelişimleri konusunda daha olumlu sonuç verdiğini dile getiren Gautam, Türkiye'ye de Kürtçe'yi eğitim sistemine alma çağrısında bulundu. 'Türkiye en azından anadilde eğitimi denemelidir. Çünkü dünyadaki örnekleri verimli olduğunu gösteriyor' diyen Gautam, Kürtçe eğitimin politik bir konu olarak ele alınmaması gerektiğini söyledi. Gautam, 'Kürtçe eğitim dikkatle düşünülmesi gereken bir eğitim konusu; akademik bir konu' dedi. Kaynak. Unicef Raporu __________________
Merhaba dostlar... |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Dogrudur. UNICEF raporlari nedense, etnik-dinsel sorunlari olan; iliklerine kadar sömürülen ülkelere, avrupa demokrasisi ölcülerini referans gösterir de, IMF lerin, ajanlarin cirit attigi bu ülkelerde halklarin ne tür sorunlar icinde yasadigini düsünmez ve sömürüyü engellececek hic bir rapor ortaya koymazlar. Ama nedense hep demokrasiden yanadirlar Zamanlamalari da öyle enteresan dönemlere göre ayarlarlar ki; ortadoguda ic savas tehlikesinin esigindeyken özgürlük rapaorlari yayinlar dururlar. Bunlar sadece zokadir. Bunu yuttuktan sonra digerleri ise kapida beklemekte. saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 13-07-06 13:37 . |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Unicef´in bundaki amacı azınlık dillerini ön plana çıkararak Türkçe´yi kısırlaştırmak bu yolla da ülkeyi bölmektir ben de bu rapora ve unicef´in şimdiye kadar çoçuk suçlarının önüne geçemeyip olur olmaz her şeye burnunu sokmasına karşıyım. |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Temeli İngilterede atılan merkezi fransada buluna bu kuruluşun amacı "çocukların gereksinimlerinin karşılanmasına yardımcı olmak ve çocukların potansiyellerini eksiksiz biçimde gerçekleştirmek iççocuk haklarının korunması adına tanıtım ve savunu çalışmaları yapmak, çocukların temel in fırsatlar yaratmak üzere görevlendirilmiş bir kuruluştur." tanımında görüldüğü üzere ve aşağıda dünya çocukları ile ilgili yapmış oldu ğu temel araştırmalar varken,uğraştıkları işe bakın.Güney doğuda açlık iş sizlik bitti!Şu anda oradaki çocukların tek derdi sağlıklı kürtçe !! "AĞLIK BESLENME AÇLIK "Her gün 30.500 çocuk önlenebilir hastalıklardan dolayı ölüyor. Dünya doğum ortalaması yüzde 2.5. Beş yaş altı ölüm oranı binde 80. Bebek ölüm oranları hâlâ yüksek. 800 milyon çocuk ve yetişkin açlık sınırında yaşıyor. Gelişmekte olan ülkelerde 174 milyon çocuk (0-5) yetersiz besleniyor. BM'nin ulaşabildiği aç insan sayısı ise 89 milyon.Dünya genelinde çocukların yüzde 71'i temiz su içebiliyor. Her yıl 4 milyon bebek bir aylık olmadan ölüyor. Hamilelik ve doğumdaki yetersiz sağlık koşulları nedeni ile 600 bin anne hayatını kaybediyor. Acil tedbir alınmazsa 1 milyon çocuk AIDS kurbanı olabilir. SAVAŞLAR MÜLTECİ ÇOCUKLAR 7-14 yaşları arasında 300 bin çocuk aktif olarak savaş ve silahlı çatışmalara katılıyor. Son 10 yılda savaşlarda ölen çocuk sayısı 2 milyon 325 bin. Savaşlarda 16 milyon çocuk psikolojik travma geçirdi. 15 milyonu evsiz. Mülteci çocuk sayısı 5 milyon 433 bin kişidir. Mülteci çocukların 2 milyonu ailesinden ayrılmış çocuklardır. Toplam mülteci sayısı 21 milyon 459 bin 620'dir. Son bir aydır Filistin'de her gün en az bir çocuk kurşunlanarak vahşice öldürülüyor."(Alıntı) sayın unicef yetkilileri bu çocukların bu durumlarından.sizin Emperyal Ülkeleriniz sorumlu.Pastanın en büyük dilimini siz alırken,bu çocuklarıda açlığa siz itiyorsunuz.Emperyalistler,bu ülkeleri sömürmekten vazgeçseler zaten çocukların sorunlarının büyük bölümü ortadan kalkacak. saygılarımla |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| BM ve türevlerinin tıbben ölü olduğunu kabul etmek gerekir!Emperyalistlerin maşası haline gelen bu gariban kuruluşun siyasi rapor hazırlaması kadar doğal birşey olamaz.Yayınlanan rapor UNİCEF gibi masum amaçlı kurulan bir örgütün bile terör örgütüne benzeyen rapor hazırlaması emperyalistlerin yeni dünya düzenini kurdukları ilanıdır. Ülke olarak artık Nato ,BM gibi yozlaşmış örgütlerin güdümünden uzaklaşmalı ,bu örgütlerle mesafeli olmalıyız.Artık barış gücü altında hiçbir bölgeye asker göndermemeliyiz. __________________
Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor! |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|