"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Renklerin insanLar Üzerine EtkiLeri.../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Fizik, Kimya, Biyoloji, Astronomi, Jeoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazar Adayı
Giriş Tarihi: Jul 2006
| Renklerin insanLar Üzerine EtkiLeri... Arkdaşlar, bunca renk çeşitliliği var. Peki bazı renklere göre insanda uyananan farklı etkiler var mı? Bunlar nelerdir? Erkek ve kadınlara göre bunlar değişebilir mi? |
|
| #2 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jul 2006
| güzel bir konu www.hatunca.net/content/view/215/120/ bu adreste bır yazı var eger bakmak ıstersen. Aslında bende renklerle ılgılı ayrıntılı bır arastırma vardı ama bılg. çokunce hepsını kaybettım. bulabılırsem buraya eklemeye calısırım. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| elbette var. iş yerlerinde kullanılan renkler verimli çalışmayı kolaylaştırır. siyasilerin giyindiği giysiler ve hatta konuşma yaptığı yerlerin bile fonları özel olarak hazırlanır. gelişigüzel renklerden seçilmez. bir şekilde psikolojik bir etki yapıyor işte. insanda sempati, antipati, ilgilenme yada ilgilenmeme gibi bir çok duyguyu uyandırıyor. |
|
| #4 | |
Yazar Adayı
Giriş Tarihi: Jul 2006
| ßen zaten biliyorum ama sizden fikir almak amacıyla yazdım maksat paylaşım olsun :P |
|
| #5 | |
| benim bu konu hakkinda bilgim pek yok ama bildiğim şeyler;erkekler gül kurusu,açık pembe tonları ve şeftalı tonlarından etkilendiklerini biliyorum erkekler bu tonlar karşısında daha rahat hissetiyolarmış kendilerini bayanlarda spor giyinen ve gene açık tonlarda olan kıyafetlerin yanında rahat hareket edebiliyorlarmış |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2005 Ülke / Şehir: antalya/ankara
| renklerin karşıda yarattığı izlenimler yadsınamaz.. bilimsel olarak kanıtlanmıştır.. bu durum politikacılar tarafından seçmenlere daha iyi hitap edebilmek amacıyla, şirketlerin ürünlerinin satışşarını arttırmak için satıcıya yönelik reklamlarda veya logolarında, ofislerde daha iyi çalışma ortamlarının yaratılmasında, vs.. profesyonel bir şekilde kullanılmaktadır.. ayrıca günlük hayatımızda kimilerimiz giyinirken, evini döşerken, birşeyi satın alırken renklere dikkat etmez mi?? renklerin profesyonel bir şekilde çıkar sağlama yönünde bir araç kullanılması ise önemli bir konudur ancak vazgeçilmez değildir ancak genel olarak renkler vazgeçilmezdir!! ![]() vücut dili ve renkler konusunda ahmet şerif izgören'in çok hoş bir kitabı var.. okuyun, kısa ve öz.. __________________
öğrenci görünümlü müzik insanı |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
![]() | |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2005
| Renkler etkilidir. Evet arkadaşlar, resimle ilgilenen veya ilgilenmiş biri olarak,renklerin etkisinin yadsınamaz olduğunu söylemek durumundayım. ![]() ayrıca elektronik mühendisi olarak teknik konuyla ilgili olarak da ışığın dalga boyunun insanlar üzerindeki olumlu veya olumsuz etkisileri olduğunu da söylemeliyim.:61 mesela sarı renk,göze faydalıdır.Morötesi ve kızılötesi göze zararlıdır.vb. neden muz,limon,ayva gibi besleyici meyvelerin rengi sarıdır? hiç düşündünüz mü? daha sayacak çok şey var... ![]() __________________
"Benim naçiz vücudum elbet birgün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.’’ M. Kemal Atatürk |
|
| #9 | |
| kırmızı renk sadece hakim olduğu bir odada insanlar asabi olmaz benim okuduğum bi yazıda kırmızı ve kahverengi tonlarının insanı açıktırdığını yazmışlardı bence herkezin kendi dünyasında kendi renkleri var mesala ben kırmızı rengini çok severim ve bana huzur verdiğni düşünüyorum sizcede herkezin dunyasında rengler biraz olsun farklılasmaz mı? |
|
| #10 | ||
Yazar Adayı
Giriş Tarihi: Apr 2008
| Alıntı:
selam arkadaşlar bende bu konuda bazı şeyler duymuştum mesela yatak odaları cinsel ilişkiyi güçlü ve sağlıklı olması açısından oturma odaları dinlendirici mutfaklar yorucu olmaması için çeşitli renkler le boyandığını duymuştum saygılar | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|