Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Dünya Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

3. dünya savaşı çıkacak mı?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği

Anket Sonuçlarını Göster: 3. dünya savaşı çıkacak mı?
evet78 73.58%
hayır28 26.42%
Oy Verenler: 106. Bu ankete oy veremezsiniz

Konu Araçları
Eski13-07-06, 23:14  #1
ibramm
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Jul 2006
3. dünya savaşı çıkacak mı?

arkadaşlar ben bir 3. dünya savaşının çıkacağını ve bu savaşta da doğu ve batının karşı karşıya geleceğini , ve bunun sonunda da doğunun yenileceğini ve batının da ağır kayıplar vereceğini ve doğunun kıyamet kopana kadar hep batının sömürgesi olacağını düşünüyorum.

SAYGILAR...

Kitap Tozu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 10-02-07 14:20 .
ibramm is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-07-06, 23:17  #2
ASİ12
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Dec 2005

Savaş çıkacak ama savaşın sonucuyla ilgili yorumlarınıza katılmıyorum(en azından katılmak istemiyorum).Ben doğunun sömürge olmasındansa yok olmasını tercih ederim.
ASİ12 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-07-06, 23:20  #3
Güray
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Jul 2006

acdıgınız ucuncu dunya savası konusu bana bırazda nostradamusun kehnaetlerını hatırlattı. kehanete gore 2050 den ıtıbaren asyalı ıstılacılar batıyı ele gecırek avrupanın ortasına kadar ılerleyecekdır.
ben bunu sadece geceklesmeyecek bır kehanet olarak goruyorum ve ucuncu dunya savasına ınanmıyorum ademoglunun ıkı dunya savasından ders cıkardıgına ınanıyorum yada ınanmak ısdıyorum
saygılar
Güray is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-07-06, 23:38  #4
seha
Admin

seha'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2005

Dünya hızlı bir değişim içerisinde bu nedenle birşey söylemek zor. Ancak benim düşüncem kapitalist sistem dünyaya egemen olduğu sürece kapitalist devletlerin çıkarları birbirlerine savaş açacak kadar ters düşmeyecektir. Bu nedenle gelecektee günümüzde de olduğu gibi bölgesel savaşlar söz konusu olacaktır. Küreselleşme ile birlikte bölgesel savaşlara küresel güçlerin müdahelesi söz konusu olduğundan bu bölgesel savaşlarda bir nevi dünya savaşı niteliği taşıyabilir. ancak gelişmiş silah güçleri bu savaşlarında daha çok masa başında gerçekleşeceğini gösteriyor gibi geliyor bana.
seha is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski31-01-07, 12:01  #5
osi

Giriş Tarihi: Sep 2006

Soğuk savaş zaten 3.Dünya Savaşının temelini oluşturuyordu SSCB yıkılınca düşman İslam oldu aslına bakılacak olursa tek bir savaş yüzyıllarca devam etmekte bu yoksul ile zenginin,güçlü ile güçsüzün savaşıdır sadece bu savaşı yapan devletler ve imkanları değişti.
osi is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski02-02-07, 00:27  #6
harbey

Giriş Tarihi: Jan 2007
Bu savaşın galibi olmaz...

Doğu ve batı defalarca savaşmıştır..Bazen İskender,Sezar gibi komutanlar batıdan Hind okyanusuna kadar uzanmış...Bazı zamanlarda Atilla,Cengiz Han,Kanuni gibi komutanlarda batı'ya uzanmışlardır..Bazen batı doğuya,bazen de doğu batıya hakim olmuştur..Ama bulundukları yerlerde tutunamamışlardır..Gerisin geriye dönmüşlerdir...

Asya duvarı çok sağlam..Hele arka bahçelerinde bir Kuzey Kore işi çıktı son vakitlerde...Böyle bir savaşta Doğunun yanında bir takım batılı,Batının yanına da bir takım doğulu müttefikler olacaktır..Tarih tekerrürden ibaret olup büyük milletler her zamanki varlıklarını sürdüreceklerdir..

Yalnız bu öngörü konvansiyel savaşlar için geçerli.Lakin nükleer savaş gerçekleşirse bu savaşın galibi olmayacaktır.İnsanlık kaybedecektir..İnsan türü yok olma tehlikesiyle karşılaşacaktır...
harbey is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-02-07, 21:03  #7
Beckho

Beckho'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: İstanbul-Denizli

Zaten şuan savaştayız;kültürel bir savaş.

SAYGILAR...
Beckho is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-02-07, 22:23  #8
göktürk

Giriş Tarihi: Mar 2006

Ücüncü dünya savasi tahminlerin disinda olucak bu seferki cok agir olucak bunun bilincinde olanlar aslinda dis dünyalarla savas olucagini biliyor, ic dünyadaki savas toprak icin olmiycak yasanabilecek topraklar icin olucak insan kopyalamak icin bile bütün örnekler toplandi hazir duruma getirildi bile.
göktürk is online now   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-02-07, 23:57  #9
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: izmir

II.Dünya Savaşından beri yöresel savaşlarda ölenler II. Dünya savaşını katlamıştır.Yani artık moda cihan harbleri değil.Böylesi silah şirketleri için daha karlı oluyor.

Üstelik koca bir orduyu bir sınıra yığmaktansa IMF yi göndermek daha kazançlı oluyor.Siz Türkiyeyi bağımsız bir ülke olarak görüyorsanız yanılıyorsunuz.Ülkemiz işgal altındadır ama biz farkında değiliz.
Eski09-02-07, 00:03  #10
göktürk

Giriş Tarihi: Mar 2006

Yok yok o kadar abartma bagzi siyasi olaylar elimizi kolumuzu bagliyor ama ictende yikamiyorlar, savas dersen gelismis üc avrupa devletinle üc ayri cephede türkiye savasicak gücde.
göktürk is online now   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı