| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Çin ve Hindistan/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
| Çin ve Hindistan Bundan 10 yıl kadar önce 3. Dünya ülkesi sayılan Çin ve Hindistan bu gün Dünya ekonomisini sarsmaya başladı. Çin özellikle ucuz işçilik sebebiyle düşük fiyatlı malları Dünya piyasasına sürdü. Hindistan ise özellikle bilişim teknolojisi konusunda A.B.D. ye rakip oldu. Artık onlar gelişmekte olan ülkeler statüsündeler... Görüşleriniz nelerdir? :68 |
|
| #2 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Umarım dünya ekonomisi daha fazla sarsılmaz ve buna bir önlem alınabilir ancak bu biraz zor gözüküyor. Tek çare sanırım kaliteyi ön planda tutmakla olacak... __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
|
| #3 | |
| Çin kaliteye önem vermediği için en fazla bir kaç yıl daha yükselir. Sonrasında adi malları satacak yer bulamayacaktır. |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2005 Ülke / Şehir: İzmir
| Bence 21. yüzyılın süper gücü Çin olacaktır. Tamamen kalitesiz mal üretildiğine de katılmıyorum. Bildiğim kadarıyla Çin'de en kalitesiz maldan en kaliteli mala karşı çok geniş bir yelpazede mal üretimi var. Ayrıca pek çok dünya devi de Çin'de üretim yapıyor. Eskiden Japon malları da ucuz ve kalitesizdi; ancak daha sonra ucuz ve kaliteli oldular. Hindistan'da ise gene özellikle yazılım alanında müthiş bir potansiyel var. Ve bu iki ülke gelişmek zorunda çünkü toplamda 2 milyarı aşan bir pazar söz konusu. Ama ABD de gene önümüzdeki 30-40 yılı domine eder diye düşünüyorum. Ben kendi adıma ilk fırsatta Çince öğrenmek istiyorum. Ama biraz zor tabii :61 |
|
| #5 | |
| Çinde üretim yapan batılı firmalar yavaş yavaş oradan çekilme kararı alıyorlar. Müşterilerden gelen iadeler maliyetlerini fazlasıyla artırmış durumda. Ulaşım maliyetini de dikkate alınca pekte ucuz olmadığını fark ettiler. Kaliteli mallar ise zaten Dünya piyasası ile aynı fiyatlardan satıldığı için rekabet güçleri fazla yok gibi. Avrupa ülkeleri üretimlerini tekrar Türkiye'de yapma konusunda düşünmekteler. Bu sebeple Çin yakında bir tehdit olmaktan çıkacak gibi. Hindistan ise A.B.D. ye rakip durumda. Türkiye'de bilişim sektörü milletlerarası rekabet edecek güçte olmadığından Hindistan bizim için bir risk oluşturmuyor. |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2005 Ülke / Şehir: İzmir
| Çin kapatilazm karşıısnda ancak bu kadar dayanabildi. Yuan' ı serbest kura geçirdi. Yoksa Abd abisi dövecek ti. Sosyalizim ne kadar da değişmiş yahuu. Bide Türkiye düşman gözüyle bakıyorlar __________________
:73 Kal Sağlıcakla :73 |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2005
| Artik Cin'i durdurmak cok zor. Uzakdogu'da yasayan biri olarak soyluyorum, burada agirligi cok fazla. Buyuk teknoloji devleri fabrikalarda uretim kalitesini denetleyebildikleri icin Yatirimlarini Cin'e yoneltmeye basladilar. Buna en iyi ornek Sony/Creative. Kaliteli urun icin Cin, Tayvan'i kullaniyor. Tayvan menseyli mallar Cin'dekilerden daha farkli ve kaliteli. Tayvan'lilar kendilerini Cinli olarak gormese de buyuk olcude Cin'in kontrolu var. Eskiden hep derdim, "Dunyanin neresine giderseniz gidin, muhakkak Coca Cola ile yuzyuze gelirsiniz." Simdi de diyorum ki, "Dunyanin neresine giderseniz gidin, muhakkak bir cinliye rastlarsiniz." Nacizane tarafimdan test edilmistir bu. Afrika'da su bulamazken Cola buluyorduk, adam bulamazken de karsimiza Cinli cikiyordu. azadli Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 03-08-05 10:20 .Sebep: imla |
|
| #8 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Çin'in dünya ekonomisindeki yerinin azalma yerine giderek artacaktır. Ucuz işçilik ve ucuz hammadde kaynaklarına yakınlık bunda en büyük etkendir.Çin, bütün dünyada olduğu gibi her türden mala evsahipliği yapmaktadır. Büyük markaların buralarda yerleşmesi ve üretimi denetlemesi nedeniyle özellikle tekstil sektöründe kalite gittikçe artmaktadır. Girişimciliğin devlet tarafından özendirilmesi, yabancı sermaye konusunda çalışmaların başlatılması kalite problemini çözdüğü gibi dünya ile entegrasyon konusunda da ciddi ilerlemelerin gerçekleşmesine neden olmakta, dünya çapındaki fuar organizasyonları ile de ekonomik gelişme açısından dünyada kendine yer edinebilmektedir. |
|
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Cin Hindistan gibi ülkelerin, dünya ekonimilerini sarsmasinin altinda elbette sizin de belirtiginiz gibi, kendi üretim kalitelerinin yüksekligi yatmiyor. Cin son derece yüksek bir ihraca sahip oldugu halde, bunun bir süre sonra duracagindan eminim. Tekstilde ise basedilemez oldugu ayri bir konudur. Gelismis ülkelerin, üretim maliyetlerini düsürmek icin, bu ülkelerin ucuz isgücünden yararlaniliyor simdilik. Bu gün bir alman fabrikasi, iscisine ayda en az 900 euro verirken, ayni üretimde bir hintli, kendi ülkesinde, ayda 90 euroyu ancak alabilmektedir. Cin de benzer ucuz emek göstergesi ile daha bir süre oyalanacaktir? saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
|
| #10 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2005 Ülke / Şehir: CrusaderZone
| Kısaca Serbest Piyasa Ekonomisinin Sonuçları... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|