"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Şu Ana Kadar Partileşen İdeolojiler/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Şu Ana Kadar Partileşen İdeolojiler Şu ana kadar partileşen ideolojiler, Atatürk İlkelerine bağlı olmayı Anayasa'ya uygun olarak davranacaklarını taahüt etmektedirler. Bu durumda hepsi Milliyetçi Halkçı Devletçi Cumhuriyetçi Laik Devrimci'dirler. O zaman bütün partilerimiz bu özellikleri taşımaktadırlar. Demek ki biri diğerinden milliyetçi biri diğerinden halkçı biri diğerinden laik olamaz ... Bu durumdan ben halkçıyım diyen CHP, MHP kadar halkçı, Ben milliyetçiyim diyen MHP CHP kadar milliyetçi olabilmektedir.Aynı durum diğerleri için de geçerlidir. Yani ben İslamcıyım diyen Refah Partisi kuruluşundan Kapanış safhasına kadar bu sınırları geçememiştir. Öyleyse bu partilerin birbirinden farkı nedir? Bir partinin ben daha milliyetçiyim demesi birinin ben islamcıyım demesi birinin ben devrimciyim demesi saçma mıdır? SOnuçta yapabilecekleri aynı mıdır? Şu ana kadar Atatürkçü İdeoloji ile yönetildiysek Atatürk'ün zamanındaki kalkınma hızı ile 75 sene içerisinde Dünya'nın saygın, gelişmiş 4 bir yanı demir ağlarla örülmüş bir memleket olmamız gerekmez mi? Bu durumda vatan hainleri ne için idam edilmemiştir? Sorum:Partilerimizin farkı nedir? Lütfen tarafsız (objektif) olunuz, konuya sadık kalınız.XYZ Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 14-07-06 21:03 . |
|
| #2 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Dec 2005
| Partilerimizin farkı tabanlarından ileri gelir.O kadar. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|