| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Mar 2006
| Dünyanın en özgür ve demokratik ülkelerinden biri olarak tanımlanan AB Dönem Başkanı Finlandiya da karikatür yüzünden karıştı. |
| #2 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jul 2006
| Basın özgürlüğü bu kadar işte ama ben hz.isa'nında küçük düşürücü karikatürlerinin yapılmasını kınıyorum |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Ne Hz. Muhammedle ilgili ne de Hz. İsayla ilgili karikatürler ilgimi çekmedi, nasıl şeylerdir merak etmedim. Ancak sanatsal bir yaklaşım olduğu ve sonuçta kitlelerce benimsenmezse tarihsel çöp sepetine gideceklerini bildiğimden hiç bir kınamada bulunmadım, bulunmam. Sanat başlangıçta bireysel, sonuçlarıyla toplumsaldır. Bireylerin ifade özgürlüğüne saygı gerekir diye düşünüyorum. Ömer Hayyam, Da vinci, bizden Neyzen Tevfik günümüzde yaşasalardı vay hallerine.. Saygılar. __________________
Bir sır daha var, çözdüklerimizden başka! Bir ışık daha var, ışıklardan başka. Hiç bir yaptığınla yetinme, geç öteye: Bir şey daha var bütün yapıtlardan başka. |
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
1993 te almanya da isa ila ilgili bir sinema filmi izlemistim TV de. Ne siz sorun, ne ben anlatayim. Bir cümle" Isa, isa olmadigini kanitlamak icin pencereden halka ciplak görünüyor, halk yine inanmiyor, sen ISA sin diyor" bu yeterli sanirim... ama simdi. yok öyle filmler... Herkesin mali degerli bu kapital dünyada??? saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
| #5 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jul 2006
| Bir insanın özgürlükleri başka bir insanın özgürlüklerinin başladığı yerde biter SN MEMETEX bu karikatürlerin hiç bir sanatsal değeri olmadığı gibi toplumları barış ortamından uzaklaştırmak ve Dünya'yı savaş ortamına sürüklemek için yapılmış olmalarındanda kuşku yoktur! __________________
Benim naciz bedenim elbet bir gün toprak olacaktır ancak TÜRKİYE CUMHURİYETİ ilelebet payidar kalacaktır!!! Mustafa KEMAL Atatürk |
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Alıntı:
Karikatürlerin sanatsal değeri hakkında bir bilgim ve ilgim yok maalesef. Ama M.Gökçekle birlikte heykellere tükürmek nasılsa, bu da öyle benim için. Eğer dünyamız bir iki sanatsal değeri tartışmalı ürünle savaşa sürüklenebiliyorsa bu günümüz ortamının emperyalistlerce ne hale getirildiğinin acı bir göstergesidir. Saygılar. __________________
Bir sır daha var, çözdüklerimizden başka! Bir ışık daha var, ışıklardan başka. Hiç bir yaptığınla yetinme, geç öteye: Bir şey daha var bütün yapıtlardan başka. | |
| #7 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Mar 2006
| Hz muhammedin karikatürünü çizen insan öldü.Hz isa yı çizende yakın bir tarihde hakkın rahmet ve gazabından birine kavuşacaktır. |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|