Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski15-07-06, 12:41  #1
goodfather
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Mar 2006
Hz. İsa Karikatür krizi

Dünyanın en özgür ve demokratik ülkelerinden biri olarak tanımlanan AB Dönem Başkanı Finlandiya da karikatür yüzünden karıştı.
Dünyanın en özgür ve demokratik ülkelerinden biri olarak tanımlanan AB Dönem Başkanı Finlandiya da karikatür yüzünden karıştı. Hz. İsa karikatürü yayınlayan mizah dergisine, "Hıristiyan sembollerini küçülttüğü" iddiasıyla soruşturma açıldı. Pakana-Sanomat Dergisi'nde yayınlanan karikatürde Hz. İsa, denizde boğulan insanlara can simidi yerine haç atarken çizildi. "Din özgürlüğüne karşı hareket etmek ve ırkçılık yapmak'la suçlanan derginin yayın yönetmeni Petri Karisma, bazı kişilerin başlattıkları laiklik kampanyasını önlemeye çalıştığını iddia etti. (Basından)
goodfather is offline  
Eski15-07-06, 12:45  #2
kemalist92
Onay bekleyen
Yazar Adayı

kemalist92'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006

Basın özgürlüğü bu kadar işte ama ben hz.isa'nında küçük düşürücü karikatürlerinin yapılmasını kınıyorum
kemalist92 is offline  
Eski15-07-06, 13:05  #3
memetmex

memetmex'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

Ne Hz. Muhammedle ilgili ne de Hz. İsayla ilgili karikatürler ilgimi çekmedi, nasıl şeylerdir merak etmedim. Ancak sanatsal bir yaklaşım olduğu ve sonuçta kitlelerce benimsenmezse tarihsel çöp sepetine gideceklerini bildiğimden hiç bir kınamada bulunmadım, bulunmam. Sanat başlangıçta bireysel, sonuçlarıyla toplumsaldır. Bireylerin ifade özgürlüğüne saygı gerekir diye düşünüyorum. Ömer Hayyam, Da vinci, bizden Neyzen Tevfik günümüzde yaşasalardı vay hallerine..

Saygılar.
Bir şey daha var bütün yapıtlardan başka.
memetmex is offline  
Eski15-07-06, 13:07  #4
canugur

Giriş Tarihi: Aug 2005

Alıntı:
Sayın kemalist92 şöyle demiş:

Basın özgürlüğü bu kadar işte ama ben hz.isa'nında küçük düşürücü karikatürlerinin yapılmasını kınıyorum
Dünya geriye dogru kayiyor sayin kemalist.

1993 te almanya da isa ila ilgili bir sinema filmi izlemistim TV de.
Ne siz sorun, ne ben anlatayim.
Bir cümle" Isa, isa olmadigini kanitlamak icin pencereden halka ciplak görünüyor, halk yine inanmiyor, sen ISA sin diyor"
bu yeterli sanirim...
ama simdi. yok öyle filmler...
Herkesin mali degerli bu kapital dünyada???
saygilar
Eski15-07-06, 13:12  #5
kemalist92
Onay bekleyen
Yazar Adayı

kemalist92'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006

Bir insanın özgürlükleri başka bir insanın özgürlüklerinin başladığı yerde biter SN MEMETEX bu karikatürlerin hiç bir sanatsal değeri olmadığı gibi toplumları barış ortamından uzaklaştırmak ve Dünya'yı savaş ortamına sürüklemek için yapılmış olmalarındanda kuşku yoktur!

Mustafa KEMAL Atatürk
kemalist92 is offline  
Eski15-07-06, 15:44  #6
memetmex

memetmex'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

Alıntı:
Sayın kemalist92 şöyle demiş:

Bir insanın özgürlükleri başka bir insanın özgürlüklerinin başladığı yerde biter SN MEMETEX bu karikatürlerin hiç bir sanatsal değeri olmadığı gibi toplumları barış ortamından uzaklaştırmak ve Dünya'yı savaş ortamına sürüklemek için yapılmış olmalarındanda kuşku yoktur!
Kazancakis'i afaroz eden ortodoks kiliseside o zamanlar aynı kelimeleri kullanmıştı. "Bu roman paçavradır."

Karikatürlerin sanatsal değeri hakkında bir bilgim ve ilgim yok maalesef.

Ama M.Gökçekle birlikte heykellere tükürmek nasılsa, bu da öyle benim için. Eğer dünyamız bir iki sanatsal değeri tartışmalı ürünle savaşa sürüklenebiliyorsa bu günümüz ortamının emperyalistlerce ne hale getirildiğinin acı bir göstergesidir.

Saygılar.
Bir şey daha var bütün yapıtlardan başka.
memetmex is offline  
Eski15-07-06, 15:46  #7
Hamas
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Mar 2006

Hz muhammedin karikatürünü çizen insan öldü.Hz isa yı çizende yakın bir tarihde hakkın rahmet ve gazabından birine kavuşacaktır.
Hamas is offline  

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı