"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| kuran-ı kerim in dili bildiğimiz gibi arapçadır...araplar arasında yayılan islam sonra türkler arasındanda yaygınlasmıstır ancak türkler arasındada arapça isalam kabullenilmiş ve ezanlar arapça okunmustur...peki biz kuranı alıp arapça okudugumuzda veya namazda arapça sureler okudugumuzda sevaba girmekten baska birsey kazanıyor muyuz?hiç bir anlam çıkaramadıgımız sureleri saatlerce okumamız ne kazandırır bize? arapça indirildi diye tüm ülkelerde arapça mı devam ettirilmelidir kuran? bence değil,bence camilerimizden türkçe ezanlar,kuran kurslarında öğrenilen türkçe sureler olmalı..olmalı ki 10 yaşındaki çocuklarda bilsin tanırının buyruklarını...yada arapça olsunda 60 yaşına gelsekte hala anlamasak okudugumuz arapça sureleri... türkçeleştirilmiş kuran-ı kerim i destekliyorum... “ Türkler, Allah’a kendi milli lisanında değil, Allah’ın Arab kavmine gönderdiği Arapça kitapla ibadet ve münacatta bulunacaktı. Arapça öğrenmedikçe, Allah’a ne dediğini bilmeyecekti. Bu vaziyet karşısında Türk milleti bir çok asırlar ne yaptığını ne yapacağını bilmeksizin adeta bir kelimesinin manasını bilmediği halde Kuran’ı ezberlemekten beyni sulanmış hafızlara döndüer.“ M.kemal görüşlerinizi bekliyorum... |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: İSTANBUL
| SELAM Kıymetli arkadaşlar.Evet kuran arap harfleriyle yazılıdır, doğruama dikkat edin arapçada hareke dediğimiz esre,ötre,şedde yoktur.Kuran arap harleriyle yazılmış ama rabcadır.Bizim tabirimizle, okuduğumdan bişey anlamıyoruma gelince;arapça bilen elbet mana çıkarır.Bilmeyen meallini okur mana çıkarır,ama sadece mana çıkarmak yetmez anlamla beraber, ilim lazımdır kuran nı anlamak için.Elbette piyasada bir çok meal mevcuttur.İsteyen arkadaşlar alıp tetkik edebilirlerve böylesi daha efdaldir.Mevla ne diyor,bizden ne yapmamızı, ne yapmamamızı istiyor.Şunuda unutmayalımki ; ilmin sınırı yoktur.Kuran nı inzal edenin ilmi sınırsızdır.Ben acizane türkçe ezana karşıyım . Nedenmi; diyelim ki her kez ezanı kendi lisanında okusun , bende iş gezisine ,afrikada bir ülkeye gideyim . bir afrikalı minareden kendi lisanında bişey okuyor. V e ben bunu anlamıyorum,acaba bu adam türkümü okuyor şiirmi sölüyor. Ama ezan evrensel olursa" Allahü ekber"dendimi ezan okunduğunu afrikada olsam da anlıyım isterim............. SELAMETLE ESSELAM.. |
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
“ Allah’a kendi milli lisanında değil, Allah’ın Arab kavmine gönderdiği Arapça kitapla ibadet ve münacatta bulunacaktı. Arapça öğrenmedikçe, Allah’a ne dediğini bilmeyecekti. Bu vaziyet karşısında Türk milleti bir çok asırlar ne yaptığını ne yapacağını bilmeksizin adeta bir kelimesinin manasını bilmediği halde Kuran’ı ezberlemekten beyni sulanmış hafızlara döndüer.“ Türk insaninin, muhakeme yetenegini yitirmesinin gizi, su yukaridaki paragrata sakli degil mi? saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Allah konuştuğunuz bunca çeşitli diller benim varlığımın işretidir diyor. O zaman bu islamiyet neden Arapçadan ibaret ve cennet dilinin arapça olduğuda kuranda geçiyor... Açıklamak isteyen? __________________
Zamanı Gelmiş Bir Fikrin Önünde Hiçbir Güç Duramaz... |
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Alıntı:
| |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Ben de ezanın arapça okunmasından yanayım Sn. esselam arkadaşa katılıyorum.Dünyanın neresinde olursanız olun onun namaza davet olduğu anlaşılmalıdır. Kuran'ın arapça okunmasına gelince herkes bir meal açıp merak ettiklerini öğrenebilir.Ben de karşıyım hiçbir şey anlamadan Kuran'ın arapçasının okunmasına. Bu konuda naçizane bir önerim var. Ezberden okuduğunuz mealini bilmediğiniz bir surenin mealini okuyun bir kaç kez, tabi aynı anda arapçasını içinizden tekrar ederek.Fazla değil 2-3 kez.Daha sonra aynı sureyi okuduğunuzda mealini de içinizden düşünün. Sizi temin ederim ki bunu başka sureler üzerinde de devam ettiğinizde farkında olmadan pekçok arapça kelime öğreneceksiniz ve bu iş her seferinde daha kolay olacak... Ayrıca dualarımızda özgürüz onların arapça olma zorunluğu yoktur herkes içinden geldiği gibi konuşur Yaradanıyla. Oflayıp poflayıp şikayet etmek kolay olan, biraz zaman ayıralım, biraz çaba gösterelim |
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2006
| Kuranı tam olarak arapça kabul etmek doğru olmaz sanıyorum.Çünkü böyle olsaydı kuranda anlaşılmayan ifadeler olmazdı ( elif_lam_mim gibi). Ayrıca arapça yazı tarzıyla kurandaki yazı üslubu tam olarak birbirinin aynısı değildir ! |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| sayın Stream düşüncelerini güzel ifade etmiş.bir iki kelime eklemek gerekirse Kur'an-ı Kerim mesajları evrenseldir ve geçerliliğini kaybetmez.zamana yayılmıştır.orjinal dili arapçadır ve yine sayın Sinsiati'nin belirttiği gibi Arapçadan farklı yanları vardır.onu anlamamak en büyük sorunumuz.ancak bundaki suçu O'nun dilinde aranmaması gerekir.öz eleştiri yaparsak daha iyi neticelere ulaşabiliriz.siz eğer daha önceki kutsal kitaplarda olduğu gibi Kur'an-ı Kerim'in orjinalliğini bozarsanız aşınma ve bozunmalara uğrayabilir.zarar yine dönüp dolaşıp insanlığa olur.aynen bugün Tevratta varsayıldığı gibi;masum insanları savaş suçlusu saymak ve kollarını bacaklarını taşla ezmek.. |
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
| #10 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Jul 2006
| ısteyen mealınden turkcesını okuyabılır. yani illa anlamını bıleceğiz diye turkce ezana, turkce surelerle namaz kılmaya gerek yok. herseyın orjınalı guzeldır |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|