| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Değerli Gönül Dostları; Çok önemli bir kavramdan bahsediyoruz; ağlamak... İnsanlar; ancak anlayabildikleri için ağlarlar.Gözler, gönüllerin tercümanıdır. Ve gönül; sahip olduğumuz en önemli organdır. Erkekler ağlamaz derler ya bazen. Ne kadar gereksiz ve saçma bir sözdür değil mi? Aksine, ağlamak bir erdemdir. Ve bu erdemin yüksekliğinden ötürü insanlar vasıf kazanır. Taşlaşmış kalplerin ağladığı görülmüş müdür? Vahşet sergileyenlerin, zulmedenlerin bu erdeme ulaştıkları görülmüş müdür? Hayata kendi küçük pencerelerinden bakanların, ve menfi duygularından öte hiçbir düşüncesi olmayanların ağladığı görülmüş müdür? Ancak, dökülen her göz yaşı ağlamanın işareti değildir. Yüksek derecede hırs sahibi olan insanların, kaybettikleri ve yitirdikleri dünyevi zevkler uğruna döktükleri yaş, bir ağlama değildir.Çünkü o gözlerden yaş akmadığını, aksine simsiyah bir su aktığını, derinden bakabilen her insanın görmesi mümkündür. Üstat Necip Fazıl'ın meşhur bir tiyatrosu akıllarımızdan hiç gitmez; "Reis Bey". "Ağlayın" diyordu üstat "ağlayın"."Ağlayın çocuklar!.. Mazlumun kendinde kıyılana, zalimin de kendinde kıydığına ağlayın! Ağlamayı öğrenin" Yine bir büyük şairimiz: "Hey sıkılmaz, ağlamassan bari gülmekten utan" diyordu...Bu mısraların ışığında biz de diyoruz ki: Ağla ey gönül; yaş getir gözlerimden Kurumasın gözümdeki pınarlar. Gün olur taş olursa yüreğim, Yaşlanmazsa, gönlümün tercümanı; gözlerim Yaşamak niye? Nefes almak niye?... Ağlayabilen ve anlayabilen, yüksek vasıflı birer insan olmak dileğiyle, Allaha emanet olunuz... Saygılarımla... __________________
Gel Ey Muhammed; bahardır... Dudaklar ardında saklı aminlerimiz vardır.. Hac'dan döner gibi gel, Miraç'tan iner gibi gel.. Bekliyoruz..yıllardır... |
| #2 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2006
| 'İnsanlar; ancak anlayabildikleri için ağlarlar.' Cok doğru bir söz bence..Anlayabilen,bir şeyleri içinde hisseden insanlar ağlar ancak..Vicdanları,insafları kalmamış sadece kendilerini düşünen insanlar ne anlayabilirler ne ağlayabilirler malesef.. Hem anlayabilen hem ağlayabilen insanlardan olmanız dileğiyle.. __________________
yaptığınız iyi ya da kötü herşey bir gün size geri döner..eden bulur... |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| ağlamak güzeldir evet.kelimelerin kifayetsiz kaldığı yerde yetişir imdadınıza hem. öyledir ki kaynağını nerden alırsa insana o yönde katkı sağlar.bazen gönülden ağlarsanız bir bakmışsınız göz yaşlarınız gönlünüzü uçsuz bucaksız kırlar gibi yeşertmiş.artık ferahlayın orda dilediğiniz gibi nefes alın.bazen de hırsınızdan ağlarsınız,o zaman gözyaşlarınızda boğulur kalbininiz, nefes alamayacak gibi olursunuz... ama ne olursa olsun ağladığınız sürece güldüğünüzün farkındasınızdır.. gözyaşı hayattır,çünkü su hayattır.hiç çölde yaşam olur mu?? |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: İzmir
| Ağlamak, aseletin bir göstergesi olsa da, ben ağlamaktan hep utandım... Kimsenin yanında ağlayamadım, hep gizli köşelerde akıtırım göz yaşlarımı. Neden böyleyim bilmiyorum... __________________
Kimse nüansların önemini anlamıyor hala! Nüans beni ben yapandır, Aynı zamanda katilim olacak bıçaktır... |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: İZMİR
| "erkekler ağlamaz" bence de gereksiz anlamsızda. niye ağlamasın ki erkekler neden böyle bir hakları olmasın da kassınlar kendilerini yürekleri taş tutsun. yaşlı bir amca vardı istasyon da titreye titreye öyle bir ağlayışı vardı ki kimseye yakışmaz böyle ağlamak o kadar içten. yan tarafta oturan ben sadece izledim amcayı napabilirdim o an bilemiyordum. yalnız değildik iyiki çevredeki amcalar yardımcı oldular.1-2 ay öncesi eşini kaybetmiş yaşlı amca naparım sensizz diyor nasıl bıraktın beniii...ellerini dizlerine vura vura o ağlayışı durdurmak o kadar zor ki..onca kalabalığın arasında amcayı durduramadı kimse zaten içini döke döke ağladı amca tren gelene kadar... belki tüm yol boyunca da durmadı göz yaşları... erkeklerin ağlamasını daha içten buluyorum ben daha dayanılmaz. öylece akan göz yaşları daha yalın. |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| İnsan olan aglar bunun erkekligi kadınlıgı olmaz. Erkekler neden içlerine atıpta sıkıntı ceksınlerki yada kadınlar neden cok aglarlar ben onuda anlamıyorum. Aglamak cok guzel bir davranış biçimi. |
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007 Ülke / Şehir: far far away...
| duyguların yoğunlaşıp gözyaşına dönmüş halidir... şahsen duygusallığm tavan yaptığında tüm kötümserliğimle ağlarım... haketmeyen için,haketmediğim şeyler yüzünden... cıvatası bozulmuş musluk gibi.. __________________
öylesine işte... |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: İstanbul-Denizli
| Ağlamak ,zafiyettir. SAYGILAR... __________________
kağıt bir gemidir devrim kim bilir kaç yunus görmüş kaç DENİZ GEZMİŞ... |
| #9 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Ağlamak, Bazen içimizdeki sıkıntıları dışa vurmanın, En saf ve temiz yoludur. ![]() |
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007 Ülke / Şehir: Hatay-Adana
| Ağlamak denince aklıma Sezen aksu nun bir şarkısı geldi doğrusu ağlamayı çok güzel tarif ediyor . Paylaşmak istedim AĞLAMAK GÜZELDİR Ağlamak güzeldir Süzülürken yaşlar gözünden Sakın utanma Ağlamak öfke delice nefret Doruklarda aşk doyumsuz sevinç Kahreden keder kısaca hayat Ve nefesindir ve nefesindir Ağlamak şu geçici dünyada Herşeye rağmen varolmak demek Ağlamak yaşanan binlerce duygu İnsanca coşkunun güzel bir şeyidir Ağlamak senin kara dünyada Hala sevdiğin ve hissettiğin Tüm güzelligin ve çirkinliğinle Var olduğundur var olduğundur Ne mutlu utanmadan ağlayabilenlere... Saygıyla __________________
Söküldü tırnağım yordu zindanlar Kahpe çıktı yüzüme dostça bakanlar... |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|