Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?
 

 

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.



Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Forum Hakkında

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Forum hakkında...

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Forumumuz hakkında öneri, istek ve eleştirileriniz


Kapalı Konu
 
Konu Araçları
Eski15-07-06, 20:23  #1
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

 
Giriş Tarihi: Aug 2005
Mesajlar: 8,040
Forum hakkında...



Kısa bir zaman önce birtakım zorunlu nedenlerle kapatılan "forum hakkında" bölümü yeniden açılmış bulunmaktadır. Burada forum hakkındaki görüşlerinizi, forum kurallarımızın iyi-kötü yanlarını, eksikliklerini, önerilerinizi, düşüncelerinizi sergileme ve bizlerle paylaşma olanağı vardır.

Yazıyaz, hep yinelediğimiz gibi "düşünceye özgürlük ve insana saygı" çerçevesinde tartışma amaçlı bir platformdur. Burada hiç bir düşüncenin sansürü söz konusu değildir. Aynı zamanda hiç bir kişi ve kurumun hakaret, küfür, alay, küçük düşürme, hor görme gibi etik olmayan davranışlara uğramasına da asla izin verilmeyecektir. Her türlü değişikliğe ve sizlerden gelecek öneriler doğrultusunda her türlü iyileştirmeye açık olan kurallarımız sadece bu amaca yöneliktir. Bu durumun bilinmesi ve katılımcılar tarafından da benimsenmesi sitenin çok daha sağlıklı bir işlerliğe kavuşabilmesinin temel nedenidir.

Yakın bir zamanda örneğini gördüğümüz ve hep birlikte yaşadığımız şekilde forum içinde, forum olanakları da kullanılarak gereksiz sürtüşmelere, gereksiz gruplaşmalara ve yönetimin hiç bir şekilde arzu etmediği ve onay vermediği çabalara kayıtsız kalınmayacağını ve "forum hakkında" bölümünün bu tür iyi niyet taşımayan amaçlarla kullanılamayacağını belirtmek gereği duyuyoruz.

Yakın bir dönemde "yazıyaz-köşe" farklı bir formatla yayınına başlayacaktır. Katılımcı arkadaşlarımızın her türlü makalesini burada yayınlamayı düşünüyoruz. Bu konularda da her türlü öneriye açık olduğumuzu ve yazıyaz-köşe'nin nasıl bir formatla sürdürülmesi konusundaki görülerinizi bizden esirgememenizi özellikle rica ediyoruz.

Moderatör arkadaşlarımızın büyük bir çoğunluğu yeni görev almışlardır. Henüz alışma devresi geçirmektedirler. Kurallarımızın yeni olması, ve sürekli kendimizce bir takım "iyileştirmelerin" yapılması biraz karışık bir durum da yaratmaktadır. Hepimiz hata yapabiliyoruz. Oluşabilecek hatalarda hatayı giderici önlemleri de almış bulunuyoruz ve almaya da devam edeceğiz. "İtiraz" bölümümüz bunun için açılmıştır.Her türlü yanlış anlaşılmalara yol açan şikayetler burada değerlendirilecek alınacak kararlar ortak anlayış sonucu belirlenecektir.

Moderatör olmak isteyen arkadaşlarımızın başvuruları devam etmektedir. Bu başvurularda hiç bir siyasal görüş ve dinsel inanç koşulu sözkonusu değildir. Yazıyaz'ın amacıyla uyuşabilen ve demokrat olma özelliğini her zaman ön planda tutan bütün katılımcıların başvurmalarını beklemekteyiz. Bu başvurular gizli kalmaktadır. Ve forumumuzun ihtiyaç gösterdiği anda devreye sokulacaklardır...

Yazıyaz, hem forum özelliğiyle, hem "yazıyaz-köşe" yayınıyla ve ilerde bunlara eklenecek bir takım olası yayın ve etkinliklerle bir kurum olmayı amaçlamaktadır. Burada katılımcı arkadaşlarımızın ortaya atacakları bütün görüş ve düşüncelerinin bu amacı dikkate alarak yapmalarında sonsuz yararlar olduğunu düşünüyor, "forum hakkında" bölümünün buna katkı vereceğini umut ediyoruz.
melnur is offline  
Eski10-10-07, 14:45  #2
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

 
Giriş Tarihi: Aug 2005
Mesajlar: 8,040

"Forum hakkında" bölümü bir itiraz yeri değildir. Bu bölümde herhangi bir konuya itiraz edilmemesi gereklidir. Bu bölümde açılan başlıkların forum kurallarına ve bölüm başlıklarına uygun olmak gereği vardır. Hiç bir şekilde yöneticilerin doğru veya yanlış bir takım uygulamaları eleştiri adı altında bu bölümde tartışılmaya açılmamalıdır. Bu konuda daha önce yazılmış yazının (ana başlık yazısı) yararlı olacağını düşünüyorum.

Yönetici arkadaşlarımızın forum alanındaki uygulamaları itiraz bölümünde ele alınmaktadır. Bu bölüm teknik olarak -yazar adayları da dahil- bütün kullanıcı arkadaşlarımıza açıktır. ( Bu konuda bir sıkıntı yaşayanlar varsa, adminlere başvuruda bulunabilirler.) Bu uygulama, daha önce forumda yaşanmış ve ortamın tartışma niteliğini yok edici gelişmeler nedeniyle alınmıştır. Ve o günden bu güne yararları da görülmüştür. Bu konuya arkadaşlarımızın dikkat etmesini rica ediyoruz. Bu konuda "tribünlere oynanmasına" ve yine gereksiz tartışmaların açılmasına izin verilmeyecektir.

Forum alanımız bir tartışma platformudur. Yönetici arkadaşlarımızın her birinin farklı farklı görüşleri olsa da kuralları uygulama konusunda taraftırlar. Bölüm yöneticisinden adminlere kadar tüm yönetici arkadaşlarımız forum alanındaki uygulamalarını forum kurallarına uyarak yerine getirmekteler. Yaptıkları uygulama zaman zaman yazının gerektirdi yoruma dayanılarak da olsa, bunu yaparlerken sadece forum kurallarını uygulama isteği hakimdir. Tersi düşünülemez. Tersi düşünülmemelidir. Eğer bir yanlışlık olduğu düşüncesi beliriyorsa bunun çözüm yolu, "itirazlar" bölümüdür.

Bu konu forum kurallarının içinde de vardır. Uygulama yapan yönetici arkadaşımız "yanlış" da yapabilir. Bunu onun siyasal düşüncesine veya inancına bağlamak, hala yazıyaz'la uyum kuramamak anlamına gelmektedir. Hep söylüyoruz: Her düşünce forum kurallarına uyggun bir şekilde tartışılabilir. Yönetici arkadaşlarımız bunun bilincindedir. Farklı bir anlayışın yazıyaz yönetiminde barınması mümkün değildir. Egemenlik kurabilmesi ise asla!

Bu bölümün bu amaçla kullanılması işlevselliğini daha da arttıracağı gibi, gereksiz tartışmaların ve oluşabilecek kırıcı durumların önüne de geçilebilecektir.
melnur is offline  
Eski23-12-07, 14:02  #3
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

 
Giriş Tarihi: Aug 2005
Mesajlar: 8,040

Forum alanımız bir bilgi paylaşımı ve tartışma platformudur. Burada yazarlarımızın bilgi paylaşımlarında bulunurken olabildiğince dkendi üslup ve sözcüklerini kullanarak tartışmaları amaçlanmaktadır. Özellikle son zamanlarda hemen hemen tüm bölümlerimizde uzun alıntılar, kes-yapıştırlar fazlasıyla görülmekte ve bu da bir "kirlilik" yarattığı gibi, tartışmanın beklenen seviyede gerçekleşmesini engellemektedir. Bu konuya biraz daha özen gösterilirse sanırım daha anlaşılabilir bir ortamın oluşmasına katkıda bulunuruz. Yoksa bu tür alıntıların hiç bir yararı olmuyor. Alıntıların nasıl yapılması gerektiği kurallarımızda bellidir. Bunun dışındaki uygulamalar silindiği için boş bir çaba harcamış oluyoruz. Eğer bir konuyu kendi sözcüklerimizle ifade edemiyorsak, o konuya katılmak yerine sadece okuyarak bilgilenmeye çalışmak çok daha anlamlı bir yöntem olacaktır.

Özellikle inançlar bölümünde yine yakındığımız üslup ortaya çıkmaya başladı. Yazıyaz'ın hiç onaylamayacağı üslubu bu sayfalarda görmek istemiyoruz. Burası her akla gelenin fütursuzca söylenip yazıldığı bir yer olmamalı. Buna izin verilmeyeceğini arkadaşlarımız bilmeliler. Bu sayfalarda "karşı tarafa" yöneltilen her kural dışı ifadeler yazıyaz'a ve onun kurallarına ve burada emek harcayan, burada bilgi paylaşımında bulunmak isteyen yüzlerce üyemize de saygısızlıktan başka bir şey değil. Bir inancın peygamberine ilişkin "sex manyağı" türünden cümleler kurabilmek akla ziyan ifadelerdir. Bunun eleştiri ve düşünce açıklama ile hiç bir ilgisi yoktur. Bu tür ifadelerin yer aldığı forumlar olabilir ama yazıyaz'ın onlardan olmadığının da anlaşılmış olması gerekmektedir.

Bilim bölümümüz dinsel yorumların yapılmaması gereken yerlerdir. İnançlar bölümünde tartışılması gereken konuların burada dile getirilmemesi gerekir. Bilim bölümünde bir yığın eksiklik ve sıkıntı varken, bir de bu türlü yorumlar yönetici arkadaşlarımızın "iş"lerini daha da zorlaştırmaktadır.

Tartışma platformunun tartışılabilir özelliğe sahip olarak varlığını sürdürebilmesi, karşı düşünce sahiplerinin de varlığına gereksinim gösterir. Kafa göz yarma, kırıp dökme, küçümseme, alay etme, hakaret ve küfür bu özelliği ortadan kaldırmaktadır. Burayı bir savaş alanı olarak görmemek gerek. Çünkü burası bir savaş alanı değildir. Olmayacaktır. Hiç bir şekilde bu gibi olumsuzluklara yol verilmeyeceğinin de anlaşılması gerekiyor artık.

Yazıyaz forum alanı tugu, seha ve papyrus yönetiminde bölüm moderatörleri, genel moderatörler ve eş-adminler tarafından yönetilmektedir. Forum alanımızın sorumluluğu başta üç admin arkadaşımız olmak üzere, onlarla birlikte diğer yönetici arkadaşlarımızın omuzlarındadır. Onlar sorumluluklarının getirdiği her türlü yetkiye de sahipdirler. Karşılaşacağınız sorun, itiraz ve şikayetleri forum kuralları çerçevesi içinde onlara duyurduğunuzda ilgi gösterilir. Bunun dışındaki herhangi bir yolun çözüm getirecek özelliği bulunmamaktadır. Özellikle aramıza yeni katılan yazarlarımızın karşılaştıkları sorunları bu kişilerle temasa geçerek çözmeye çalışmaları daha isabetli olacaktır.

melnur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 23-12-07 15:54 .
melnur is offline  
Kapalı Konu


Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Benzer Konular
Konu Konu Yazarı Forum Cevaplar Son Mesaj
Forum Oyunu - Üstümdeki Hakkında Düşüncelerim küçükkarabalık Konu Dışı 13 27-03-06 18:16


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 17:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Bu sitede yazılan her yazıdan yazarları sorumludur. Yazıyaz Forum'da yer alan tüm içeriğin her hakkı Yaziyaz.com'a aittir. İzinsiz kopyalanamaz ve yayınlanamaz.
Evrim | Evrim nedir? | Mutasyon nedir? | Küresel ısınma | Yazı yaz