Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Siyasi İdeolojiler

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Ülkücülüğü Yeterince Biliyor Musunuz?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm.

Anket Sonuçlarını Göster: Ülkücülüğü yeterince biliyor musunuz ?
Evet135 81.82%
Hayır30 18.18%
Oy Verenler: 165. Bu ankete oy veremezsiniz

Konu Araçları
Eski16-07-06, 05:47  #1
ByMude
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Ülkücülüğü Yeterince Biliyor Musunuz?

Arkadaşlar Herkese selamlar. Demek ki Komunist arkadaşlarımız forumu boş bulup leninden ondan bundan yazıyorlar Artık onlara cevap veren biri olacaktır. Ülkücü bir kişiliğim.öğrenciyim. Yaş isim falan gerekmez. Kendimi tanıtmak istediğim sadece şimdilik. Tartışmalı günler çok yakında Herkese iyi okumalar...
ByMude is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski16-07-06, 09:31  #2
memetmex

memetmex'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

Yalnızca düşüncelerin tartışıldığı, bir şeylerin öğrenildiği forumumuza hoş geldiniz. İlk öğreneceğiniz şeyin, bölümlere göre konu açmak olduğunu görüyorum. Bu hoşgeldim yazısı, nerde er meydanı yazısı herhalde konu dışı bölümünde açılmalı idi.

Ha bide açıklama yazınızla anketinizde birbirini tamamlayıcı olmalıydı..

Saygılar.

(başlığın değiştirilmesi güzel olmuş.? Ama arkadaş çevrimdışıydı?)
Bir şey daha var bütün yapıtlardan başka.

memetmex Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 16-07-06 09:34 .
memetmex is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski16-07-06, 11:18  #3
j.cenk

j.cenk'nın Avatarı

sayın bymude;
öncelikle foruma hoşgeldiniz.forumda yazılan fikir ve görüşlerin daha ciddi bir platformda olduğunu size hatırlatmak istiyorum.ayrıca amaç kesinlikle karşıdakiyle kavga etmek değil,fikir alış-verişinde bulunmak olmalıdır...foruma tekrar hoşgeldiniz diyerek teşekkür ederim...
Alıntı:
Sayın ByMude şöyle demiş:

Arkadaşlar Herkese selamlar. Demek ki Komunist arkadaşlarımız forumu boş bulup leninden ondan bundan yazıyorlar Artık onlara cevap veren biri olacaktır. Ülkücü bir kişiliğim.öğrenciyim. Yaş isim falan gerekmez. Kendimi tanıtmak istediğim sadece şimdilik. Tartışmalı günler çok yakında Herkese iyi okumalar...
j.cenk is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski16-07-06, 11:42  #4
j.cenk

j.cenk'nın Avatarı

sayın artena;
biz ülkücülükten bahsediyoruz...vatan,millet sevgisi...unutmayın kavga eden bir solcuda olabilir ya da dincide olabilir.bu nedenle bireylerin davranışları önemli değil,görüşün doğruluğu yanlışlığı önemlidir.yani bi kaç dinci çıkıp kavga etse biz dinciler böyledir,dinciler şöyledir,islam kötüdür mü diyeceğiz?tabi ki hayır islam dinini onlar temsil etmiyor ki.o yüzden ülkücülük kötüdür diyemezsiniz.hele bi de faşizm le aynı kefeye kesinlikle konamaz...bende ülkücüyüm ama kavga etmiyorum.yani demek istediğim bir genelleme yapamazsınız.teşekkür ederim...
Alıntı:
Sayın artena şöyle demiş:

Bymude, senin işin ülküdaşlarına göre zor olacak denese.. Onlar "engin" ideolojilerini insanlara, halka anlatırken genellikle yumruk, tekme, satır, silah, bomba kullanıyorlar, hiçbiri olmazsa hakaret edip, küfür ediyorlar. Zaten bu düşünceden korkan, düşünce yerine baskı ve fiziksel şiddet tabanlı sistemlerin ortak özelliiğidir, faşizm, nazizim gibi..

Neyse Bu forumda bu "Ülkücülüğü Anlatma" yöntemlerini yapma şansın "malesef" yok. Senden yeni teknikler bekliyor, heyecanla izliyoruz.
Eski16-07-06, 11:54  #5
j.cenk

j.cenk'nın Avatarı

sayın artena;
ülkücülüğü hala şahısların yaptıklarıyla yorumluyorsunuz.o zaman gelin sizin mantığınızla bakalım izmir menemen olayında askeri öldüren dincilerdi.size göre türk askerini öldüren vatanını sevemez bu nedenle dincilerde vatan sevgisi yoktur.böyle bir şeyi kesinlikle söyleyemeyiz.o yüzden tekrar söylüyorum.ideolojileri o ideolojiyi benimsemiş şahısların yaptıklarına göre değerlendirmeyiniz...
Alıntı:

Ülkücülük vatan, millet sevgisi falan değildir.. Halkını seven Uyuşturucu Kaçakçılığı yapmaz, memleketin öğrencilerini öldürmez, Maraş katliamına ön ayak olmaz, Bu ülkenin aydınlarının arabalarına bomba koymaz, Emperyalizm Taşaronluğu, Bayraktarlığı yapıp 6. Filo'yu taşlayanlara saldırmaz.(Çatlı, Çakıcı, Ağca..) Kimi kandırıyorsunuz?

Ülkücülüğün amacı Nazizm, Faşizm gibi ideolojilerde olduğu gibi gücü belli bir oligarşik kesme dağıtmak, halkı milliyetçi, ırkçı masallarla uyutmaktır. Bu şekilde de "Başbuğ'un" ve belli bir sınıfın iktidarını ve sömürüsünü devam etmesini sağlamaktır.

Ülkücülük şiddet ve baskı üzerine kurulu bir ideolojidr, düşüncenin yeri sadece göstermeliktir. Eğer insan öldürmeyi şart gören bir ideolijiye sahip kişilere nasıl katil denilebilirse, şiddet, baskı, öldürme temelli ülkücülüğe de böyle bir yaklaşım getirebilir.
Eski16-07-06, 12:07  #6
küçükkarabalık
Yazıyaz Dergi Yazarı

Giriş Tarihi: Aug 2005
Ülke / Şehir: İstanbul

Mussoloni, "Düşüncelerimizi İnsanların Kafasına Çekiçle Sokacağız" demiştir.. Ve ""Her şey devletin içinde, hiçbir şey devletin dışında değil, hiçbir şey devlete karşı değil"" demiştir. Dolayısıyla bu idelojiyi benimseyip kendine faşist diyenleri bunları kabul etmekle yani düşünce özgürlüğüne tamamen karşı olmakla itham edebilirim. Aynı şeyler Ülkücülük için de geçerlidir. Umarım anlatabilidim.

Ayrıca şunu unutmayan ülkücülük şiddet,baskı ve kan üzerine kurulu bir ideoloji olmasaydı bugün kendisine ülkücü diyenler de böyle olmazdı.
Eski16-07-06, 12:10  #7
j.cenk

j.cenk'nın Avatarı

sayın artena;
ben ülkücüyüm.ayrıca şiddet yanlısıda değilim.söylediklerinizin hiçbirine katılmıyorum.teşekkür ederim...
Alıntı:

Mussoloni, "Düşüncelerimizi İnsanların Kafasına Çekiçle Sokacağız" demiştir.. Ve ""Her şey devletin içinde, hiçbir şey devletin dışında değil, hiçbir şey devlete karşı değil"" demiştir. Dolayısıyla bu idoelojiyi benimseyip kendine faşist diyenleri bunları kabul etmekle yani düşünce özgürlüğüne tamamen karşı olmakla itham edebilirim. Aynı şeyler Ülkücülük için de geçerlidir. Umarım anlatabilidim.

Ayrıca şunu unutmayan ülkücülük şiddet,baskı ve kan üzerine kurulu bir ideoloji olmasaydı bugün kendisine ülkücü diyenler de böyle olmazdı.
Eski16-07-06, 12:12  #8
küçükkarabalık
Yazıyaz Dergi Yazarı

Sizin şiddet yanlısı olmamanız Ülkücülüğün Şiddet Temelli Bir ideoloji olduğu gerçeğini değiştirmez..

Saygılar
Eski16-07-06, 12:13  #9
j.cenk

j.cenk'nın Avatarı

ülkücülüğü az önce kişilere göre yorumluyordunuz.şimdi ne olduda ülkücülüğün temeline geçtiniz?
Eski16-07-06, 12:17  #10
küçükkarabalık
Yazıyaz Dergi Yazarı

Alıntı:
Ülkücülüğün amacı Nazizm, Faşizm gibi ideolojilerde olduğu gibi gücü belli bir oligarşik kesme dağıtmak, halkı milliyetçi, ırkçı masallarla uyutmaktır. Bu şekilde de "Başbuğ'un" ve belli bir sınıfın iktidarını ve sömürüsünü devam etmesini sağlamaktır.

Ülkücülük şiddet ve baskı üzerine kurulu bir ideolojidr, düşüncenin yeri sadece göstermeliktir. Eğer insan öldürmeyi şart gören bir ideolijiye sahip kişilere nasıl katil denilebilirse, şiddet, baskı, öldürme temelli ülkücülüğe de böyle bir yaklaşım getirebilir.
Alıntı:
Mussoloni, "Düşüncelerimizi İnsanların Kafasına Çekiçle Sokacağız" demiştir.. Ve ""Her şey devletin içinde, hiçbir şey devletin dışında değil, hiçbir şey devlete karşı değil"" demiştir. Dolayısıyla bu idoelojiyi benimseyip kendine faşist diyenleri bunları kabul etmekle yani düşünce özgürlüğüne tamamen karşı olmakla itham edebilirim. Aynı şeyler Ülkücülük için de geçerlidir. Umarım anlatabilidim.
Demiştim.. Faşizm ve Ülkücülük konusunda da gerekli açıklamaları yapmıştım..

Neyse, düşünce ve eylem birbirinden ayrılamaz birlikte değerlendirilmelidir. Benim de yaptığım budur. Bir ideolojinin temelini de hem düşüncesel hem de eylemsel niteliği belirler.. Yani bir ideolojiyi ele almak için bir bütün halde görmek gereklidir. Böyle olunca bir ideolojiyi bireylerin hareketlerinden dıştalayıp, soyutlayamayacağınız gibi düşüncesel temelleri(eğer varsa) yok sayamazsınız. Beraber değerlendirmelisiniz ki, en iyi analizi yapabilesiniz. Benim yaptığım da budur.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 15:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)