"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Greater Idobo Falls Bilim Fuarı’nda bir lise öğrancisi yöre halkını, hazırladığı bir projeyi imzalamaya davet etti. Delikanlı "dihydrogenmonokside" adlı maddenin kullanımının tümüyle yasaklanmasını, buna olanak bulunamaması durumunda ise maddenin, çok sıkı bir biçimde denetlenmesini istiyordu. Söz konusu maddenin zararlarını, duvra astığı afişle şöyle açıklıyordu: 1- Yoğun terlemelere ve kusmalara neden olabilir. 2- Doğaya büyük zararlar veren asit yağmurlarının ana unsurudur. 3- Gaz biçimine dönüşmüş durumuyla, çok ciddi yanıklara neden olabilir. 4- Kazara solunması, ciğerlere dolması, ölüme yol açar. 5- Erozyonun önemli bir nedenidir. 6- Otomobil frenlerinin etkinliğini azaltır. 7- Ölümcül kanser tümörlerinin tümünün içinde bulunduğu saptanmıştır. Bir saat içinde tam elli bilim fuarı meraklısı kişi, delikanlının kampanya açtığı bölümü gezdi. Kırküç kişi, bu maddenin yasaklanması isteğini şiddetle desteklediklerini bildirdi. Altı kişi kararsız kaldı. Yalnızca bir kişi, yasaklanması istenen "dihydrogenmonokside"in H2O olduğunu, yani yaşamın can damarı "Su" dan başka birşey olmadığını söyledi. Delikanlının bu projesi, "Ne kadar kolay aldatılabiliyoruz" konulu yarışmanın birincisi ilan edildi. Delikanlı, "Kolayca saptırılmış, ama bilimsel tümceciklerle kişilerin nasıl yanlış koşullandırılabildiklerini göstermek istedim." dedi. __________________
Kürt'ün Türk'den Başka Dostu Yoktur... umbrasword Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 19-07-06 13:24 . |
| #2 | ||
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Kolaylıkla kandırılıyoruz evet ama, örneklenen öykü gibi değil, tam tersine hurafelerle...Bilim toplumu olamayışımızın, sorgulayan birey özelliği gösteremeyişimiz, adamsendeciliğimiz, hazırcılığımız, hep başkasının yapmasını bekleme alışkanlığımızdır, böylesi koşullanmışlıkları yaratan. Ben "delikanlının" hikayesini doğru okumak gerektiğini düşünüyorum. Bilimin en alttan en üste bu kadar önemsiz ve değersiz bulunduğu bir geri kalmış toplumda, verilen örneğin çok da dışında olmamak üzere yapılacak bir çalışmanın daha acıklı sonuçları olabileceğini düşünüyorum. Yoksa,bu ülkede hala hastalıklarının tedavisi için pek çok "hacı-hoca-şarlatana" yönelinmesinin başka nasıl açıklaması olabilir ki... | |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Cahillik toplumun değilde ülke idaresini ele almış insanların yetersizliğinin bir sonucu bence. Şu toplumsal uyanış hareketi gibi isimler altında başlayan hareketlerde ' yeter artık yazık bu millete, devlet yapmıyorsa biz yapalım' diye bir isyanın sonucu, ancak bana kalırsa eğitimde gerçekten reform niteliğüi taşıyan değişiklikler yapılmadığı sürece bizde bilimsel terimlere kıymet verip hatta kandırılmışken bari onlarla kandırılacak bir toplum olamayız. Hacı- Hoca ve cinci denilen uyanıkların ilgi görmesinin nedenini de dini eğitimin yetersizliğine bağlamak doğru bir çıkarım olur. __________________
Kürt'ün Türk'den Başka Dostu Yoktur... |
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
yine de önemli bir eksik var imza olayinda: Delikanli imzadaki 43 kisinin egitim seviyesini de not almis mi? Bilgili bir lise ögrencisi, "ne diyorsunuz, suyu mu yasakliyorsunuz?" demez mi?. Fuar, yabanci bir ülkede yapiliyor diye yabancilar hep bilgili mi? ![]() __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 19-07-06 16:58 . | |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2005
| Bana biraz uçuk bir haber gibi geldi.O bilm adamları neyi göz önünde bulundurarak maddenin yasaklanmasını desteklemişlerdir. |
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Alıntı:
Ben de bunu yazarken bir şeyi göz önünde bulundurmadım misal. Belki dedim sadece belki.. __________________
:73 serabik :73 | |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|