| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Avrupalı mıyız?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm. |
| Anket Sonuçlarını Göster: Avrupalı mısınız,Asyalı mı? | |||
| Avrupa | 15 | 19.74% | |
| Asya | 61 | 80.26% | |
| Oy Verenler: 76. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Dec 2005
| Her yerde söylenir;Türkiye bir Avrupa ülkesi sayılırmış.Bir yabancı ülkeye gidersiniz,size Avrupalıya benziyorum dendiğinde kasım kasım kasılırsınız.Her konuda Avrupalı gibi davranıyoruz.peki biz gerçekten Avrupalı mıyız?Bence bu millet Avrupalı değil,Asyalıdır.Ben Avrupalıyım diyerek de Avrupalı olunmaz.Ayrıca Asyalı olmak gurur duyulacak bir şeydir(bence). Her neyse kendinizi Avrupalı olarak mı betimlersiniz,yoksa Asyalı olarak mı? |
|
| #2 | |
Yazar Adayı
Giriş Tarihi: Jul 2006
| açıkçası ben de dediğin gibi asyalı olmaktan gurur duyanlardanım.Avrupalıların niyetleri açıkça ortada bence onlar gibi davranmaya çalışıp kendimizi küçük düşürmeye lüzum olduğunu sanmıyorum.sadece biraz kendimize güvenmeliyiz.Burada Atamızın sözünü hatırlatırım "muhtaç olduğun kudret damarlarındaki ASİL kanda mevcuttur" __________________
Gölgeler düşse de yüreğinin üstüne; güneşi sakın söndürme.Eğer umut yoksa yarınlar uzak kalır insana.Unutma bir sen daha yok dünyada! |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| sayın asi12 bizim bir kısmımız avrupalı, bir kısmımız ise asyalı,ama bölgesel olarak çok farklı kültüre sahibiz ve herkes der bizden iyisi yok. Geçmişimize çok iyi bakarsak hala günümüzdede mevcuttur,"Arap kültür emparyalizm"ine tutunmuş gidiyoruz. bunlar Türkiye ye sorunlar doğuruyor fakat kabul edilmiyor bazılarımız tarafından.söylenecek aslında çokşey var ama bunları sığdırmak uzun mesele... saygılarımla |
|
| #4 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Türkiye kendine özgü bir ülkedir. Ne tam bir Avrupalı'dır, ne de tam bir Asyalı... Türkiye Avrasyalıdır. Türkiye, Osmanlı'nın ilk ve orta dönemlerinde açık şekilde Asyalıydı, ama Tanzimat fermanından bu yana gerçekleşen ve Cumhuriyet devriminden sonra tüm hızıyla devam eden batılılaşma süreci Türkiye'ye önemli ölçüde Avrupalı kimliği kazandırmıştır. Düşünce ve kültürel değerleri ile Türkiye'nin bir Avrupa'ya daha yakın tarafı varken, bir de Asya'ya yakın bir tarafı var. Terazide tartmaya kalksak, bence Avrupa'ya daha yakınız. Kişisel olarak da kendimi Avrupalı olarak tanımlıyorum. Antioksidan Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 19-07-06 23:37 . |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2005 Ülke / Şehir: antalya/ankara
| türk halkı asya kökenlidir, türkiye anadolu ile anlam kazanmış bir ülkedir.. ayrıca türkiye halkları avrupalı olmaya yada avrupalılaştırılmaya çalışılmaktadır.. __________________
öğrenci görünümlü müzik insanı |
|
| #6 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Gerçi globalleşen dünyada, bunun önemi gitgide azalıyor. Arabistanlı bir kız Hard Rock dinleyebiliyorken, İngiltereli bir genç Hint ezgileriyle kendini bulup meditasyon yapabiliyor. Tüm Dünya Amerikan filmlerini seyrediyor. İlerleyen yıllarda homojen kültür grupları coğrafi bölgelerden bağımsız şekilde ortaya çıkabilir. Tabi, kültür emperyalizminin de etkisiyle... |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| asya.. |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| ikisi birden diye bir şık işaretli olsa onu işaretlerdim ama yok. kıta olarak avrupada oturuyorum ve asyada çalışıyorum yani ekmek kazandığım yere ihanet etmek olmaz birde barındığım yerede ![]() __________________
...Pencereleri açmalı, kitapları düzenlemeliyim Belki bir yağmur yağar akşama doğru Yarıda bıraktığım şiirleri tamamlarım...ahmet telli |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Soru "Avrupalı mısınız, Asyalı mısınız?" şeklinde olsa daha iyi olabilirdi. Herkes kendisini nereli hissediyorsa oralıdır. Genel olarak ise, İtalyanlarla olan yakınlığımızdan dolayı Avrupalı sayılırız. Ayrıca bir ayağımız da Almanya'da. Ama dini ve kültürel olarak Asya'ya daha yakınız. Araplarla kültür farkımız çok ama Farslarla çok yakın ve benzer özelliklerimiz var. Türki Cumhuriyetler de Asya'da. Kafam karıştı. Galiba biz dünyalıyız. ![]() |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Bir Avrupali size "Bende cok Avrupai bir izlenim biraktiniz kuzum.." dediginde ben pek kasilacagimi sanmiyorum. Cunku bu genellikle "Sizin cografyadan pek adam cikmaz ama.." anlaminda kullanilir.. Saka bir yana, "Avrupalilik" onlarin nezdinde "Medenilik"tir. Bu yüzden her medeni insani Avrupali zannetmeleri dogaldir. Fakat misal "Nereden geliyorsun?" sorusuna "Türkiye'den" diye cevap verirseniz, biraktiginiz ilk izlenim büyük ihtimalle yerle bir olacaktir.. :61 Ayrica, Avrupa kupalarina Israil'in katildigini düsünürsek cografi olarak "Avrupali miyiz" sorusu benim icin hic bir anlam ifade etmiyor... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|