Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Siyasi İdeolojiler

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Avrupalı mıyız?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm.

Anket Sonuçlarını Göster: Avrupalı mısınız,Asyalı mı?
Avrupa15 19.74%
Asya61 80.26%
Oy Verenler: 76. Bu ankete oy veremezsiniz

Konu Araçları
Eski19-07-06, 22:48  #1
ASİ12
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Dec 2005
Avrupalı mıyız?

Her yerde söylenir;Türkiye bir Avrupa ülkesi sayılırmış.Bir yabancı ülkeye gidersiniz,size Avrupalıya benziyorum dendiğinde kasım kasım kasılırsınız.Her konuda Avrupalı gibi davranıyoruz.peki biz gerçekten Avrupalı mıyız?Bence bu millet Avrupalı değil,Asyalıdır.Ben Avrupalıyım diyerek de Avrupalı olunmaz.Ayrıca Asyalı olmak gurur duyulacak bir şeydir(bence).
Her neyse kendinizi Avrupalı olarak mı betimlersiniz,yoksa Asyalı olarak mı?
ASİ12 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski19-07-06, 23:04  #2
kulkedisi
Yazar Adayı

kulkedisi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006

açıkçası ben de dediğin gibi asyalı olmaktan gurur duyanlardanım.Avrupalıların niyetleri açıkça ortada bence onlar gibi davranmaya çalışıp kendimizi küçük düşürmeye lüzum olduğunu sanmıyorum.sadece biraz kendimize güvenmeliyiz.Burada Atamızın sözünü hatırlatırım "muhtaç olduğun kudret damarlarındaki ASİL kanda mevcuttur"
Eski19-07-06, 23:16  #3
flager45

flager45'nın Avatarı

sayın asi12
bizim bir kısmımız avrupalı, bir kısmımız ise asyalı,ama bölgesel olarak çok farklı kültüre sahibiz ve herkes der bizden iyisi yok.
Geçmişimize çok iyi bakarsak hala günümüzdede mevcuttur,"Arap kültür emparyalizm"ine tutunmuş gidiyoruz. bunlar Türkiye ye sorunlar doğuruyor fakat kabul edilmiyor bazılarımız tarafından.söylenecek aslında çokşey var ama bunları sığdırmak uzun mesele...

saygılarımla
flager45 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski19-07-06, 23:35  #4
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

Türkiye kendine özgü bir ülkedir. Ne tam bir Avrupalı'dır, ne de tam bir Asyalı... Türkiye Avrasyalıdır.

Türkiye, Osmanlı'nın ilk ve orta dönemlerinde açık şekilde Asyalıydı, ama Tanzimat fermanından bu yana gerçekleşen ve Cumhuriyet devriminden sonra tüm hızıyla devam eden batılılaşma süreci Türkiye'ye önemli ölçüde Avrupalı kimliği kazandırmıştır. Düşünce ve kültürel değerleri ile Türkiye'nin bir Avrupa'ya daha yakın tarafı varken, bir de Asya'ya yakın bir tarafı var.

Terazide tartmaya kalksak, bence Avrupa'ya daha yakınız. Kişisel olarak da kendimi Avrupalı olarak tanımlıyorum.

Antioksidan Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 19-07-06 23:37 .
Antioksidan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski19-07-06, 23:37  #5
orkhun

orkhun'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2005
Ülke / Şehir: antalya/ankara

türk halkı asya kökenlidir, türkiye anadolu ile anlam kazanmış bir ülkedir.. ayrıca türkiye halkları avrupalı olmaya yada avrupalılaştırılmaya çalışılmaktadır..
Eski19-07-06, 23:47  #6
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

Gerçi globalleşen dünyada, bunun önemi gitgide azalıyor. Arabistanlı bir kız Hard Rock dinleyebiliyorken, İngiltereli bir genç Hint ezgileriyle kendini bulup meditasyon yapabiliyor. Tüm Dünya Amerikan filmlerini seyrediyor.

İlerleyen yıllarda homojen kültür grupları coğrafi bölgelerden bağımsız şekilde ortaya çıkabilir. Tabi, kültür emperyalizminin de etkisiyle...
Antioksidan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski20-07-06, 01:08  #7
yigit

yigit'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

asya..
yigit is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski20-07-06, 01:22  #8
mektup

Giriş Tarihi: Apr 2006
Ülke / Şehir: istanbul

ikisi birden diye bir şık işaretli olsa onu işaretlerdim ama yok. kıta olarak avrupada oturuyorum ve asyada çalışıyorum yani ekmek kazandığım yere ihanet etmek olmaz birde barındığım yerede
mektup is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski20-07-06, 02:37  #9
aydın_35

Soru "Avrupalı mısınız, Asyalı mısınız?" şeklinde olsa daha iyi olabilirdi.
Herkes kendisini nereli hissediyorsa oralıdır.

Genel olarak ise, İtalyanlarla olan yakınlığımızdan dolayı Avrupalı sayılırız. Ayrıca bir ayağımız da Almanya'da.
Ama dini ve kültürel olarak Asya'ya daha yakınız. Araplarla kültür farkımız çok ama Farslarla çok yakın ve benzer özelliklerimiz var. Türki Cumhuriyetler de Asya'da.
Kafam karıştı. Galiba biz dünyalıyız.
aydın_35 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski20-07-06, 03:07  #10
cek

Giriş Tarihi: Mar 2006

Bir Avrupali size "Bende cok Avrupai bir izlenim biraktiniz kuzum.." dediginde ben pek kasilacagimi sanmiyorum. Cunku bu genellikle "Sizin cografyadan pek adam cikmaz ama.." anlaminda kullanilir..
Saka bir yana, "Avrupalilik" onlarin nezdinde "Medenilik"tir. Bu yüzden her medeni insani Avrupali zannetmeleri dogaldir. Fakat misal "Nereden geliyorsun?" sorusuna "Türkiye'den" diye cevap verirseniz, biraktiginiz ilk izlenim büyük ihtimalle yerle bir olacaktir.. :61

Ayrica, Avrupa kupalarina Israil'in katildigini düsünürsek cografi olarak "Avrupali miyiz" sorusu benim icin hic bir anlam ifade etmiyor...
cek is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı